Доклад от САЩ: Можем да загубим война с Русия или Китай

Заключението е направено от специална комисия към Конгреса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Това, което хората пропускат обаче е, че международната среда става все по сложна", заявява още Еделман, цитиран от CBS. " Защото никой не обича окупаторите , но на вас не ви пука , докато не ви запукат ! Нали така ?

Цитатче: "Американските военни могат да претърпят неприемливо големи жертви и в следващия си конфликт".....Особено ме зарадва този израз:загуба на големи капиталови активи....Не на човешки цертви! о не!! За тях на лудите говеда им е все едно за техните войници че мрат като мърши в Ирак, Афганистан, Йемен, Сомалия, Африка и т.н...Важни са само активите!!! Цитат:Президентът Доналд Тръмп поиска миналата седмица от министерството на отбраната да съкрати 16 милиарда долара от бюджета си, който в момента е на стойност 716 милиарда долара...Чакайте ве луди говеда!! Военния бюджет на русия е 1/10 от вашия..И пак руснаците създават превъзходни оръжейни системи които превъхождат вашите в пъти! Как става това?!Дългият 116 страници доклад заявява, че Пентагонът има нужда от нов изтребител от пето поколение, който да може да се справи с нарасналата противовъздушна мощ на Русия. ..Нещо като Ф-35 за два трилиона долара, който е по слаб ддори от старите МиГ-21?! Тиоя са по нагли и от Бат Гойко и ГРОБ в краденето ей!!!!

Най силното оръжие на САЩ са парите и КУПЕНИТЕ ПОЛИТИЦИ И НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ на по-малките държави , които те купуват с тези пари.

От термоядрена война на Земята полза ще има само за ИЗВЪНЗЕМНИТЕ,може би, само МНОГО КУХИ ГЛАВИ могат да мислят,че ще има победител след края на такава война.

Рашките ще опънат Американците по всяко време, само дядката не го е разбрал още и смята трескаво бюджети с калкулатора

И ще я загубите, ши ба ни из вер ги.

САЩ загубиха войната още преди тя да е започнала! Путин ги матира!

Абе просят си хората увеличение на военния бюджет ама Дони не се връзва, цък. Утре може и да излезе доклад губим от Венецуела при бъдещ конфликт, спешно давайте пари.

Не е лошо да си премерят силите краварите и ватенките и да видим кой кое но само те.

защото първо Европа ще изчезне! Ганю като не си знае интересите, отиде да лиже американски задници и при един конфликт, първи нас ще нацепи Русия!

САЩ имат по-голям военен бюджет от Русия и Китай взети заедно и искат още... Явно в САЩ се краде повече и от режима на ББ. Дали средния американец не си задава въпроса как така с 10пъти повече въоръжение от противника се опасяваш, че ще загубиш евентуална война? На това някъде му казват неефективност, неграмотност, корупция. Но в Америка некадърността я крият зад повече пари за въоръжаване, за да може да ударят първи от страх.

Нарича се политика. Борят се различни лобита за влияние и като резултат страната е най-силна в света. От друга страна в тоталитарните страни къде става каквото каже бащицата може и нищо да не работи но никой не смее да го каже на глас. И като цяло резултатите са винаги плачевни...

Военното производство гарантира 60% от благосъстоянието на американците, това го учихме по американска история и култура в университета, по американски учебници.

Някога Хитлер беше много по по и стократен бюджет по ...и какво стана тъпо мислене първо виш историята .

Грешиш, пиле. Чети повече. Сталин е давал хиляди пъти повече пари за оръжие.

За пореден път краварите се оказаха една голема пръдня у скинати гащи

Рашитската пропаганда на джуджето путя в действие!

Schilo

Мислех си, че американските анализатори не са пропагандатори в полза на Путин. Явно съм грешал.

От Китай не, но от Русия със сигурност.

Никой друг не може да пожертва безсмислено милиони човешки животи ... С това не може да ги надмине никой!

Тъпанари, кажете коя война сте спечелили! Освен да избивате мирни беззащитни хора, друго не можете!

колко ли трябва да си некадърен след като с 10 пъти по голям военен бюджет от основния си съперник може да загубиш войната с него. Всъщност, нещата дори не стоят така оптимистично, поради убийственото превъзходство на Русия в стратегическите оръжия, от които в крайна сметка зависи изхода на съвременната тотална война, Сащ не просто ще загубят войната, но ще бъдат заличени от лицето на земята.

