Коментари - Генна терапия коригира ”грешки” в ДНК | IT.dir.bg
назад

Генна терапия коригира ”грешки” в ДНК

Заболяване, което лишава децата от способността да ходят и да говорят, бе лекувано успешно с помощта на новаторска генна терапия, която коригира "грешки" в тяхната ДНК, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Генна терапия коригира ”грешки” в ДНК | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Постиженията на тези хора са добро нещо за човечеството! Това си е чиста медицина - няма нищо общо с ГМО. Чрез тези сложни методи се поправя/т един или няколко гена които са мутирали в някой индивид поради някаква причина (радиация, хим. в-ва ...) и те предизвикват заболяване евентуално у него и в поколението му! Това може да се случи на всеки - не дай си боже и е хубаво да може да бъде излекувано! Поздравления за учените!

Напротив. ГМО не е свързано само с храни. Май беше Генно Модифицирани Организми. Тук се опитват хората да ги правят такива. Вече има смъртни случаи от употреба на ГМО. Чувал съм за памук и някакво по принцип старо лекарство в процеса на което производство са използвали ГМО продукт в последствие. Единият ефект го описваха като самоизяждане на тъканите. За мен промяната от такова естество е с неясен дългосрочен резултат, който не може да бъде измерен лабораторно. Както теоритичния пример с растенето на рога на хората. Това може да започне и след 500 години. А за храни, ние просто нямаме нужда от ГМО.

Ами то всички ние сме едно голямо ГМО. Ти си ГМО, аз съм ГМО, всички ние сме ГМО! Е, какъв е проблема? Всички, които са пили вода са умрели, това ли?

Ние по-добре да гледаме отдалеч опитните зайчета от САЩ. Ако след 50-100 години не проявят някакви отклонения, като да им растат рога, тогава да му мислим за използване на ГМО.

Проблемът е че нас ни превърнаха в опитни зайчета. И както казах проблемът не е ГМО, а начина на неговата употреба. И за момента по мое мнение преобладава бойното - всяка зима нов грип например. И не мога да разбера защо скачате срещу цивилното му приложение, а пропускате бойното. Отделно и опитите с добрата стара химия. Кой колко и какво може да понесе под формата на ваксини например. Защото на това дето докторите сега му викат ваксини, ние едно време му викахме БОВ. Ама какво да се прави - времената се менят.

Vibudhi

Интересно, не говорят за многобройните неуспешни ГМО намеси а за временно "успешни" според тях! Тепърва децата с експериментални ГМО намеси ще растат или ще спрът развитието си? Ще развият непознати заболявания,които не се лекуват и т.н...Интересно, защо няма снимки, видео, или интервю с "щастливите" родители? Когато някои невежи експериментатори се правят на Господ, вероятността да се издънат е 200%! А нашите платени медии лапат въдицата и веднага тръбят "новината"!

Ами генното инженерство е сравнително нова наука. И е нормално да има и неуспешни експерименти. Освен това с предмета на деойност с който се занимава, досега се е занимавал само един - Създателя. Проблема е че като всичката наука има две приложения - мирно и военно. С помоща на геннот инженерство може да се побеждават болесит, да се увеличава добива на селскостопанска продукция, без да се трови планетата с изкуствени торове и химикали, както и един куп други неща полезни за хората и планетата. Но може да се произвеждат вируси и бактерии, които убиват човек за секунди. А между другото естествените генни модификации - мутациите са основата на биологичното разнообразие на живота на нашата планета. Която се окаже успешна - оцелява, живее и се размножава, Която не - умира. Това е естественият закон, който не подлежи на обжалване.

СЛУЧАЙНО ДЕЦАТА ДА СА БИЛИ ВАКСИНИРАНИ? И след това да развили умствени и имунни деформации?

И какво ако СА били ваксинирани? Това означава, ваксините водят до увреждания ли? А какво ако НЕ СА били ваксинирани в такъв случай? Означава ли, че ЛИПСАТА на ваксина води до тези увреждания?

Ваксините по принцип не водят до увреждане. Но конкретни ваксини увреждат. И това е големият проблем.

елементарно ОМГ, ако са били ваксинирани и след това са развили умствена недостатъчност, то проблема е във ваксините. Има доста научни изледвания, които показват връзка между ваксини и "аутизъм" и дори смъртни случаи. Не ми се прави на "ТАБАКО" индустрията от 20 век и да ни забавляваш че са изцяло безопасни ваксините.

По всичко си личи, че ти си развил умствени деформации без да си ваксиниран специално за тази цел. Ами нали точно този метод може да се разглежда като вид ваксина? Я пак си помисли? Или пак не можа да го схванеш? Ваксината лекува И такива заболявания, ваксината НЕ разболява!!! Ако ли още не си убеден, то тогава не ми остава нищо друго да ти кажа освен че... Елвис е жив!!!

Интересно би било да прочетем малко повече за този нов метод на лечение. Лично аз съм любопитна да разбера как въпросните модифицирано вируси, след като си свършат работата по възстановяване на ДНК, биват накарани да спрат да се реплицират.

Защо им е да спират след като са полезни???

По-принцип има много гадни заболявания и е хубаво, че въпреки алчността на обществото се намират средства, за финансиране на подобни проекти и се търсят начини за лечение на тези тежки болести. Понякога обаче се замислям дали са ДНК "грешки" или тези грешки са необходимите грешки, за да еволюира организма напред. Нямам предвид конкретен индивид, а живота на земята като цяло и по този начин дали не възпрепятстваме развитието на живота. Само разсъждавам дали не се правим по-умни от Господ... Иначе мнението ми е, че болестите трябва да бъдат лекувани и хората и всички същества да са щастливи.

Аз мисля, че живите организми всъщност са повече от това, което се вижда на пръв поглед; Те са изградени върху някаква матрица и ако искаме наистина да ги разберем из основи, трябва да разработим методи за изучаване на матрицата. В противен случай, осъществяваме само косвено взаимодействие.

Матрицата се нарича физика и си я изучаваме доста успешно.

Поздравления на научния екип от "Сан Рафаеле"!!!

Е, са, на анунаките ли ще се правим, току виж ти измислят и някоя примитивна раса да работят като роби за нас (както са ни създали анунаките с тази цел). Всъщност приветствам напрадъка на науката.

Че защо са се мъчили Анунаките? Като са били толкова напреднали, защо просто не са пуснали някакви ботове да копаят из мините.

Просто са си играели на богове и то успешно.....

са били много малко на брой тук на Земята и не са разполагали със всичките си технологии, а само с някои преносими