Един от суперкомпютрите на ЕС ще бъде в България

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволство от решението на Европейската комисия на страницата си Фейсбук

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още по стриктно следене на масите.

ако ще, на всяко село да сложи Бойко супер компютър, пак си оставаме умряла теритоирйка!

Бойко и суперкомпютри. В България отдавна има суперкомпютър - IBM Blue Gene III му беше модела, ако не се лъжа. Ама познайте от кого и за какво се иползва, а и кой го е заплатил. От статията се разбират две неща. Едното е, че в много държави от ЕС отдавна има суперкомютри. И второ, отново ще пада усвояване на евросредства.

IBM Blue Gene III В момента на инсталирането си тя е сред първите петстотин, като през ноември 2008 г. е на 127 място в класацията, през юни 2009 г. отива вече на 245 и през ноември 2009 г. – на 377 място сред 500-те най-мощни суперкомпютри в света.

Ами защото само в столицата има достатъчно кадри за поддръжка. Вторият въпрос защо само в България е избрана столицата? Отговорът е подобен, такава е държавната политиката от времето на социализма!

Това което казваш абсолютно не е вярно !!! Тезата за уникалността на София и на хората там е смехотворна. По данни на HP представителството в България, работещите за компанията в офис София над 70 % не са родени в София и са хора от "провинцията"(любима дума на софиянци). Твърдението за "наличието на специалисти" отива в насока - в София има работа, затова има и специалисти, или има специалисти и затова се разкрива нова работа - нов вариант на "яйцето и кокошката" . Дори и да приемем, че извън София няма нужните кадри, то защо се приема че не може от София хора да се преместят да живеят в друг град. Защо се приема, че миграцията в България е само в посока към София, но не и от София към други градове ?!

В България имаше специалисти много преди някой да направи представителство на HP.

Квантов ли е компа? Иначе само думата СУПЕР отпред ,губи смисъла си!

Много важно къде ще е инсталиран компютъра- може да е и в Зимбабве. Важно е къде са мозаците, които ще работят с него.

Как може във всички останали РАЗВИТИ държави "мозъци" да живеят навсякъде по територията на съответната държава, а в България и в Зимбабве , "мозъци" живеят само с столицата …. Айде по скромно със софийския комплекс уникалност - за най умни и най красиви и т.н. ….

То и сега има супер комп в БАН, нали Ореха им даде 4 милки в последния си ден и час. И на него си сметкат съответните хора ..

"Един от суперкомпютрите на ЕС ще бъде в България Един от суперкомпютрите на ЕС ще бъде в България " Нееееее, няма да е в България , а ще е в София. Разликата между България и София е голяма, затова всички "българи" искат да живеят в София и да се наричат софиянци. Да си софиянец е престижно, а да си българин е равносилно да си селянин или провинциалист …. От статията става ясно, че от всички останали държави , само и единствено в България , супер компютъра ще е незнайно защо разположен в административната столица на държавата ни. За съжаление това е разбирането на българите за държава ….

Меркел мисли за своя приятел Бойко. Праща му за подарък лаптоп на който да тутва и фейсва умни постове..

Таз година суперкомпютъра работи с полупроводници, догодина с цели проводници....

Колко да е супер. Супер е към момента. Навремето още през 50-те и 60-те СССР, САЩ и Франция пращаха изкуствени спътници в космоса със суперкомпютри, които днес има във всяка микровълнова печка. Въпрос на гледна точка.

Нито един от другите градове не е столица, с изключение на София. Защо всичко в България трябва да е в София?

Защото мутрата слънце е в София!

Нито е забавно , нито е оригинално …. Българите изоставиха държавата си от 110 хил. кв. км. и се натъпкаха в едно селище посочено и преименувано от Царска Русия ….

Един от суперкомпютрите на ЕС ще бъде в България и Бойко Борисов ще дзъга скамбил на него!!!

Ще го използват да сметне субсидиите на партиите! Дано да успее по-точно.....

Доста от туй пусто брюкселско иго! ЕС ке падне!

е то от 2008ma в България има суперкомпютър Тогава беше в Топ500 на 127мо място. имаше 2048 процесора с по 4 ядра. Е... от 2015та е спрян.

Ами той се поддържа с пари. Не е прасе да му хвърлиш малко помия и готово.

стига бе. Какво плющи? трябва ли да го чешеш? Да го разхождаш? Да го къпеш? Малееее.

само подигравки, браво супер сте. не заслужаваме този компютър да е в България. явно освен за поробени мрънкалници за друго не ставаме.

И какво ще го правиш този суперкомпютър, ще му се радваш зад стъклените прегради? или българи ще правят разработки и изграждане??? Като че ли ти го подаряват, ти да видиш значи......

пробваш се да потвърдиш тезата ми, че не заслужаваме този компютър да е в България. мерси!

И веднага някой ганчо от ДПС ше го напълни с вируси от гледане на шемейли )

Да не се окаже че не било суперкомпютър, ами суперкомпот?

ако има крака ще стане и ще избяга. Турете го поне в Румъния.

И кое ще е това свръх бързо нещо за което ще се ползва, вероятно единствения достоен кандидат е имотното състояние на Цветанов ама за тоя свръхбърз разтеж още не са открили суперкомютър който да го опише

Само не разбирам какъв е "келепира" за загиващата ни научна мисъл? Некои нашенци ще сменят платки и ще бучкат конекторчета??? Е некой ще намаже от наемна площ и ток, ама е много наш чиляк!

паролата на жината за фейсо, ши можи ли ?

Няма нужда, МВР Мето ще я препита и ще ти я каже. Само дано може даси познаеш жината посли.

За какво ти е, бе? Оставия да прай квото иска ...то си е за нейна сметка!

както казват : питай си хя то всичко на гза ти се пише.

Браво! Видими резултати! Науката ни е в клинична смърт, но ЕС ще си инсталира един суперкомпютър у нас. Да си го ползват със здраве, ние сме богати да осигурим пари за инфраструктура.

Хи-хи-хи, а лично ти с какво допринесе, за да не загива научната ни мисъл? Или само си мърмориш по задължение?

Дадох ба Бойко за излишъка. Обаче той държи БАН на хляб, вода и калинки,всичко отива за зайчарника и барбекюто.

Скоро ще ви бият и по един подкожен чип, чрез който с помощта на идващото 5G ще ви управляват като мишлета! Но даже и да нямате подкожен чип, чрез 5G ще ви бъде активирана 3-тата спирала на ДНК-то, която в момента е в неактивирано състояние. А пъка тази 3-та спирала вичи я имате образувана от ГМО-храните, които хрупате от 30 години.

Пич препоръчвам ти визита в ЦПЗ - София. В случай че си от София.Но Центрове за психично здраве има и в провинцията. Те са на териториален принцип.

В щатите вече не е фантастика, шъ знаеш. А ние много тичаме след тях, аз лично нямам идея, ама ме влачат с тълпата.

Страхотен сюжет за sci-fi филм. Бегай да го патентоваш, че Холивуд с не спи.

Доста недалновидно от страна на ЕС. Утре като отново станем Задунайская губерния, ще им изгори инвестицията в София.

Суперкомпютър в държаявата на суперкрадливите управници....

Ей ся Баце не може никой да го помръдне вече. По-цял ден ще изчислява ръста на БВП-то в килограми.