Двама българи в екипа на историческия полет на Space X

Кирил (Кико) Дончев и Орлин Велев са част от компанията на Илон Мъск от години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на момчетата, родителите им навреме са ги евакуирали от комунистическата дупка пълна с получовеци - Чалгостан... За да могат сега да следват мечтите си и да работят в най-високо развитите компании в света.

Браво, имаме повод за гордост! И за размисъл също! Успехи и здраве от сърце!!!

Ако Кубрат Пулев беше набил или обидил някого щеше да е новина номер едно, както и ако някоя кака със съмнителен морал беше станала някаква си миска. По друг начин се гледа на интелекта в бг - правят се,че не го забелязват . Глупавите - защото той за тях е невидим, в "умнокрасивите" пък създава комплекси. Това едва ли е нещо ново, но е прекрасно,че светът е отворен за наистина умните, които се задушават сред нечестието и посредствеността!

вааууу аи другата седмица и ние исторически да се завърнем в космоса. баси тъпнята са джурналята.

Браво на момчетата! Само не разбирам какво им е българското освен имената. Работят в САЩ, учили са в САЩ, живеят в САЩ- сиреч са Американци с рехави български корени...

Schilo

Браво! Със сигурност са свършили много работа! Ама, Дир, кое му е историческото на това рутинно за други държави упражнение?

Навсякъде има нужда от хигиенисти. Единия станал бил инженер на 21 години дори! Как се става инженер на 21 преди да е научил правилно да лъска без да се самонарани е интересно.....

Че за пръв път от 9 години не се налага да ползват услугите на друга държава за да закарат хора ма МКС... понеже беше по-евтино. Сега Мъск ги кара по-евтино и от руснаците.

Завистлив руски боклук нещастен.

Отказваш да приемеш, че на планетата има хора много по-умни от теб и са способни да завържат висше образование или колеж за 8 години, вместо като теб - никога?

Schilo

Не знам... Според мен руснаците са работили повече за печалба, а не само да покриват разходите. Историческо може да е за янките, ама така да бъде възхваляван... Много слагачески ми звучи!

Историческо е за всяка държава, която успее да го направи.

Българите сме кадърни хора, но позволяваме тук на боклуците да ни мачкат.

Ами отишли са в страна, където финансовият министър няма да обижда Академията на науките и да ѝ орязва финансирането, защото не му носи моментални дивиденти. Лошото е, че настоящият им президент все повече заприличва на Боко Тиквата и не знам накъде ще тръгнат оттук-нататък.

Кое е рутинно? Кораба видя ли?? Скафандрите?? Връщането на първата степен?? Това е ново ниво, при изтрелването на ракети в космоса и само заслепен от злоба русофилистик, не може да го види ;)

Руските боклуци ли? Иска им се.

Schilo

Това имам предвид. Но дори за янките не може да бъде историческо. Вярно, издъниха се със совалките, но това не значи, че не са изпращали хора в близкия Космос.

За откривателите на чушкопека ли говориш ?

Schilo

Дори го минава!

Не, нашите си боклуци.

Schilo

А бе правил о си разбрал, ама си избрал да бъдеш като щрауса!

злобейте, има защо! Ако не са партийните ви вождове да ви подхвърлят по някоя троха, за друго нямате мозък! На партиите не им трябват умни, а съгласни и гъзелизци!

странно, но всички се опитват да покажат, къде има успели българи, но не забелязват, че всички успели не са в България и това е така защото никой не иска да живее в тази страна, където простия народ си избира крадци и мошеннуци да го управляват

Schilo

Мдааааа.... Голям успех. Преди връща ха всичко!

Американците изпращат първият си човек в космоса няколко седмици след Гагарин! Спрете да поставяте нещата, все едно сега го правят за пръв път! Дори имат пилотиран полет преди Гагарин, но не достига космоса. САЩ са изпратили много повече хора в космоса. Бяха спрели за няколко години, докато направят новото си поколение ракети! Които са по-мощни, по-ефективни и по-добри от руските, във всяко отношение! Тази, която още се чака, е най-мощната в историята, дори по-мощна от Сатурн 5! Лъжите ви приключиха! Не се ли усетихте вече ;)

Сороснята подскача от кеф ,хайде сега време е да лягате в трапа и да ви застрелям !

