Дроновете "Байрактар" ще се правят в Украйна

Произведените от завода безпилотни самолети ще се използват украински компоненти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шо така няма нищо за мъск днес и за луната

То това малко като да си купиш фабрика на 09.09.1944 г.

_stankow

Тази тема нещо много се раздува. Пак искат да скрият нещо, като ни говорят за светлото бъдеще някога може би евентуално. Много е симптоматично, че не се казва нито дума какво става със завода за дронове на руската фирма "Кронщад" в Дубна край Москва . Който завод беше завършен точно преди 24.02.2022. Най-вероятно вече е започнал доставките на тежкия ударен БПЛА "Иноходец" за руската армия. Досега има 40 произведени. Затова ни разсейват ... https://en.wikipedia.org/wiki/Kronshtadt_Orion

Те си ги има...Ориони ....редовно ги свалят украинците ... А останолото е само на хартия....за вътрешна употреба .

_stankow

Бъркате ги с Орлан. Орлан са много леки дронове, 10 кг, главно за артилерийско разузнаване. Орион са ударни, тежки, 1 тон с по няколко бомби по 50 и 100 кг. Орланчетата си летят, разузнават и вижте как добре работи руската артилерия. ВСУ не може глава да вдигнат. Не знам с какво ги свалят украинците и колко са свалили, но има произведени 1500 и няма скоро да свършат ... Всеки дивизион си има вече. Това, дето руснаците нямали дронове е не мит, ами направо фейк. Имат си. Русия всичко си има. Особено щом става дума за оръжие.

"че не се казва нито дума какво става със завода за дронове на руската фирма "Кронщад" в Дубна край Москва" - Става същото както и с производството на СУ-57 - НИЩО. ОТ 8 броя преди години останаха 2 прототипа летящи. Вечни прототипи. Индийците, които участваха финансово в проекта казаха задръжте парите, излизаме!

_stankow

А защо тези неща не ги пише дир ? Все пак са се случили ? Щом избягва да ги пише, значи май не са толкова радостни нещата. За ВСУ.

Кварталът в Киев, където е теренът ще се преименува на "Байрактар коджа гюбекли тепе"!

Поредната цел за руската артилерия!

А след година, когато там ще е Новорусия какво ще напишете? 1 байрактар е новоруски. 2 байрактар е староукраински. 3 Канадско - турски Абе хаирлия да е.

Руснак ли е, на дръвника с теслата и след това главата забучена на кол обърната към Москва! ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!!! ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!!! ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!!! ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!!! ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!!! ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!!! ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!!!

Много си смел така анонимно зад клавиатурата

Браво! Е, на т'ва му се вика АНТИ-пропаганда!... Пак заповядай, дебил!

Цялата реклама на турските дронове ми напомня за Дядо Мраз :-) Малките деца си мислят че е истински е той е всъщност дядо ти Стоян с брада :-) Така и с турските дронове....сглобен в Турция с части от 5-6 държави. Турция не може да произвежда камери, ДжПиЕс компоненти (нито пък има своя собствена мрежа от спътници) и всичко останало което се намира в дрона. Правят само корпуса и пусковото устройство за ракети. Години преди да започне войната турците искаха да подпишат договор с Украйна за военно сътрудничество за да намалят зависимоста си от западни компоненти, защото Украйна има много по развит и широкообхватен военно промишлен комплекс от Турция.

Se taia

Е то и руснаците разчитат на западна електроника в техните ракети. Ква стана тя, лошия запад държи болшинството технологии за съвременните оръжия.

След Американският, Руският военно промишлен комплекс е най-широкообхватният и развит. Западът не води от днеска, той водеше в много отношения и по времето на СССР. Но това не спираше Москва тогава да бъде лидер в определени сфери (примерно ПВО отбрана). Имаш 2 фактора....технология и цена. Цената е нещо което съм забелязвал че повечето българи не умеят да разбират добре. Има един икономически термин "Икономика на Мащаба" - колкото е по голяма поръчката, толкова по ниска цената на производство на бройка. Ако един компонент се продава за 5 цента, защо ти да го произвеждаш ако ще ти излезе 10 цента? По добре да го купиш дори и да можеш сам да го направиш. За това и наще ходят по Одрин за прах за пране и зехтин...не щото в България няма такива неща или не можеш да си го купиш зехтина от Гърция! По малка е причината за технологии. Като изключим дебелината на чиповете - където Русия е изостанала - няма друг критичен компонент за руските оръжия. Дори и там дебелината на чипа е по критична за битовата техника където искаш да набиеш колкото се може повече в по малко простраство. Във военната сфера, това може негативно да повлияе радарите на изтребителите и за това руските са по калпави от западните. Но да сравняваш Руският военно промишлен комплекс с Турският е като сравняваш Българският такъв с Френският. Просто е смешно.

вече не е така... Малко си изостанал с информацията.

Se taia

Хехе, добре, я ми кажи един руски аналог на западен процесор от последно поколение. Ми няма, щото няма как да се краднат чертежите вече. И сега се видя колко струва руския военнопромишлен комплекс. Няколко стари HIMARSa спряха инициативата на руснаците по цялата фронтова линия. Отделно точно байрактарите са трън в очите на руската ПВО, щото просто нямат реален отговор. Да видим сега откъде ще си купят процесори за контролерите на "високоточните" ракети. И да обясня, едно е да имаш евтина електроника от алиекспрес, друго е да е нещо, коеото е от военен клас, за тези, които не правят разлика - жокер: Устойчивост на работа по време на военни действия (радиосмущения, температура на работа, и т.н.). В руските калибри и панцири електрониката е точно от алиекспрес, затаова са и толкова "надеждни". Но за момента и това ще спре. Продължавай да ми говориш пак за цената приятелю :)

Да. А лошата Русия държи материалите за направата им. Та не е ясно кой, кого държи.

Фасулска работа е заводът да бъде ударен. Русия разполага с необходимите средства за това и е наивно да се мисли, че няма да бъде установено местонахождението му.

Познайте колко точно часа ще просъществува такъв военен завод на онази територия? :)

ще закарат тенекии за $10к, путлер ще хвърли $хх милиона за ракети - готова работа путлера пак е вътрешно

Турците са предвидливи. Когато този терен се окаже на руска територия, ще е много по-лесно да се доставят дронове на руската армия

тъй, събуди се, рашката армия нищо не е направила до сега, а скоро ще я бият през пръстите на родната граница

Мечти, мечти...

Se taia

Да, путята мечтаеше за три дена да превземе цяла Украйна, уви не му се получи и се наложи да "промени целите на специалната операция" над 10 пъти.

Шило

Айде, първо да видим, къде ще остане този парцел, кога ще построят завода и въобще, кога ще бъде произведен първия БПЛА. Да не се окаже накрая, че е на руска територия?

Ти кога ще се пренесеш на руска територия да те вземат по-лесно?

Един от последните посрани дебили от петата колона тук но пък ЕГН-то и него го застига вече:)))

Ти не мисли украинците, притеснявай се кога половината блядистан ще стане китайски. Няма да усетите, как другарят Си ще ви го сложи вътрешно.