Коментари - Apple вече е на практика ”малка държава” | IT.dir.bg
назад

Apple вече е на практика ”малка държава”

Добре е да бъдеш Apple. Дори, много добре. Особено тази седмица - пазарната капитализация на компанията надмина 700 милиарда долара, отбелязва Yahoo Finance.

Обратно в новината

Коментари - Apple вече е на практика ”малка държава” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, че никога не съм притежавал продукт на Епъл, не искам да ме следят от ЦРУ.

Смешно или не, ако вземем Гугъл,Майкрософт и Апъл и те ти 1,5 трилиона...

е измислили лого с отхапана ябълка и чудото станало...друга компания може да сложи банан,или банан с маймуна,плодове и зеленчуци действайте .....)))

Искате да кажете, че доживяхме да видим нагризана ябълка за 700 Млд долара ли? Моля ви се, на пазара продават цели ябълки за малко повече от левче.

Самото съществуване на подобни компании е вредно. Но така е, когато капитала и корпорациите командват. Заформя се точно като филмите за бъдещето, където няколко огромни корпорации командват света. И тогава всички ще питат - Къде отиде демокрацията и свободата?

Как ли се справят с корупцията?

цвъцко ц им помага

От няколко дни съм с Макпро 15......компютъра с уиндоуса потъна в прах..... и през ум не ми минава да го пускам. Всичко е просто и елегантно. Ако имате акции на Майкрософт -продавайте

Ей цървули балкански, разбирате ли какво пише в статията или така си лаете? Толкова сте глупави, че няма мерило да ви кажат колко! Майната ви!

Удивен съм от дълбокото разбиране на статията, което показваш. Също така и от изисканият език, който ползваш и който те отличава от останалите балкански цървули тук. Впечатлен съм от културата ти на общуване и това, че не псуваш. Баси простия селяк си, не е истина просто.

Така написана, "статията" е за секция Лайф. То бива да не знаеш какво пишеш, но чак пък дотам!?

В БГ данъчния още не знае що е то софтуер и хардуер и има ли стойност.

Като има хора, които се редят на опашки още предната вечер, за да се избият на сутринта в продажбата на промоция, такива ще са печалбите. Някои имаме живот и без Апъл.

Те някои живеят и по дърветата още, но тово не е повод за гордост.

Все ми е тая, кой какво използва! Парите са си негови. Друг е въпросът: Пазарна капитализация на България преди около 2год.- 94-96млрд. На Apple- над 700млрд. Коментарите са за Вас, кое е истина и кое, не е...

ТОЛКОВА СЪМ ДЪРТ ЧЕ ПОМНЯ ЧЕ СИ НАПИСАХ ДИСЕРТАЦИЯТА НА ЕЙПЪЛ МАКИНТОШ МОДЕЛ 1984 ГОДИНА ..... ... И ТОГАВА И СЕГА ПРОДУКТИТЕ НА ГЕЙПЪЛ НЕ БЯХА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ПИШЕЩИ МАШИНИ ... НЯКОЙ ОТ ВАС ДА Е ПРАВИЛ НЕЩО ПО-СЕРИОЗНО НА ГЕЙПЪЛ , ОСВЕН БРОШУРКИ И ВИДЕО-КЛИПЧЕТА ? :)

Ти каквото и да ползваш, ще си останеш ограничен. Никоя машина няма да ти помогне, независимо от марката.

Hовата ДНР или ЛНР

Ти мани, че ще почнат санкции, ще почнат факелни шествия с портрета на Бил Гейтс, а батальони на Microsoft ще провеждат анти-макова операция с възгласи: "Слава winamp-а!"... А като ги набухат тях едно хубаво, Обама и Меркел ще опрат до наемници от IBM и BMW, които обаче в крайна сметка ще бъдат заклещени в Ню Йоркския котел. И тогава Меркелката ще бърза за среща в четиристранен формат "Лада Калина". Медиите от своя страна пък непрекъснато ще пишат как бойци на Yotaphone са се влели в редиците на АНР...

Така става като правиш телефонче за 100$ и го продаваш за 500$ в Сащ и за 1000$ в Европа. Ама не е луд този, който яде баницата...

това е единствената държава която има пръстовите отпечатъци на 100% от своите граждани :)

С айфон съм , но не ползвам отключване с отпечатък . Нямам и фейсбук месенджър .

