Коментари - Армията на САЩ вечe има безпилотен боен кораб | IT.dir.bg
назад

Армията на САЩ вечe има безпилотен боен кораб

Армията на САЩ вече разполага с нов автономен боен кораб, който е в състояние да функционира месеци без екипаж.

Обратно в новината

Коментари - Армията на САЩ вечe има безпилотен боен кораб | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че корабът би могъл да изпълнява много роли. - multitask джае айде бе...))))) не е сигурно бай бардър отгоре))))

пиндосите пиши ги бегали с тия играчки еле па срещу китаята - голям смях ще падне

'Играчката' вика една друга - P8 Poseidon ( с ракети, мини и торпеда) и .. целият екипаж на подводницата стават герои.

ракетка С-400 или С-500..И вече е на оня свят,..На небето:) Или някой Су-35 или МиГ-35 му подпалват задника:)

Долна лъжа! Този кораб е на руската армия и е закупен от Китай!

"време на предизвикателства от страна на Китай към морската мощ на Съединените щати, особено в Южнокитайско море." Какви предизвикателства към САЩ на границата на Китай? Нямат грам срам.

имперски китай загражда международни води и превзема територии на виетнам и япония дори виетнам се обърна за помощ към сащ преди 2 години китай и ветнам бяха почти във война имаше смъртни случаи между другото след войната сащ - виетнам има война китай - виетнам ама нещо не се говори много за нея не е удобна за комунистическата пропаганда която вилнее и сега :)))

ма пък много ги разбираштия работи и кво праят пидосите там бре? нали има ООН?или 30 цента ти са малко вече

'Южнокитайско море' не принадлежи на Китай, чиито съседи също имат интереси.

Мда... сигурно е и с автоматична смяна на памперсите....

Американците, както обикновено последните 30-тина години правят "холивуд" с една едничка цел - ограбване на парите на американците и пълнене гушите на ВПК-то им. Щял този кораб да се ориентира по международни програми. Абе телета...при еветуална война с противник, който е нещо повече от талибани с калашници, първо ви падат сателитите, всичките ви атвотамизирани играчки, които разчитат на "онлайн" режим, за да работят, моментално стават абсолютно безполезни, освен ако не сте измислили напълно автономен ИИ, а не сте, а и да сте не е ясно дали няма да се обърне срещу вас, като най-големите бандити на планетата. Точно същия фейл като Ф-35 - огромни суми за разработка на едно нищо.

Хех,жалко за американците,че не те познават,та да ползват болният ти мозък!

имат достатъчно болен мозък! НАЛИ ЗАТОВА СА ЛУДИ КРАВИ!! А И ВИНАГИ МОЖЕ ДА ПОЛЗВАТ МОЗЪКА НА СВОЙТЕ ПОДЛОГИ-ЕВРОПУТАЦИТЕ И ЕВРОФЕКАЛИТЕ:)

Интересно, когато рааааа-сиии-яяяяя извади арматата си (картонения танк, дето спихна по средата на краснъй плашад, и не може да се качи сам по рампа), това беше водеща новина в дир! Сега САЩ са направили нещо революционно, а дир са го сложили в раздел технологии?! Сравнен с американският флот, руският прилича на детски надуваем пояс :)

Гъбчо, дай да не почваме за американските технически гафове, че там са наистина много. И, да, прав си - всяка новина за Русия предизвиква рев както тук, така и във Вашингтон (че у техните медии даже се появява една проруска нотка напоследък). Защо ли? Една картонена армия не мисля, че би създала такъв шум около себе си.

Понеже се споменава прословутия Буран. Не беше лоша руската совалчица. Чудна работа свърши. Заедно с другите свръх разходи + осрaнaта агресия в Авганистан фалира скапаната държава СССР. И сега СССР йок. Няма тазкваз държавица. Ползата за БГ е, че се отървахме от съветския блок и станахме нормална държава. Вярно има още някоя друга заблудена ватенка-атакаджийка. Като го нафърфорят още малко на Русията и тя свърши парите ще гледаме по СNN пучове срещу Путин (+разпада на РФ) и ще се кефим. Тогава ептен ще се отървем и от последните руски боклуци.

А бе не сме се отървали от съветския окупатор още, като му махнем паметника ще се разбере, че сме почнали да се прочистваме от него и слугите му (сега 100% от тия по кабинетите са контингент на съветската агентура тук). Но поехме по пътя към цивилизацията, което не е малка работа. На съветската агентура и слугите и тук и се налага да се крие и да разиграва пиесата "имитация на многопартийна система", и това не е малка работа. И следващата крачка ще направим, дано е по-скоро.

