Коментари - Е-боклук: Пет милиарда телефона ще бъдат изхвърлени през 2022 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми дайте ги на руснаците...те за едни перални вече хора убиват.

Да, така се случва с т.нар. "planned obsolescence". Компаниите не искат да имате телефон, пералня или каквото и да е друго, което ще ползвате поне пет години. Най-яркият пример за това са телефоните - максимум две години, след което трябва да го хвърлите. Ще е спрял да работи малко след гаранцията. Пък и да не е, следващият ъпдейт на операционната система няма да може да се инсталира, оттам няма да можете да си обновите приложенията, което значи, че няма да имате достъп до определени услуги. Всичко това е "planned obsolescence", която да ви накара до купувате устройства колкото се може по-често. С компютрите не е по-различно. В същото време се надига вой, че има повече електронни отпадъци. Ами как да стане?

ㅤ

Аз си пазя почти всички 2G телефони, включително и 1 самоделен такъв. Повече от убеден съм, че тяхното време ще се върне съвсем скоро.

Да бе, при население почти 9 милиарда ще се изхвърлят 5 милиарда телефона. Т.е. почти всеки, който има телефон ще си купи нов. Гогов пак нещо не е разбрал, като е превеждал.

Само чакайте да дойде времето на електро автомобилите

дървен или от камък... с колко пътечки е процесора към 2Гто ;)

А после ще ни карат да пием през смотани хартиени сламки и да се къпдем веднъж седмично, докато ни тласкат да ставаме все по-големи консуматори и производители на боклук. И милиярдерите ще стават все по-богати.