след тази новина, пак няма да спя цяла нощ от страх заради тия страшни руснаци. весело.

Много неприятно заключение са направили в Конгреса

Това е много лоша новина......за еничарите!

България винаги може да разчита на Русия, в защита на своята независимост и суверенитет

но хубавото е, че повече никога няма да бъдем руска колония. Ако искат да помагат руснаците и толкова. Кражба и геноцид над българския народ, какъвто направиха руснаците никога повече няма да има. Иначе НАТО ще изтрие от лицето на земята всеки руснак.

Военната глутница в САЩ иска да се тъпче с още повече пари и плаши плиткоумниците да дават повече пари за проливане на кръв.

на тези не им стига бюджета за релокиране, та какво ли е за водене на боеве в съвременни есловия!

Когато Русия е силна, това е добре за България. САЩ винаги са били враг на българите

май обърка понятията Рассия е причината да сме 50 години назад затова сега като се мъчат както са се мъчили в средновековието, ние българите се радваме а вие руснаците освен да пишете по форумите в напън да промените това и да пиете бояришник (препарат за вана) друго не ви остава в началото може и да имаше ефект, но отдавна това е загубено време

май не се е объркал, ами ти си в тотална грешка. Спасението на България е от Русия

абе да не би някоя пенция военен да е шефче в дир-а че всеки ден има по 5 военни статии? Тия неща се четат в Рашка Говняшка, там само с война ги облъчват, за да не питат защо ядат лайна и магазините са празни. Ама нас какво ни грее?

това е целта-да провокираме противника за да оправдаем разходите за въоръжаване. Всичко си е точно.

Много ми е интересно какво значи "да загубим" война между 2 ядрени сили :) Ясно е, че конвенционална война между САЩ и Русия не може да има.

Поне 50% от бюджета на САЩ трябва да отиват за оръжие ! Иначе няма гаранция за сигурноста на цялото земно кълбо ! ... което от своя страна трябва да финансира съответния бюджет ...

Руските хакери са манипулирали и този доклад ;)

Какво говориш? Лично Песков го е писал!

Ами хората си гледат сериозно бюджета и отбраната сериозно, защото са загрижени , обаче гражданите в сащ не са обзети с военни теми като руснака , за който това е основна тема . Всъщност в Русия това е основна технология на тирана и се дирижира ,за да се чувства руснакът във военно положение и така вождът да има извънредни правомощия да мачка всеки и да прави квото си желае. От друга страна там на отбраната не се гледа сериозно , никой не му пука колко жертви ще се дадат, такава е традицията. Вождът извлича и допълнителен дивидент, като представя ежедневно такива новини за победи и доставя измислена радост на робите вместо благата, които е неспособен да осигури.

Аве мухльо, а ти как се чувстваш в просперища България с 40% скок на горивата, данъците и енергоносителите? За един преател питам.

Schilo

хич, ама хич не се въздейства на американците. И не им се внушава : "Руснаците са пред Манхатън!"

Щатите са силни срещу Либия, Ирак или Сърбия. Русия не е залък за техните уста, както и обратното. И това е добре, иначе веднага щяха да спретнат една световна война.

От тук нататък никой не може да претендира за надмощие.Всеки разполага с достатъчно военна техника която може да затрие земята няколко пъти.Изказване за пари и правене на политика

Въпрос: А защо трябва да имате за цел такава война?! Кое налага това? Отговор: Основно интересите на корпорациите от т. нар. Военно-промишлен комплекс - дълбокото правителство на „олигархията” САЩ. Целта оправдава СРЕДСТВАТА (паричните) ...

а за какво им е на рашките да се готвят за война, пък и да нападат чужди държави?

Парен каша духа, селски. Русия много пъти е била нападана от "миролюбивите" европейци. И винаги ги е гонила като мръсни котета. Единият път Червената армия спря в Берлин, спомняш ли си случая? Русия има огромни природни залежи и ценна територия, затова тя няма нужда да напада, но има нужда да създаде добра отбрана. И го прави перфектно.

Ако разгледаш военния потенциал на рашките, те се развиват основно в защита и май не обмислят нападение над др държавиза разлика от американските завоеватели които все гледат да се наврат там където не им е работа и всичко това единствено и само заради собственото им облагодетелстване.