чукове паметника на краварските свине дето бомбардираха София през 45 година! Същите краварски свине дето убиха десетки хиляди български жени, деца и старци!! Ето на тия отрепки и тяхните БГ подлоги трябва да имс е разбият главите с чук!

ЧЕ ВСИЧКИ, ЦЕЛИЯ СВЯТ ВИДЯ КАК ЗАВЪРШИХА РКАВАРСКИТЕ КОФИ ЗА СМЕТ-ЧЕЛИНДЖЪР И КОЛУМБИЯ:) ГРЪМНАХА КАТ ФОЕРВЕРКИ:) А ДА НЕ ГОВРИМЕ ЧЕ ЛУДИТЕ РКАВИ НЯМАТ ЕДНА ЧИТАВА РАКЕТА И КУПУВАТ ТОЧНО СЪВЕТСКИТЕ А СЕГА И РУСКИТЕ ДВИГАТЕЛИ:) ЧЕ ТЕХНИТЕ ЩАЙГИ ГЪРМЯТ ПРЕЗ ЕДНА:) А КРАВАРНИКА С ТИЯ 20 ТРИЛИОНА ВЪНШЕН ДЪЛГ Е ЕДИН ВЪЗДУШЕН МЕХУР ПЪЛЕН СЪС ЛАЙНА И ГОТОВ ВСЕКИ МОМЕНТ ДА ИЗБУХНЕ :) ЯСНО ЕВРОПЕДАЛСКИ ЛЯЙНОЯДЕЦ?!

Нищо против разработката, но за какъв разрушител бълнуват в статията? Разрушителите са с водоизместване няколко хиляди тона, обикновено развиват скорост 30-на възела и са въоръжени със стабилни ПВО и противокорабни системи. Кораба от статията е обикновен безпилотен катер, но не и разрушител.

не носи въоръжение а само следи подводниците. Ако трябва да се действа- долита Посейдона с ракетите или палубната авиация ;)

Да, сигурно така ще го използват. Макар че може да му сложат и някакви оръжия.

Лягам си доволен...запалих фитила на рашките и техните болХарские тАвАриШи. Утре пак ще си карам Гранд Чероки-то, докато слушам Бон Джоуви и надвечер след един малък бърбън от Тенеси пак ще ви подразня...Sleep well, дАрАгие мужици!

Ni kolata ti kola, ni musicata ti musica, ni pieneto ti piene, ama enjoy.

Редуваш ги ти,един път Бон Джоуви двайсет пъти Софка,десет пъти Азис и те така...хитрец си тии Андрешко...И натискай повече педала на газта на Черокито.

няколко цнета па добре:) Иначе пак требе си легаш гладен, с по една глътка парцуца за утешение:) Мухахахахахаха

въй -най великата страна ,мега турбо дизел,бърбън , холивуд и тн.н и т.владеела целит свят ограбвла народите печата пари безконтролно а 100 млн.хамери нямат здравни осигуровки и не са виждали лекар, 70 млн.чакат два пъти месечно за купони за храна , останалите живеят в дървени бараки срещу солидна ипотека а олигархията /1 % /ги обира ежедневно.Ебати държавата.А технологиите им те вече изостават и от холивудски филми.

пият само бунаците тук ама за теб е нормално

Супер, екипажа няма да напуска панически при появата на руски изтребител.

са лудите крави!! Ще пестят и от памперси!!!

откъде ще се появи руски изстребител в средата на Океана ? :))) Специални кораби са нужни чадо - 'авианосци'

Тъй де, ще си стои в океана явно. Няма да доближава брегове.

Чадо, чадо..Назад си с материала! И то доста!Руснаците са им намерили цаката на авианосците още 70-80 години на миналия век:) И сега не се е променило това..И този руски жокер е Ту-22 Бакфайър, наричан още УБИЕЦ НА АВИАНОСЦИ! Всеки СВРЪХЗВУКОВ Ту-22 може да носи по 3 противокорабни ракети..То и самия ракетоносец е създаван с тази цел, да потапя американските самолетоносачи... Така че не ми говори за тия плаващи гробове американските самолетоносачи а?:)

И къде е сега Бурана...? При Курск may be...?

Бурана си е в хангара,но Шатъл май затри почти всички астронавти на САЩ,нали ?