Ела доброволно да те пречукам малоумен соросен вугаропитек !

Schilo

А бе, риквеник, върнато то веднага ли може да бъде ползвано? Говорим за идеалния случай, когато успее да се върне.

Това, което наричаш соросня, е де факто целият свят ;) Вие сте няколко озлобени маргинала, обичащи мощта на Путин :))

Ами отказвам, понеже съм от процента на най-образованите хора на планетата. И добре знам колко време отнема това дори за най- умните. Минимум 10 години след гимназия. Бакалавър + магистър 5, доктор +3 и постдоктор + 2 или 3. Общо 10- 11 години. На 16 да е завършил дори гимназия, за нищо не става преди 27- 30 годишна възраст.

Двама българи в екипа на Мъск. Пък аз се чудех защо толкова време този екип не може да свърши нищо. Ако вземе още двама и направо може да закрива проекта.

Целият свят е със САЩ и Мъск! Дори и българи! Путин е сам и жалък! И все повече! Дори мазната гнус Ердоган взе да го подритва и унижава из Сирия и Либия!!!

Schilo

Стига простотии, бе! Спряха, щото програмата им се издъни! Добре, че беше Мъск да ги отсрами! Дано да е успешна мисията, че много жертви дадоха!

Schilo

Много ти е малък света-30кв.метра панелка

Нищо в думите ти не е истинна :) :) И е очевидно, че света е със САЩ и Мъск!

Schilo

Всичко е истина, свиква!

Ей на всички помогнахме и пак сме най бедните в целия свят.

По-точно американските боклуци. Вече 30г сме окупирани от краварите.

Schilo

До известна степен си прав. Време е и в България научната и експерименталната дейност да премине към университетите. Това ще е стимул, а не само желание за виШо

Дебиле, стига цвили срещу Русия в тема нямаща нищо общо с нея бе. А ние къде сме в цялата схема малоумнико? Последни в Европа по всичко.

Браво на момчетата, лошото е, че работят за окупаторите ни.

Ей, веднага да се набутаме като малки комплексари, че видите ли има " българска следа "!

Мъски е събрал най-евтиното. Това значи " най-ентусиазираните млади инженери ...".

Schilo

Ами нямаме нищо, с което да ги стимулира е! Простотията е на власт, а тя умни хора не търпи! Спомни си думите на Тиквата за простите хора и как се разбира с тях!

Така е, за жалост.

Другарю соросоид имате много минуси ,а аз плюсове ! Що така бе изсраний от циганка ,мърша гнусна

Пълни глупости! Това не е завръщане на сащ в космоса, те са си в космоса. Това е първото изстрелване на ракета с хора от частна компания. Проблемът е, че Мъск ще на*ере космоса - това е правило за всеки частник, да експлоатира безогледно. Кой ще му чисти след това е проблермът.

Когато мощен визионер и предприемач, какъвто безспорно е Илън Миск, е събрал най-добрите и ентусиазирани инженери и специалисти, резултатите са налице. Обърнете внимание, че всичките му проекти са работещи и в безатмосферна среда. Тоест на Луната, Марс, т.н. При фалита на Роскосмос, няколкото талантливи инженери там, ще има къде да отидат. За русоробите с бетонираните от московска пропаганда кофи на раменете е напълно непонятен историческия смисъл на 30.05.2020. За всички нормални хора е празник на човешкия прогрес, частна инициатива и постижения.

Това е напълно без значение. Кочина са и университетите ни. Събереш ли 2 кочини , унита и институти, става по- голема кочина.

Хахахахах, колко си "образован" личи от нещата, които пишеш. Нещо не си се дообразовал и не знаеш, че в САЩ има програми, в които 2 години се взимат за една. Има деца, които завършат гимназия на 15 или 16, вместо на 20/21 и 10 години "висше" образование го взимат за 5 или 4. Малко трябва да си разшириш мирогледа. Тая планета е доста по-голяма от вашето село. Там може и да си от най-образованите...