Кордон на САЩ - пардон, НАТО, около Русия, плътно от запад и югозапад засега, драги ми Рашко.

Schilo

шото не искат пак да дадат милиони жертви. Затова.

Като можете да загубите война от Русия и Китай защо се обаждате-- трайте си. Може би целта ви е друга--да предизвиквате те да ви почнат, ааа не тарикати такива, изглежда имате нещо на ум.

Хора ..когато ни тикнат в война срещу Русия първо ние ще се избием един друг гаранция.

Schilo

няма да се избием. Тези, дето реват срещу Русия, първи ще се изпокрият. Как виждаш квазиканадеца, щерев, бегееца и т.н. с пушки?

доклад е от 2014, бре...и военния бюджет на щатите за тази година е 850 милиарда долара а от него Пентагона ще харчи 700 милиарда. Най-важното в този документ е че американците си признават че се борят за световна хегемония а Китай и Русия нямат такива претенции, но за всеки случай американските хибридни войни напоследък се заеха да агитират Путин да развали добрите си отношения с Китай, особено в сферата на военните технологии.

До тъпанара - Петровито.......аве рапон, потърси в гугъла и гледай. На руски е. Руснаци ти го казват, а не американци !!! Кви факти ти трябва повече след като и на руските си господари не вярваш ????

А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?

Не само може а е 200% сигурно даже не пробвайте които го е направил е загубил някой ще кажа ама еди какво си тъпо.

имаме бюджет колкото следващите 15 държави взети заедно обаче искаме пари, много парииии.. и като се насити с оръжие почваме войната(като Хитлер)

Хитлер е започнал войната от съвсем други подбуди. Чете бе майка ви стара! Няма да ви стане нищо, ако прочетете 10-тина страници текст...

Schilo

и какви са му подбудите? Само не ми цитирай "речта" му, че е бил прлинуден, щото СССР е щял да нападне. Същото го е казал две години по-рано. Ама за Полша.

Проблемът е сериозен, Русия докато се прави, че се бори със запада, който не я заплашва вече е провинция и придатък за суровини на Китай, пред който не смее да гъкне.

До русоРобите - потърсете в чичко Гугъл "Как США бомбили СССР" и ви желая приятно гледане, реване и скубане на коси (ако все още имате дъртаци прости)

а, бе и Star Wars сме гледали... ама не сме видели на живо солджерите от саша с лазерни мечове и на спидери

е то на анимации със су57 се нагледахме... да имат поне един готов прототип?

доста по-срамно за русофилистиците е, че САЩ ги спасява през втората световна с плана "Заем-наем". Без този план, ссср са били пътници пред вермахта

по-евтино е да помогнеш, вместо да се намесиш ............ то затова и се намесиха когато реално нямаше вече нужда, а когато можеха да извлекат само ползи!

Ммм, то било през 1950.... Що вода изтекло от тогава.... И каква е краварската позиция - навигационна грешкаааа. Така бомбиха и Швейцария, няколко пъти, още 40-те. Традиция, какво да правиш. И какво уцелили - американски кингкобри, доставени по лендлиза. А какъв срам брали в ООН - то, да ти е кеф да прочетеш. Мерси впрочем.

с други думи САЩ отдавна оправдават военните си издънки с грешки допуснати в обучението на тези на които са поверили средства за убиване... Както и да го погледнеш все става въпрос за некадърници.

потърси в чичко Гугъл снимки на бомбардирана София ............. и ви желая приятно гледане

закрийте си външните бази и бюджета ще ви стигне и за колонизация на Марс

Никой не може да отнеме навика и радостта на москвичите да празнуват вече сто години всеки победи над врага, империализма и фашизма. Днес го биха с доклад, вчера с доклада за ученията в Норвегия и така всеки ден от сто години. Радостта от победите е толкова голяма и трайна, че не забелязват, че като са били врага , на другия ден пак го има и е вече сто години пред тях, от 80 милиона е станал 320 милиона , произвежда 16 пъти повече от тях, а те са намаляли за сто години с 40 милиона, границите на врага са вече на 500 киломтра от Москва, а те са толкова силни плащат на кавказците да мируват и на собствената им територия там се практикува шериата , вместо руския правен ред.

ако са толкова слаби и невзрачни, то защо им обръщат толкова внимание и ги обграждат до 500 км от столицата им?

Никой не ги обгражда , хората им отхвърлят тиранията.