САвеЦкия Буран е БИЛ в хангар, ама хангара взе че падна преди около две петилетки и бурана го претопиха. Руснаците много съжаляваха, че не успяха да го продадат на някой западен увеселителен парк, както направиха с копието на станцията Мир, която се намира в Европа Парк в Руст.

на Челинджър и Колумбия а?:) На небето май..Навсякъде другаде но не и в Космоса а?

неискам да съм МНОГО ЖЕСТОК, ида разбивам много, много влажните мечти на подлогите еврофекали и либерасти..Ама май всички си спомняме, какво стана с двата чистак бърсак нови кораба по програмата Littoral combat ship-USS Freedom (LCS-1) И USS Milwaukee (LCS-5)......Помните ли какво стана а?:) Как лудите карви дадоха по има няма половин милиард на парче за тия две корабчета.. И после..ИЗНЕНАДКАААА..И ДВАТА КОРАБА СЕ СЧУПИХА ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ:) ЕДНА ПОВРЕДА СЛЕД ДРУГА..ТУРБИНИТЕ СЕ ЧУПАХА СЛЕД ТОВА ДИЗЕЛИТЕ , ЕЛЕКТРОНИКАТА ИЗЛИЗАШЕ ОТ СТРОЯ,РАДАРИТЕ...А ОТДЕЛНО И ПРЕДВИДЕНИТЕ БОЙНИТЕ СИСТЕМИ НЕ БЯХА ИНСТАЛИРАНИ..ЗАЩОТО НЕ СЪЩЕСТВУВАТ..НАКРАЯ СЕ НАЛОЖИ, СЛЕД КАТО БЯХА ПРОПЛУВАЛИ ЕДВА 50 тина километра, да бъдат влачени обратно на буксир от някви стари гемии до американските пристнища:) Ебаси куцуза, чисто нови кораби, и да се разпадат едва излезли от пристанището! И от тези кораби се очаква да налагат волята на Краварника по целия свят А?:) Да носят ПЕДОкрацията на цевта на оръдията и крилете на ракетите а?:)

Милиардите се дават не само за конкретните кораби а за развитието в науката и технологиите - я виж руснаците имат ли нещо подобно в този клас ? И скромния 2 пъти по-бавен 'Адмирал Горшков' дето го строиха 9(!) години известно ли ти е колко пъти се чупи?

Хей евроАКОто...Да те светна нещо! Знаеш ли какво е Littoral combat ship а? Това са кораби за прибрежните води! И руснаците имат много по добри варианти от тези краварски щайги които се разпадат през има няма 50тина километра! Да си чувал за Буян и Буян М а?Същите корабчета дето подпалиха на спонсорираните от Краварника Джихади Джота от ИДИЛ а?! И СА С 4-5 ПЪТИ ПО МАЛКО ВОДОИЗМЕСТВАНЕ!Не ми хвали краварска щайга, която е с РАЗМЕРИТЕ, ВОДОИЗМЕСТВАНЕТО ЦЕНАТА една ФРЕГАТА!! А е с възможностите на ГРАНИЧЕН КАТЕР, ИЛИ ГУМЕНА ЛОДКА!!!

Не се препъва и не пада понякога само който не помръдва от мястото си докато не изгние на него.

Америка пак е изостанала...Русия имаше кораби без екипажи от времето на броненосеца Потьомкин и крайцера Аврора. Екипажът пресушил де що има алкохол, включително и този в компасите и от тогава и флотът на рашките и цялата им държава се мота ката муха без глава...

на Черния Обонго май не е чувал за нещо наречено Буран а?:) Както и за напълно автоматизирания му полет а?:) Но сигурно същия глист не знае, че американските космически кораби Челинджър и Колумбия бяха пилотирани:) И какво им се случи а?:) Ами те се взривиха с целия си екипаж:) А щеше да е по добре да бяха и те като руския Буран, автоматични ракетни кораби:)

КОЛКО пъти летя Буран (и какво свърши) и колко пъти летяха совалките?

Буркан и половина, цяла совалка бе, ти да видиш.

Е, над тяхната територия си летят... ама гледат да не е в района на Инджирлик, така по-навътре да е.

между 15 000 и 20 000, разходи на месец - спестиха от заплати на военни. А Може ли да ни разработчт "автономна съдебна система"? - без разходи за Съдии?

Нов боен кораб направен по Безпамперсна технология!

