Коментари - Google плаща стотици милиони на патентен трол | IT.dir.bg
назад

Google плаща стотици милиони на патентен трол

Компанията Vringo, която е известна като патентен трол, успя да постигне успех в делото си срещу Google за нарушаване на патенти от платформата AdWords.

Обратно в новината

Коментари - Google плаща стотици милиони на патентен трол | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С тия патентни спорове направо си мисля какво щеше да бъде ако Кирил и Методий бяха живи ......

абе ние да е радваме, докато не сме започнали да плащам лиценз и за iRan

И от google мамят с тоя adwords, верно че върши работа но ... и те са като мобилните оператори - товарят яко. Нека плащат сега!!!

eдин ден ти тролиш, утре теб те тролят

Охоо, с двеста милиона тия се уредиха до живот. Сега само ще си гледат кефа. Кеф ти на Канарските острови, кеф ти на Антигуа и Барбуда.

Да ама не си го напровил и то преди 30 години

Какво нередно има в това да си търсят правата? Имат ли патент? Имат. Щом имат патент могат да се разпореждат както си искат с него! Ако интелектуалната собственост е незащитена, на никой няма да му се занимава да прави иновации, защото ще хвърли труд да го направи и някой друг ще печели от неговата разработка. Затова е патентната защита за да не може друг да ползва твоята интелектуална собственост.

Пантелеев, виждам че държиш патента за глупост.

По-важно е нещо друго - Google трупат патенти, съдят когато имат случай и изобщо действат толкова подло колкото останалите. Но в случаи като тоя се правят на невинни жертви.

кога Google са започнали инициатива да съдят някого, освен при самозащита? Защо лъжеш !?

Не си прав. Сигурно науката, която направи възможна революцията във почти всички сфери на живота, е била създавана от търсачи на патентни права. Ти чувал ли си за естествен стремеж на хората към познанието със вроденото ни любопитство и желание да познаем непознатото? Патентното право казва: Не е хубаво да работиш за общото благо. А е хубаво да работиш единствено за собствения си интерес. Изобретатели, подчинени на собствения си интерес, не са истински изобретатели и иноватори. Те се концентрират в доходоносните сфери. Едно общество е жизнено, силно и сплотено, когато интересите на индивида и интересите на обществото са в баланс. Когато индивидуализма и егоизма надделее и наруши този баланс, то започва да се разпада. Патентното право е проявление на егоизма и индивидуализма.

Това с патентите е много вредна практика. Спъва развитието и създава още един удобен механизъм големите да стават още по големи. Щото такива закони от тях се пишат естествено. Ако двама души независимо един от друг изобретят едно и също нещо или имат еднакви идеи, печели този , който е регистрирал патента. Пълен абсурд.

Аз мисля, че е точно обратното. Тези патенти карат изобретателите да откриват нови алтернативни подходи към дадена задача. Това определено създава много по-добра конкуренция и по пътя на естествения подбор остава най-добрата технология. Казано с други думи, ако те мързи да създадеш нов модел ще трябва да си плащаш за да ползваш измисления.

Звучи съвсем теоретично. Тука не става въпрос за различни подходи за решаване на задача, които така или иначе могат да се реализират и без наличие на патентни права. Става въпрос за резултата. Да вземем за пример включването на смартфона с четец за пръстов отпечатък. Какъв различен подход е възможно да има? Мога да те затрупам с такива примери от практиката. Напротив. Патентното право спира прогреса. Защото ако го няма, много по-бързо ще се доработват и усъвършенстват идеите, когато са достъпни за всички. А така, по-богатия печели независимо , дали е по способен или не. Просто си купува патента и задушава конкуренцията. При това изобщо няма нужда да изобретява нещо. Така например една финансова институция може да стане гигант в технологичната сфера, без да има нужното технологично ноухау. Купуваш и ликвидираш. Това е. А конкуренцията е с вързани ръце и страда потребителя. Добиваш ли представа за истинската картина? Освен това при съвременните средства за шпионаж не е изключено и твърде вероятно автора на изобретението да бъде измамен и неговите разработки откраднат и и патентовани от друг. В такъв случай му се вързват ръцете. Това как ти се струва?

С adwords Гугъла станаха мулти милиардна компания и то като гепиха патента на други хора. Това явно го смятат за нормално. Сега като някой си потърси правата, го наричат патентен трол. Излиза че като гепиш за милиарди всичко е точно, но ако някой си потърси стотинките го наричаш мошеник. Очкавам утре като са ми гепили личните данни и поведенчески навици и правят бизнес с тях, да ми обясняват, че нямам право да не им ги дам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

кой са тези ''други хора'' от които е гепен патент ?? И как така става въпрос за едно и също нещо с което Гугъл си направили милиарди, а онези фалирали? Как ги измисляш бе ...

Явно не знаеш какво в Lycos. И защо ли се цепиш изобщо по темата. Да ти идва на ум че може да фалираш, ако някой ти открадне нещо ценно от фирмата?? Явно не. Идвам у вас обирам ти парите и ценностите и после ти викам какъв си смотан нямаш един лев в джоба.

Имам обществена тоалетна. Патентовал съм знака "ОО". Само да ми излезе експертната оценка, че това са букви а не цифра 0, веднага ги лепвам тия Гугъл, че ми използват патента в името - gOOgle... По 20 стинки за хит ще им искам, колкото при мен е за по малка нужда...

Експертната оценка ще каже, че това не е нещо ново, използва се отдавна в много думи в различни езици и не може да го патентоваш. Иначе ще смъкваш много кинти от всякакви печатни издания.

Сега трябва да обиколиш всички роми дето държат обществените тоалетни за да си прибереш патентното право.....

бълха ги ухапала :)

Абе .. бълха-бълха... бая тлъста ще да е? Макар и за Google... :)

Vringo = Apple N2