Никой не може да отнеме навика и радостта на москвичите да празнуват вече сто години всеки победи над врага, империализма и фашизма. Днес го биха с доклад, вчера с доклада за ученията в Норвегия и така всеки ден от сто години. Радостта от победите е толкова голяма и трайна, че не забелязват, че като са били врага , на другия ден пак го има и е вече сто години пред тях, от 80 милиона е станал 320 милиона , произвежда 16 пъти повече от тях, а те са намаляли за сто години с 40 милиона, границите на врага са вече на 500 киломтра от Москва, а те са толкова силни плащат на кавказците да мируват и на собствената им територия там се практикува шериата , вместо руския правен ред.

Защо се правят доклади за хипотетични ситуации, които никога няма да се случат? Ако има война между САЩ, Русия и Китай, в каквото и да е конфигурация, това ще е края на света. Никой няма да чака, за да почне да изстрелва ракети. И тия ракети няма да са пълни с конфети... Ако вярвате, че ваше село няма да усети, когато 3000-4000 ракети се взривят... Гледйте на другата година как доматите ви гонят трикраките кокошките и ако искате свинско за коледа, дръжте тиквите далече от прасетата... И да, искат един пари да си осигурят. :))

С колко трябва да се увеличи бюджета на американската армия, за да могат да спечелят война ? Айде да не залитаме към Русия и Китай. Питам за Сирия и Авганистан ?

Да напомня как регионалната "сила" Раша изяде няколко шамара от Турция - хахахахахааа....Путеф стоя и гледа като куче от каруца - хахахааа....такова унижение, че нямам думи - хахахаааа. Цялата военна техника на Раша е наследство от СССР. След разпада му, Украйна вече не им проектира и строи самолети, кораби и друга военна техника.Опитаха сами (без Украйна) да направят танк и видяхме резултата на парада - хахахаха Карат си с ръждивите и недвижещи се машини и само плашат като число, а иначе 2/3 е за скраб - хахахаха.....смешници и неудачници - хахахаха

Schilo

Хихихихи, а сега Ердоган е вярното куче на Путин. как стават тези работи? А, квазиканадец . Всъщност, ти, като специалист по лизане на зад.ици, можеш да дадеш точен отговор.

се кръстил канадец ,щото прическата му е канадска ливада.. още актуалната прическа в неговото изостанало село и не знае изобщо къде е стигнал света в 2018 г.

Ако е така както казваш, защо толкова ги е страх тези кравари, тогава ? Виждам, че доклада не си го писал ти, а някой компетентен .

Честно казано, ако почне 3 - та световна война ше ме боли фара кой ше спечели! И даже си мисля, че победителите и живите след това ше съжаляват мноооого повече от умрелите! Но пък от друга страна си ни е време за 3-та световна! Прекалено алчни станахме ние хората искаме и искаме и искаме и искаме и искаме и още и още и още и още! А нищо не даваме насреща, нищо друго освен гуйна де! Та така!

Как жално квичат троловете на фашиста путин!!!

Schilo

Не знаех, че тези американски анализатори са тролове на Путин. Ех, как ги разбирате тези неща!!!!!

не знам какво пише в доклада, ама в щатите имат толкова оръжие, че могат да водят война с целия свят и да я спечелят.

Schilo

Дали?

Освен оръжие за водене на война са нужни и хора.

може цял свят да се отърве войнолюбивите тикви, ама не се знае дали ще има нещо живо след това освен хлебарките.

Е И сега какво, дайте да дадем ! Разпалваме конфликти в цял свят, въоръжаваме исляма и Соросоидите и ги докарваме на власт, а след това не ни стигат парите за пушки . . . . . Егати и политиката. Тия краварските военни не се ли наядоха бе ?

Смешници. Малко им е краденето на тия пари дето ги заделят, та дебелите генерали ревнаха, че не са достатъчно. Тъпи и алчни сте. Ами империя сте, пуснали сте пипала по целия свят и както всяка самозабравила се империя, рухвате под собствената си тежест. Руснаците с пъти по-малък бюджет ви правят смешни вече на технологично ниво. Китайците и те не са по назад. И оня ден Пенс реве, Китай да се наведат и да приемат наглите искания и изказвания на САЩ. Абе вие съвсем се побъркахте. Китай ще ви обърнат с хастара на вън, но няма да ви се поклонят повече, това не ви е края на 19 век или 70-те години на 20.