детска играчка. Истината е малко по-друга: link

линка link

линка. Търсете в google: Zumwalt

РУСНАЦИТЕ РАЗРАБОТВАТ ПЪК ОТ 1965 АВТОНОМНА ПОДВОДНА ЛОДКА ... НАЙ-НОВИЯ ПРОЕКТ - ЛОДКА СЪС 100 МЕГАТОНА ЯДРЕН ЗАРЯД - КЪМ 5 ТОНА БОМБА ЛЕЖИ НА ДЪЛБОЧИНА 3 КМ В ОКЕАНА КРАЙ БРЕГОВЕТЕ НА АМЕРИКА И ЧАКА СИГНАЛ ОТ ОПЕРАТОР ДА ИЗПЛУВА И СЕ ВЗРИВИ :)) ХОДИ ОБСЛЕДВАЙ ЦЯЛОТО ОКЕАНСКО ДЪНО АКО СИ НЕМАШ РАБОТА :))

ТВА Е ПОДВОДНА ЛОДКА С АТОМЕН РЕАКТОР . СПУСНАТА НА ВОДА 2003 ГОДИНА ТЯ ЩЕ НОСИ ЯДРЕНИТЕ ДРОНОВЕ И ЩЕ ГИ ПРИБИРА :)) АС-12, известная также как Лошарик российская глубоководная атомная подводная лодка (по официальной российской военно-морской классификации атомная глубоководная станция), не несущая вооружения и способна погружаться по некоторым данным до 6000 метров

Браво! А цивилните американци слезнаха на 11 000 метра в Марианската падина. Инак подводница на 3 000 метра има да си чака сигнал от оператор таман няколко милиарда години. Верно тъп си, ама е забележителен мерака ти да го доказваш всеки ден

FuckTheEU

Като се знае колко е лесно да се прехване и приземи дрон, не вярвам да има особенна разлика с кораб да речем. Май скоро Иран ще залови безпилотен кораб ;)

И какво, ще унищожат няколко а огромната част ще си цамбуркат на воля и ще обезмислят подводния флот.

'Като се знае ' от недоучилите всезнайковци - лесното е само хвърлянето на шапки и викането 'уря'

те сеги е момента да купиме десетина!

Само да попитам. Има ли възможност корабчето да тръгне да се управлява от руските или китайските хакери, към някой северен руски пристан.

А гулабчик мой, я тебя ждал:)

Едва ли е лесно но може и да има. Във всеки случай ще има още едно "полезно" занимание за хората с глави по държавите с феодално устройство, да имат какво да правят че да не вземе да им остане време за нещо смислено.

Да понеже САЩ само със смислени неща се занимават, а и цял сват занимават със тяхните смислени неща.

Само това корабче да не вземе само решение да стреля по китайски или руски кораби че отговора няма да е само по корабчето:)))

Това кремълските слуги цял живот за трета световна война си мечтаете. Да изтрие дразнещата ви цивилизация в която не ви стига акъла да се впишете, мераците на вечния неудачник. Няма да е скоро, на кремълския ви господар си му е добре така, не иска трета световна война. Иска само тъпата част от публиката да го гледа зяпнала като развее байряка, то това е и единственото за което ви бива.

Това ваше корабче, рози ли раздава или любов по американски?

Не ми е ясно, как сравнявате американска армия и въоръжение с руска? Военният бюджет на американците е точно 10 пъти по-голям от военния бюджет на руснаците. А кое оръжие е по-добро - предпочитам никога да не разбираме. Факт е - "хибини с/у иджис" - американците се посраха от страх. "Действа им деморализиращо" ;)

това че е 10 пути по голям будгета в долари не означава нисто, като се има впредвид че труда в руссия се запласта кум 20 пути по-малко от този в US а суровините им са на практика безплатни. истинското богацтво се мери в суровини, вклучително човешки ресурс, а не хартия.

АНАТОЛИЙ ПРОКОПЬЕВ , 9 декабря 2015 в 12:24 Почему в США расходы на медицину почти в два раза выше, чем на оборону, а у нас в 6 раз меньше? Нам больные не нужны? Пусть с миру по нитке собирают? Вывод - наша стран никак не может считаться социальным государством, о чем нам постоянно твердят, а по сути мы самая обычная милитаристкая страна.. По этим соотношениям мы первые в мире, это точно.