Ти може да не ползваш, а те ?

Това, че не ползваш отключване с отпечатък не означава, че не са ти взели отпечатъка от скенера на бутона :)

и като ми имат отпечатъка какво???

И не случайно е! Първият ми мак е 10 години вързан към мрежата и работи прекрасно без да е имал проблеми и антивирусна! Друго си пират уиндолс с пират антивирус хахаха

Аз пък всяка една техника, която имам, си работи прекрасно години наред. Ето, дори имам една мишка тука, която вече направи 6 години без да е дала какъвто и да е дефект. Та, когато си пазиш вещите и нямаш консуматорско отношение към всичко около теб, нещата изтрайват доста.

Тоя па и той се обади имал мишка на 6 години хахахахаха това не е старо бе бате мойта мишка от детството ми още е активна на 15 години... Но тук става въпрос за премиум техника а това е Apple, компания която е една малка държава много по голяма от бг.

Пиша ви от Австралия, тук минималната заплата е 2500 долара. Друго освен Apple не се използва. Айде да сте живи и здрави в българия...

Пак не разбрахме, какво общо имат нещата? И няма нужда да се представяш като различен коментатор, ползвай си долния ник.

България се пише с ГЛАВНА буква! Неграмотник

Пиша ти от БЪЛГАРИЯ и въобще не ми дреме какво ползваш! Айде да сте живи и здрави в австралия...

Пиша ти от Българиям тка мин.заплата е 340лв. и имаме по 2 айфона...ай, много здраве в австралия

Затова сте проклети да живеете в тая даржава и да сте роби за 500лв! Не всички но 90% сте! Младото поколение след 2000г има много повече акъл от закостенелите комунистически пръчове!Който няма apple не знае какво е, а който има няма да мине на друго, никога! За справка БВП на бг е 60 милярда.

Нещо не мога да ти хвана основната теза. Искаш да кажеш, че 1. сме роби за 500 лева, защото не обичаме айфон, 2. младото поколение след 2000-та година е по-умно, защото ползва айфон (който са му купили ком. пръчките), 3. който няма епъл е втора ръка човек или 4. БВП на България е 60 "милярда", защото няма централа на Епъл...?

не всичко е пари Джобс като имаше колкото си иска къде е сега?

но всички рано или късно ще сме по неговият път,важно е когато си още жив как ще изживееш живота си.Така че този ти коментар е доста глупав.

Мирогледът ти ме отвращава!

Така са решили рептилите: Да отпадне М$ и на тяхно място - ябълката. С тях ще започне новия световен ред явно...те ще са монополистите послушковци.

Булгаристанеца страшно много мрази Apple! Тъпаци, това са най-добрите компютри! Ама друго си е да си купиш PC с менте Windows 7, нали!

Apple е един балон, който се наду прекомерно! С нищо неговите продукти не са по-добри от тези на конкурентите му - напротив! Най-вероятно ще последва чудовищен срив на Apple! Ще видите!

Гледаме! В момента са номер 1.

rado_7_6@

Еее, евалата, най-накрая един точен коментар :D

2016 apple минава 1 трилион. 2017 купува тесла. 2018 iphone с холограма. 2020 купуват гугъл. 2025 има само apple. 2030 живеем в устройсва Apple.

2035 Земята придобива формата на нагризана ябълка (вследствие на издълбаване на Северна Америка от руски ракети).

laplandetza

Хахаххаххахахха, сега наистина се разсмях, комбинацията от основния пост и твоята вметка е великолепна!

nobody

споко..дотогава Путландия ще се е разпаднала, и без това и сега си е федерация, а има страни като Китай които са си заплюли доста големи области от Русия. Така, че не се обзалагай къде точно ще е ''нагризаното'' място на Земята.

