17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В училищата не бива да се преподават псевдонауки като етика и философия, а те са такива, защото не оперират с факти, а само с мнения.

Поредния тъпзъм.

Ако разкриете тайните си на вятъра, нямате право да го вините, че ги е издал на дърветата.

как едно нещо не проумяхте... хванатия ХАКЕР не е хакер, а дрисльо...

За пореден път всички тия се показват като напълно неадекватни. Това, което казват е - сред десетки хиляди ИТ специалисти има шепа злонамерени, значи всички трябва да учат етика - това е дебилизъм от най-ниско ниво. Логиката върви по точно обратния ред: От десетки хиляди има само 1-2 злонамерени (0.01% до 0.1%), което означава, че ИТ специалистите имат достатъчно висока етика, докато останалите с преподаване на етика няма да ги променят, те са избрали да са такива. Въобще, шокиращо е до каква степен се извърта къде се крие вината. Добре, ве, лайари прости, като ви изнасилят дъщерите, оберат жилищата, или ви убият за 2лв, както редовно става с възрастни хора, пак ли за преподаване на етика ще ми говорите?!? Що за неадекватни дебли каните да се изсрат по тези въпроси?!? Няма абсолютно никакво значение какъв точно бил моралът на зкононарушителите. Закононарушители ще има ВИНАГИ. От години се говори за защита на личните данни, операторите на лични данни имат задължения към лицата, чиито данни обработват. В България дори нямаме право на избор, нямаме право да откажем НАП да ни обработва личните данни. Отгоре на всичкото, те държат изключително много информация за нас, практически целият професионален живот на всеки гражданин, който не е в сивия сектор. Следователно, всякакви опити да се отклони вниманието от простия факт, че тия дебили са с потресаващо некадърна, или най-малкото некадърно конфигурирана ИТ инфраструктура. Трябва да има оставки от НАП, трябва да има осъдени сред ИТ дебилите, които са насрали системата толкова зловещо. Трябва да има ефективни присъди и затвор за некомпетентност.*

Етика трябва да се преподава най-вече на властващите и обръчите от фирми около тях. Заради тях се губят между 99% и 99.99999999% от БВП на Република България.

хахахахахахахахаахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахаха Това трябва да го приемем като шега , защото ако го приемем сериозно би значело че (даже) в СУ са тотално неадекватни .

Те кадърните от ФМИ или са вече пенсионери, или - в чужбина.

Наказателния кодекс :)

Хакерите обикновено са самоуки ютуб подражатели, комплексирани пубертети, недоучили, клъвнали от тук-там по нещо. Който е завършил и специализирал в ИТ и е създал поне един софтуерен продукт, няма да стане хакер, и без да учи етика и естетика. А който е създал продукт, знае за един основен критерии при използването му: "Глупакоустойчивост"!

ама тва черните или белите ?

Всичко си зависи от човека, от това какво му е мисленето, културата и мн. други неща.

Някой градят домове за 1 млрд, други ги разбиват за кеф или поръчка, но простака величае този които е разбил дома. Сещайте се кой кой е?

Ако го разбирах този занаят със сигурност щях да хакна едни големи пари и после да си пека задника на некой тихоокеански остров.

BajMihal

Ами просто е бе пич. В нета е ПЪЛНО с информация. Действай - никой не те спира. Е, ако те хванат ..., но това е друга тема

"Всички колеги, които се занимават със софтуер, трябва винаги да мислят за последиците от това, което правят", отбеляза Елиза Стефанова.." Тая заспала п..утка има ли представа как се реализира една цялостна задача? Нали има проект. И той е зададен от някоя умна администраторска глава. И на конкурса (да оставим рушветите настрана) се дава цена за ТОЗИ проект. И ако направиш нещо дето не е по ТОЗИ проект - плащаш неустойки. Виждал съм хиляди дупки в проектите. И ако се попита, отговорът е един винаги: "За това се дават тези пари. Ако нещо ще се променя - ще се плаща още допълнително за промяната. Нашите специЯлисти ще кажат кое да се променя. ТОВА НЕ Е ВАША РАБОТА!"

BajMihal

Проблема е, че патката говори само за хакера като "софтуерен специалист'. Точно от там идва объркването. Хакера е всичко друго, но не и софтуерен специалист. Най-лесно се научават от нета уязвимости и се ползват готови инструменти. Много рядко някой хакер ще напише нещо сам за да го ползва. А е много по-лесно да пробиеш една система, отколкото да изградиш система изобщо. Повечето хакери са неуспели софтуерни спецове. Така могат да си избиват комплексите.

Ама патицата е казала: "Всички КОЛЕГИ" Не я знам. Не я познавам. Не съм я чукал. Не знам през колко легла е минала за да стане "експерт". Но като чета какво е казала - тя е бетер "пайнерка"!

"Добре е наистина да има максимална защита, особено когато имаме такива големи обеми от лични данни." - пуу, олекна ми! Аз си мислех, че е задължително винаги да има максимална защита, ама то било "добре". "Некачественият софтуер може да доведе до засягане на милиони животи и финансови щети" - типично по американски - обем и никакво съдържание. Този е трябвало да стане професор, за да достигне до това "дълбокомислено" заключение или е станал професор, защото е стигнал до него?

А на банкерите, търговците и на държавните служители не трябва ли да се преподава такова нещо?

Така е, съгласен съм. винаги като докопат информация за корумпирани боклуци, да я огласяват. Публично.

Авторът май е по-зле и от Гогов.

а това хич не е лесно.

Което, трябва да отбележим, си е природен талант или плод на жестоки усилия.

Толкоз малоумно нещо не бех чел! Абе давай да върви!!! То и аз съм чувал, че къвто и да било рак, може да се излекува само като гледаш луната .... абе давай да върви бре то е ясно на къде сме тръгнали ми ......

г-жо Доктор, Информационните технологии не свършват с училището и университета. Ако прекарате 2 месеца в истинска ИТ фирма, сериозно ще преразгледате всичките си позиции.

Простотия на макс. Преподавай му етика и после му дай заплата от 2 000 лева, какъв ще е крайния резултат?