На мурзилките не им харесва че фактите не звучат много патриотично :))

То всичко е чудесно. Технологиите се развиват... Само дето ако, се напълним с такива машинки и изтървем изкуствен интелект извън контрол и сценария от Терминатора, ще стане реалност.

скоро и товариш Путин ще пусне безаналогово корабче задвижвано с водка

ПЪРВО ДА ПРОДАДАТ "ДОНАЛД КУК" ДЕТО ГО НААКАХА ОТ СТРАХ!

Що бе? Доналд Кук всеки месец си влиза в Черно море. А руския пилот още виси в кенефа, като е разбрал тъпотията си да се самозаглуши.

Да, и не отива по-далеч от Босфора, ако не си забелязал...

Начи, Китай предизвиква "морската мощ на Съединените щати" в Южно КИТАЙСКО море!?!? Просто нема такива наглеци!?

имперски китай загражда международни води и превзема територии на виетнам и япония виетнам се обърна за помощ към сащ

Като си балама запиши се на училище да се образоваш. Може и да научиш какво значи "международни води" ако ти стигне дотам акълът, може и да си останеш празнословен агитатор разбира се.

Тикво, купувай!!!

Оф с тия приказки от 1001 нощ като почнат, ще си ги ползват тия корабчета в моретата на Марс... като я колонизират, разбиш ли начи

Абе ,това нещо само вади ли рапани ? Ако вади ,че го купя.

Прекалено скъпа играчка.

мда. те военните играчки са една идея по-скъпи от масовите :) ... имат сранително бездънен джоб и им се получава, пък ние требе с много неща да се съобразяваме...

Всъщност е несравнимо по-евтина от алтернативите, цената на цяло такова нещо е горе-долу колкото дневните разходи по кораб с екипаж с такива функции, както пише и в преведената стоатия - ако беше я дочел преди да коментираш.

е това е! Няма нужда от тоалетна хартия!

Американците имат безпилотни кораби вече, а руснаците имат безаналогови!!! Хахахахахаха!!!

Чакай да минат тестовете първо. Да не стане като с колите на гугъл и многобройните им пътни произшествия...

+++

Напротив - аналогови.

Е това е иронията - тяхната безаналогова техника е изцяло аналогова...

Да, още нямат използваема цифрова техника - и продължават да изостават.

Кой ли ще е следващият президент на САЩ, който ще трябва да се моли на иранците да му върнат прихванатия кораб? САЩ и Иран вече имат традиции при обмена на безпилотни военни апарати.

Да, един супер модерен американски дрон например стои за показ във физкултурния салон на едно иранско училище и децата си правят селфита с него.

При нас и децата започнаха да си играят с дронове но за матрьошките това си е още научна фантастика....нищо,нали поне самовари правят:))))))

:))))) и тук някакви русалки се опитват да сравняват русия със сащ жалка работа русия има икономиката на един щат а сащ имат 50! сащ измислят технологиите а русия ги крадат :)) тва е

Дам, затова САЩ купува ракетни двигатели от Русия (санкциите май са само за евробалъците), а Китай, Индия и още маса държави са на опашката за руски военни технологии. Иначе, ще се съглася, че руснаците има да работят още по цивилния си сектор, но напоследък и там се справят доста добре. Въпрос на насока просто. По другата точка ще кажа само, че в наши дни много често бъркаме понятието икономика с виртуалното монополи, което се разиграва на международно ниво.

+++

Купуват, защото им е по-изгодно от това да ги правят. Но иде отсвирване доколкото разбрахме, скоро в Раша ще мезят с двигатели :-))

150 милиона руснака ли се хранят от 20 продадени ракетни двигателя? :D А пък в руското президенство администрацията ползва американски Windows!

Селки глупак,чувал ли са за КОКОМ?Прочети, и ще разбереш кой от кого краде и кой има мозък да твори и кой да краде само го бива...преди 26г. и ние активно участвахме в тия кражби но......тъпите х'американци взеха,че поумняха и ни пуснаха завеската та глътнахме водата но на село тия работи в хоремага не ги казват

весялк си ти веселяк.Икономиката на САЩ е голяма колкото спукан дългов презерватив.Ащо се отнася до америк.технологии велики са ама 95% от тях са заснети в холивудско студио което ги превръща в средностатистически екшън на който трябва да търсят пазар в банановите републики.

отдавна в банановите републики търсят и искат руски технологии, защото цитирам : те са най-добрите

На снимката изглежда като подводница.А може и да е приспособен и да се потапя?!Щом е създаден за борба с подводници.Американският технологичен напредък е вече на светлинни години пред руските технологии от ВСВ!Присвоени от немците или копирани от американците!

