Светът на Crypto през 2022 - интеграция, адаптация и регулация

В епизод 9 на Crypto поглеждаме към това какво ни очаква през 2022 година

Обратно в новината

Коментари - Светът на Crypto през 2022 - интеграция, адаптация и регулация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лека статия, написана доста неграмотно...

кой ти плюе бшокчен технологията бе тъпчо... парите ше ги изтеглят от обръщение рано или късно ма теаа спекули дето се въртят с крипто и движение на +-намираш ли ги за разумни? и че не е официално прието освен в Салвадор

Балъците плюещи по блокчейн технологията обръщат всичко в долари. Това щяло да се срине, онова да отече в канала. А напредничавите хора вече ползват токените като средства за разплащане без изобщо да се минава през фиатни пари и то далеч не са само така наречените стабилни токени вързани с долар. А тия които си мислят за регулации и само как да експлоатират труда на хората много са се объркали - просто няма как да стане. Тогава утре ще решим да си разменяме камъчета: 1л. мляко - 3 камъчета, 2 царевици - 2 камъчета. И тях ли ще регулирате? Смешна работа. Накрая мързеливите манипулатори ще пукнат от глад.

Когато започнат да дават цената на млякото в токени, а не да я преобразуват през някоя от "фиатните" валути, тогава и ще ги признаем за вид валута. Дотогава са просто разновидност на благородните метали - нещо, което има стойност не само по себе си, а посредсвтом стандартните и регулирани платежни средства.

емка и ти си една тийн мечтателска келипирджийска празна глава от модерните типажи като кажат крипто проект алткоини изпадат в екстаз и всички останали са им балъци и вече са в бъдещето напред от всички а балъците броят хартишки и превиват гръб пред правителството и банкерите щот са прости... ае кво да ти разправям... само ше те питам да се посъбудиш що го съизмерваш с долара криптото може да си купил ламбо със крипто ама пак го мериш към долар и не ли ви е странно що крипто прави толкова големи разлики в рамките на 1година... ае толкова акъл за без пари ти давам...... и пак ти казвам незная кво ше е бъдещето ама засега туй крипто е пълно със спекуланти не е на добре но има още време преди голямото прочистване

имам някои забележки към коментара ти. криптовалутите по същество са фиатни пари. да кажеш "без изобщо да се минава през фиатни пари" в контекста на криптовалути е смехотворно. пропускаш главния смисъл на регулацията - данъчно облагане, попълване на държавен бюджет та държавата да изпълнява ролята си. държавата струва пари и дори и най-фанатичните анархисти обикновено накрая признават, че някаква държава е необходима за да съществува цивилизацията ни. вече колко голяма/малка, форма на управление, структури, власт и тн. са отделени въпроси, който човечеството нищи вече хилядолетия. Ред се постига само по един начин - чрез ограничения, свобода пък е точно обратното на ред - липса на ограничения. Няма как да имаш и двете едновременно. Всяко общество избира за себе си, но интересното е че исторически оцеляват и просъществуват тези избиращи ред преди свобода. Носителя на реда в едно общество е именно държавния апарат. е без регулация, без данъчно облагане, кой ще финансира тази държава? между другото това с камъчетата вече сме го минали. в общи линии са отпаднали, като разплащателно средство именно защото трудно се регулират. някак смешно ми звучи човек защитаващ криптовалутите да говори за другите, като за "мързеливи манипулатори". предвид че основната роля на криптовалутите за сега е спекула и сив/черен бизнес, някак по ми звучи да наречем "мързеливи манипулатори" именно хората занимаващи се с тях.

Я, моля дружно вземете по една родна банкнота и с учудване вижте ,че отдавна липсва текста: “банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката”. Та кой стои зад стабилността на фиатните пари??? Вярвате ли?

сатоши накамото стои зад криптото хехе хохохо хижихи

На централните банки е да регулират съотношението стока пари.Някой се стреми да игнорира този процес генерално и да хвърли света в апокалипсис,с ефекта на ядрена война

И вие ли правите рекрама на този балон ??? Засрамете се !

"Ел Салвадор стана първата страна в света, която прие Биткойн за официално разплащателно средство." - което определено не се хареса на населението! Някой може ли да обясни тази случка? Кой стои зад "развъртането" на Биткойна, зад безкрайните и скъпоструващи реклами?

Играе роля на моп (парцал) който попива излишните пари. Както е посочено - три трилиона до сега. Твърде вероятно в един момент да се отекат в канала.

Повечето хора не разбират, че проблемкге а крипто то са 2.Недоверието на хората, и техническите трудности при покупка и съхранене и продава. Малко хора зная и какви лихви се получават от държане на крипто. Едно е сигурно няма да останат така нещата. Или големите инвестиционни компании и банки ще се включат или Големите фина сови играч есе о единият да го махнат. Рано е, а торото

Да го махат е рано. Пазарът не достигнал точка а насищане има е много потенциал. Та според мен е много по вероятно да расте. Но всичко е вхзможно

Който не играе не пИчели. Аз спечелих 4 милиарда долара.

