Делфините се наричат с индивидуални "имена"

Това са единствените други същества, освен хората, които използват имена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Сбогом и благодарим за рибата"

това, че делфините общуват с хората като "обгрижват" болни, особено деца, или помагат на изпаднали в беда хора, като ги поддържат на повърхността с побутвания или ги защитават от нападения на акули?! Въпросът е само кои делфини са способни на тези неща, защото и смъртоносните косатки също са делфини!

не нападат и не ядат хора. Описани са случаи когато са помагали на хора поаднали в беда в тяхната среда.

Косатките не са делфини, а косатките и делфините са китове. Зъбати.

Хубаво сте писали, ама недописали. Всеки делфин има 3 имена, които афишира (подсвирвка, изкрибуцва, изквичава, както вие си решите) при срещата си с друг делфин. Първото е неговото собствено име, второто е това на майка му/баща му (семейство един вид) и третото е за стадото (род). Освен това, делфините хапят надуваемите бодливи отровни рибки (не им помня името) за да се друсат. В допълнение, отхапват главите на някои риби и мастурбират с остатъка. Интересен факт е, че имат сексуално влечение и към хора. Има множество случаи на сексуални нападения от мъжки делфини над жени, а и няколко осъществени мерака. През 50те-60те на миналия век протича секретна операция на ЦРУ (или ФБР, не съм сигурен), в която на жена треньор е зачислен мъжки, като целта е да се обучи делфина на общуване с хора. След няколко години има невероятен напредък, делфина научава множество думи и сигнали. В края на експеримента, опитват и сношаване между жената и делфина. В следствие на годините близост, делфина се влюбва (буквално) в жената и когато експеримента е прекратен и двамата разделени, той се самоубива. Мислим си, че много знаем, ама май нищо не знаем.

Всички животни имат имена, интелект, чувства, само че вие предпочитате да сте задръстени.

Косатките СА делфини.

тая новина мине не мине и я пльоснат в дира..... а тия открития са от 2013 година.... ако не и по рано PUBLISHED JULY 23, 2013 It's "compelling evidence" that the dolphin indeed uses the sound as a name, according to the study, published July 22 in the Proceedings of the National Academy of Sciences.