Коментари - Учени дешифрираха човешкия геном | IT.dir.bg
назад

Учени дешифрираха човешкия геном

Учени дешифрираха човешки геном с компактно устройство и се надяват, че постижението им ще даде възможност генетиката да се използва в рутинната медицина.

Обратно в новината

Коментари - Учени дешифрираха човешкия геном | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

учени?? я че ги отучим

това е много стара новина, а тези си правят евтина реклама,която явно наи сетне е дошла и до дир-а...

В действителност абсолютно нищо не са дешифрирали. Прочели - да, но не и разбрали. Да дешифрираш означава като вземеш картата на даден геном да кажеш "има сини очи, черна коса, ръст 175, мургава кожа и т.н.". Това никой не може да направи, за какво дешифриране бълнувате?

Велокобр. САЩ и Канада за миниустройстовото и цената, пък едни други технологични "колоси" моат със самолет на 40 години да мината покрай друг на 40 мм и половина хихихихиииииик

Абе какво е секвенция? Нещо като част, участък или какво?

последователност

Дешифрирането е само първата стъпка. Следващата е шифрирането.

Заглавието трябваше да е "Учени дешифрираха човешкия геном през 2003 г.", за да е по-точно.

тъкмо си помислих, че тази статия съм я чела преди години...

Устройството е старо, но не беше способно да сканира дълги гени. Освен това точността му беше само 98%, което го правеше пригодно само за бактерии и по-прости едноклетъчни. Това е подобрено устройство, вече може да се справи и с клетки на животни. При 99,5% точност може да се прави паралелно в три устройства и точността е достатъчна за човешки геном. Понякога разликата е в количеството. Но както винаги не пишат колко време и колко консумативни материали им трябват.

секвенси...

Мда, "секвениране", "секвенси". Автора плаче за ...трепанация :)

Счупихте се да ползвате чичко гугъл. Авторчето да си оправи статиичицата и да направи един свестен превод. РЕДАКТОРА плачеш си за уволнение!

Тия работи като образование, пърформанс, справяне с работата и пр. у нас не важат. Ако изкараш връзки и до министър може да стигнеш в страната на неограничените възможности на Балканите.