"Белиия" свят, от който идват парите наливани в крипто, не е ял дървото с пирамидите като нас. Затова е този възход. На локално ниво в БГ предимно се "копа". Тоест зад вложенията стои хардуер, който би върнал част от инвестицията когато схемата се срине. А че се правят много истински пари в тази пирамида в момента, спор няма. Но тези пари идват от новите вложители, класическа схема, въпроса е не дали, а кога ще рухне.

В краткосрочен план е сигурно, че BTC е добра инвестиция. Може да падне още малко до 37-37.5k, но към края на лятото ще е около 75-78k. Запишете си го на челата. А лузърите, да не философстват много, че шефа идва и ще им набива канчетата кухи. Панелни зомбита скъсани.

Ми не ще падне докъм30к и ще се вдигне до стойностите които казваш, ама в края на годината.

Да припомним, че балона с цената на BTC до 2017г се е пукал 145 пъти. Демек 145 пъти е обявяван за мъртъв. Тогава цената му беше 12-13к $ Към момента е 43к $ Преди да пишете се запознайте с принципите, алгоритъма и сфера на приложение.

някой тука отворко търгува ли с фючърси и форуърди на биткойн, и на коя платформа?

Дето си сменят стойността с десетки проценти заради един написан туит...... Но пък защо ли да се учудвам-навремето в България имаше предостатъчно хора дето се набутваха по разните пирамиди. Че даже и по два и по три пъти.

я някой от драскачите тука да каже как е купил биткойн и как го съхранява

1. Coinbase 2. Trezor

не от къде а като плати колко време чака да ги получиш и какъв ледгер ползваш да ги съхраняваш

На неграмотници не отговарям.

Бинансе/Леджър С

Въпрос - каква е стойността на биткойн (не цената) ?

стойността се определя от голямото търсене и широкото ползване

Добре, а колко е?

Толкова колкото хората му дадат от 0 до безкрайност. Но повечето са сигурни, че все някога ще стигне 100000$.Лично аз смятам че това ще е края на 2023.

Отваряш Coinmarketcap и виждаш колко е точно в момента. Цената е това което някой е готов да плати за нещо в момента ....

Май не разбра идеята на въпроса. Стоката има цена, валутата има стойност. Докато криптовалутите имат цена, а не стойност, то само името им ще е "валута", без реално да са такава.

Понзи схеми. Опитват се да ни убедят, че криптовалутата е по ценна от ценните метали. Верно ли бе? Айде следващият път да си купите кола изработена от криптоматериял у метавърса и да си правите кръгчета в роблокс. Или да вечеряте картинка на телешки стек от НФТи. Тъпанарите никога не умират.

Тъпанарите само се множат. За това има кой да кълве на тия простотии.

на крипто-пирамидата ... това е сигнал - дръжте ръката върху червения бутон когато започнат да плют че битият кон и енетара са скам - удряй зеления бутон

"Нека съм балък!", ....- Повтарям си го всеки път, когато плащам в магазините с крипто...пък не балъците да си хартиените парички, които инфлацията ги изяжда.

неграмотно, бедна ти е фантазията за какво става дума

Хубаво, не ни осветлявай и си дръж позицията. Сигурно си и неваксиниран.

Адапрация от Виза, ПейПал... дрън дрън. Всичко се прави заради огромната комисионна, която се взема. Ако си мислиш, че плащаш в крипто си много в грешка. Плащаш в $$$, които се обменят в момента на плащане с огромна комисионна. Но както писа, нека си балък.

5 бона за RTX3090 заради тези миньори. Май тази година ще си купя кола а не видеокарта...

Стига с това безполезно МЛМ тип описание на крипто, защо не пишете за японската йена или кувейтския динар… когато му потрябва на някой ще си купи … защо го рекламирате на хората че чак 9 епизод има? Колко епизода им за турската лира или българсия лев?

Рекламират го ,защото ще приберат парите в бар и ще ни пробутат това недоносче.Всичко е окрадено от банките и от пенсионните фондове и сега следващата им стъпка е въвеждането на дигиталните пари,които имат крайна дата на валидност и не може да се натрупват като спестявания .Или трябва да ги изхарчиш за определен период или се изпаряват.Това се нарича тотален контрол и дигитално заробване.

но съсипаните от чалга поколения няма как да схванат

И аз вярвам в това и точно затова имам крипто.Много по трудно ще ти го спрат. Имам и малко злато. Ама там е по лесно да те цакат. Криминализират придаване, купуване и притежаване и си до там. За имоти да не говорим. Те са за добри времена, каквито сегашните не са

ако няма какво да пишете, празните страници в сайта ви ще са по-съдържателни от каквито и да е глупости!!!

Поредната измама.

Народът се бута да получава пари от въздух под налягане, нямащ никакво стоково покритие. Нали помним какво стана с "вирусния маркетинг" през 90-те? Ама, дето викаше проф. Брадистилов едно време, "докато има говеда - ще има и касапи!".