баа, къв гаден атакистки трол-противняк

Супер. Тогава ще сме с телефони с манивелка, Москвичи и единствено информация от вестник Правда

... или: 2020 - след поредния срив на акциите на Епъл, оценката падна до 30 млрд. Всички разпродават, а в борда на директорите не приемат хетеросексуални.

rado_7_6@

Изненадващо малко коментари в стил 'апъл е балон'. Егати скуката :D

апъл е балон НА :D

rado_7_6@

Yeah. Тая година лично аз очаквам да продължи яко да се надува с апъл пей извън щатите и разбира се часовничето. Между другото Android Wear (общо) били продали около сеемстин хиляди часовничета плюс около милион Pebble-та. Песимистичните проекции за зомби часовничето са няколко милиона. И аз ще съм от тая зомби-армия, хохохохо

Нещо не схващам, защо трябва да продаваш облигации, за да се финансираш, при положение, че имаш 170 милиарда в банката. Някак звучи нелогично. Има 2 варианта. Единият е, че тези пари са неизпозлваеми в САЩ, защото не са им платени данъците там. Втория вариант е "парите" я банката да ги няма изобщо, освен на отчети и сводки към борсата. Имайки педвид, че до сега никой не ги е видял тези 170 милиарда и на тях не са платени данъци, няма никаква гаранция, че съществуват, освен "честната" дума на Епъл. :-) Темичка за размисъл.

Браво, един смислен коментар най-после! Ами то, на практика, цялата финансова система на САЩ се базира на тяхната "честна" дума (която честност не подлежи на дискусия).

nobody

е наскоро видяхме и руската на какво се базира :)))) Съдейки по курса на рублето, очевидно се базира на 2 кофи пълни с въздух и изпражнения

абсолютно - за пари в брой се взимат цифрите от финансовите отчети на апъл, а не тези от данъчните регистри или външотърговски регистри на САЩ, което е доста голяма манипулация. Още повече компании като апъл, които се крепят на един единствен потребителски продукт е нормално, веднага след пускането на нова версия да отчетат някакви продажби и това да повиши доверието в компанията, което да повиши пазарната капитализация - но всички знаем, че пазарната капитализация е относителен показател, а не реален - т.е. тези 700 млрд не са на разположение на апъл освен ако апъл не бъде продадена днес, което пък е иронично защото ако някой излее това количество акции на пазара, цената им веднага ше се срине. Ше изчакаме догодина, когато цената им пак ше падне до 70 долара...

По-скоро е първото, но да прав си!

Ще ти обясня причините. 1) докато стигнат до 170млрд в банката, вече са били публична компания (т.е. на борсата); 2) според закона в САЩ, при достигане на едно ниво на оценка на компанията трябва или да се раздели на части или да излезе на борсата; 3) оценката от 700млрд е защото се е вдигнала цената на акциите, а не защото продават постоянно нови;

Мда, на прав път си в разсъжденията ;-).

Абе те тия са изобретили долара даже, имат си патент...

Хм, повече ли са от на Лемън Брадърс или по-малко?!

"шокиращата сума от 178 милиарда долара в брой" - пари натрупани, според бг форумни специалисти, само с маркетинг...

Ами да, трудно е да повярваш, че е с 5 продукта на кръст...

Ми те са най-добрите продукти и са най-продаваните (мобилните), какво за несхващане има???

Като за държава може и да е малък. Но пък като финансов балон е Огромен :)

Хох, ето бе, цяла държава си направих аз! Какво ми разправят тея янки, то това си е мой патент нагризаната ябълка.

Да, Епъл наистина си е цяла държава... пълна със зомбирани комплексарчета и кифли.

Какъв ти е проблема? Хейтър, не можеш да си позволиш iphone?

Не, Груйо, мога да си позволя ЛайФон, но не мога да го употребявам така малумно като теб с пръстечтата. Не желая да получа тендовагинит и увеличен диоптър. Не желая да ми промиват мозъка както на теб. Не желая да бъда във виртуала, а в реалността. Разбираш ли ме или да го напиша по-бавно?

Хах! Епъл скоро ще имат повече долари в брой, отколкото Русия във валутния си резерв lel

То това не е повод за гордост, доларът вече е една хартийка без покритие... виж, със златото съвсем не стоят така нещата.

Ако ти дам "непокрити" 10 долара ще ги вземеш, а ти ми говориш за милиарди без покритие. Вземи си "покрити" от Путин рубли тогава!

nobody

още ли я повтаряте тази глупост ? Нали видя коя е хартийката без покритие, казва се РУБЛА. Даже и за разпалки на печката не става вече

Много СМАРТ коментар!!!Доларът винаги е бил и ще продължи да бъде най-сигурната валута.

хайде запознай се с валутния резерв на Русия ПРЕДИ да ръсиш глупости!

уааа .. $178 милиарда ... планина пари... реални