Верно ли ти прилича на подводница? Явно хептен не си виждал плавателни съдове. Американците са напреднали само по филмите май - поне що се отнася до военното дело. Понеже така и не успяхме да видим големия им напредък досега, освен срещу изостанали арабски държавици, разкъсани и без друго от вътрешни конфликти.

Кво правим когато някой го хакне!? Става ли човек да си го преоборудва на една скромна яхтичка? Нема само милиардери крадливи да ми се джиткат с яхти, я!

Кво, кво? Ще се напиете като свини, ще обвините Сорос за цената на петрола, курса на рублата и цялото зло на планетата и ще цъкате с език "какви хакери имат Новозенландците".

руснаците ще си карат по старому с водка и сельодка ...............................лошото е че няма на кой да пробутват памперси срещу пиене

така ще е по добре няма да има кой да го осира от страх

Навремето НАСА изхарчила 20 мил. $ за химикалка, която пише в космоса. Руснаците използвали моливи. Днес САЩ печелят милиарди от устройства със стилуси продавани в Русия, която даже и моливите си внася от Китай.

това сус молива е чиста глупост.. моливите са забранени, защо при писане сус тах се одделат прашни части.. а те би навредили на куп неща вав едно затворено пространство

Пастели оформени като молив. С това се е пишело. А за химикалката - като е имало кой да цица пари - изцицал е. И САЩ са си ползвали пастели по принцип.

А бе мишок,не ти ли казаха,че с тази тема преди време станахте смешни и я спряха...да не си бил в болнични и да не си разбрал но чети какво пише там на дъската и не се отплесвай,че утре няма пица,няма копейки и.....пак ще си на легло

Американците имат бол железо за потапяне и малко акъл за мислене. И как ще регира Ентелектът на този ламаринен кораб на 100х100х50 санти пластмасов дрон с вградена мина? Или пък на обучен делфин с магнитна мина?

За още по-сигурно ще му пратим мужиците от село Кypльово. Ще им кажем, че на кораба има 2 бидона водка и ... жална им майка на тенекиите.

Една Хибин-ка му е достатъчна и ей ги 20 милиона безполезни железа...

Оня ден някакъв бизнесмен-частник приземи ракета върху плаваща платформа, дрон, в бурно море, вертикално... Къде сте вие, къде сме ние?

Ти към американците ли се числиш селтак? Бягай от този форум тогава и си пиши в американските, че не ми се четат глупости!

Може да се брои за свободен човек, за разлика от вас крепостните идиоти.

Дори и с тази детска играчка САЩ продължават да изостават от Русия във военните технологии поне с 15-20 г. За бойна стратегия и тактика пък да не говорим - там са в тийнейджърската възраст, без сериозен бен опит. Който за каквото е учил.

Нее пич, с векове са изостанали. Още не са открили галерите с гребла хамериканците. А ние вече ги въведохме на въоръжение и сега си търсим роби, които да ги движат.

:д :д :д.. по добри сус 15 години :д русия освен вав големи ракети нема нищо по добро от американците и танкове.. да имат руснаците самолети пета генераця? немат да имат руснаците ракети вздух вздух добри? немат да имат самолетоносачи? немат /само един/ да имат по добри сателити? немат да се им броят дроновете на стотици хилади? немат да имат повече и по добри плавателни садове - вече немат.. подводниците - имат ли некаква която да знае да стрела термонуклерани ракети? немат да имат наитихата подводница - немат.. да имат разработен раилган или ласерно орадие? немат.. абе то да продалзавам ще испиша тонове хартя..

на всичките работи дето ги изброи, имат по-добри от американските аналози в ПЪТИ. Ама нали трябва все да говорите глупости

Върховна глупост. Пиратите ще му се радват да му хвърлят ласо. Каква е целта на тоя кораб? - В края на краищата да стреля. Че една ракета, или десетки ракети ще свършат много по-евтино и качествено същото задачка.

Китай имали самолетоносач?? Руски дето не излиза в морето.

чети и тогава изходжай мнение, заблуждаваш другите умни, красиви, образовани тролове като тебе

Е ,че то за много от флотите по света това си е факт. Като се знае какви са умствените способности на някои матроси..... У нас след влизането в НАТО на практика флотът пък даже е безкорабен. А това американсицте могат ли го?