Коментари - Apple не успя да се наложи за ”заоблените ъгли” | IT.dir.bg
назад

Apple не успя да се наложи за ”заоблените ъгли”

Апелативен съд в САЩ излезе със смесено решение в поредния спор от нашумялата битка за интелектуална собственост между Apple и Samsung.

Обратно в новината

Коментари - Apple не успя да се наложи за ”заоблените ъгли” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е все едно Мерцедес да съди Фиат , че също слагат четири колела на колите и два фара отпред , а не отзад.

ако смениш Фиат с БМВ, ще ти е по-точен примера.

Аз дали мога да патентовам пръднята?

Само ексклузивно боядисаната. Другото е ширпотреба :-)

Apple e патентовал окръжността и дъгите и всеки който използва тази геометрична форма попада под ударите на закона на голямият брат.

Ама тези наистина ли за това се съдят... Изтрещяхме.

Всички компании копират apple. Това е истината.

Всички зомбирани повтаряте това. Това е истината.

Има един филм - Пиратите от Силиконовата долина. Има доста документални елементи в него. Става дума за зората на Microsoft, Apple и други. Няма никой, който да не е пооткраднал нещичко.

ако сложиш минимум 700 ".", ще бъде по "аргументирано".

Кой копира виолетовите снимки или огънатия корпус? Аз лично не знам на някой друг производител да му се губи сигнала при докосване на телефона.....Епъл са неповторими. Поне що се отнася до издънките и за отказване на гаранция.

Комплексите са страшно нещо :) неслучайно apple са известни като crapple извън БГ.

Интересна работа са тия Apple. За тях едни заоблени ъгли са върхът на технологията, която някой им бил откраднал. В същото време LTE патентите на Ericsson, които нарушиха наскоро, а преди това и LTE патентите на LG и други компании бяха обявени от Apple за non-essential и поискаха прекратяване на делата. Всичката им е такава.

огризката почна редовно да се осира...

Те скоро ще патентоват и огризаната ябълка и ще се принудим да гълтаме ябълките цели.

Според неназован източник от патентния отдел на Apple това няма да се случи. Проблемът бил там, че някой вече е патентовал огризаното парче и липсата му в огризаната ябълка може да навлече повече патентни проблеми, отколкото ползи.

Дано не се сетят тези от огризката да патентоват въздуха! Че после на всяко вдишване и /или/ издишване и да трябва да им се плаща...

.

"Към цялостния вид обаче Apple не може да има претенции, отбелязва Асошиейтед прес. Елементи като заоблени ъгли на иначе ръбат телефон, както и решетъчният интерфейс с квадратни икони, представляващи различни приложения, са функционални аспекти и не са част от дизайна, защитаван от закона, постанови съдът, цитиран от ДПА." =========================================== Най-съществената част от решението тотално разбиваща фантазиите и представите на няколко форумни умника тук.

А крадците от епъл кога ще си плати на Ериксон?

neXus

Време беше някой да вкара Шитнята в правия път.

Ти обаче отдавна си го напуснал.

Не ме познаваш, че да знаеш на какъв път съм.

А сега е време и ти да влезеш в психото!

Скоро и Рафаело ще бъде осъден за това, че с ръка е рисувал перфектни окръжности. Да се готвят Микеланджело и Леонардо...

Добре е, че оправихте заглавието.

Чета и не мога да повярвам за какви глупости могат да се съдят!?

За пари се съдят, не за глупости.

Както е казал горепишещият - за пари е, не за глупости. Не мога да разбера обаче това изречение: "Решението означава, че по-голямата част от щетите за 930 милиона долара, предявени от Apple, остават". Защо постоянно се пише по този неграмотен начин - ако е за жълтите клюки, четени от малоумниците, добре, но в раздел технологии се понапънете малко!

Нема кой, брат. Така е в цялата държава от 26 години насам. Кадърните отдавна заминаха...

Америка е пример за злото от другата страна на закона - неговите блюстители могат да станат толкова силни, че да превърнат иначе излишното си съществуване в арена, където всички се боричкат за глупости, а те като казино - винаги печелят. Не казвам, че съдът е излишен по принцип, но в САЩ съдът вече е втората по важност част дори в международната политика, определя закона (въпреки, че официално не е така), служи като посредник между едри престъпници и ояли се служби, държи в хватка бизнеса и толерира онези, които играят с него, но унищожава всички, които не плащат дан. Внимавайте какво си пожелавате - демокрацията и диктатурата не се различават особено - властта винаги се опира на тълпите и на невниманието, а казват - "ти си това, което ядеш".