17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия ПЛАНИРА да изпрати хора на Луната 2030г.!!! САМО 71 години след американците. БЕЗ КОМЕНТАР !!!

Американците не са изобщо стигали до Луната.

Напиши го още сто пъти да си поверваш. 9 пъти са стигали с екипажи и 6 пъти са кацали хора на Луната, а още десетки пъти са стигали със сонди, дори и в момента имат сонда около Луната, нещо което Русия не може да постигне след разпада на СССР вече 30 години.

Американците не са стъпили на Луната, това е ясно. За това руснаците бяха първите, които ги поздравиха, а Академията на науките на СССР беше първото учреждение (извън САЩ), което получи лунни образци за изследване. Нямам навик да обиждам хора, но като чета и по-долу какви глупости си писал, оставам с впечатление, че си малоумен. Фактът че се подписваш ГРУХ е доказателство за пълна интелектуална и нравствена деградация.

Айде пак само до клавиатурата те пускат санитарите. Старай се повече с лечението си и може пак да те пуснат да поизлезеш.

При руснаците е малко по - особено.... От Русия планира, до Русия го направи разликата е колосална. За да бъде успешна една такава програма трябва да са изпълнени три големи групи изисквания: технологични, финансови и политически. Да ги разгледаме: 1. Технологични възможности - в момента няма. Може ли Русия да създаде лунен комплекс от тежка ракета носител - лунен космически кораб - спускаем апарат? Вероятно. Няма да е лесно, но биха могли да се справят; 2. Финансови възможности - в момента няма. Може ли Русия да си позволи финансовата тежест на такъв проект, вероятно около 200 млрд. щатски долара? Навремето СССР беше втора икономическа сила и не успя. Днес Руската федерация е на 12-13 - то място и далеч не притежава човешките, производствени и финансови възможности на бившия Съюз. Така че отговорът на този въпрос е по - скоро отрицателен; 3. Политически предпоставки - в момента няма. Няма космическа надпревара, няма противопоставяне между две системи, няма политически престиж в това да повториш нещо, направено преди 60 години. Русия реално няма лунна програма и не предвижда такава. Приказките за създаване на пилотирана станция на окололунна орбита или за такава на лунната повърхност са по-скоро прах в очите (най-вече на самите руснаци) и не почиват върху реални възможности, нужда от такъв проект или желание за постигането на такава цел. С други думи - идеология. Ако се анализира горе казаното изводът е, че през 2030 година ни очаква всичко друго, но не и руско кацане на Луната. Глобално погледнато такива мега проекти ще бъдат осъществявани от международен консорциум по подобие на МКС. Всичко друго би излязло извън рамките на здравия разум и би нанесло жестоки поражения в икономиките на САЩ и Китай и унищожителни в тази на Русия, единствените три държави, които евентуално сами могат да реализират такава цел.

Къде изпущаш индийците, те с по-малък бюджет от този на филма гравитация вкараха спътник около Марс.

без анлог в света!

Руснаците знаят,че Земята е плоска! От космоса се вижда!

Плосък ти е мозъка, а главата ти е ръбеста.

Нийл Армстронг беше сниман да стъпва върху пясък в Холивуд. Не е стъпвал на никаква Луна. Това е доказано отдавна. Стига демагогия!

А руснаците стъпили на луната, но се развалил фотоапарата и не успяли да се снимат. Допили водката и се прибрали. :-)

Ами да - допили водката и се прибрали от Луната.Яд ли те е ?

Никакъв Гарагин не е летял, изстреляха празна ракета, която се взриви. Гагарин го спуснаха с парашут и излъгаха света, че е бил в Космоса.

Тебе са те спуснали случайно на Земята, защото си случайно същество.

По-вероятно е да не е летял. Ракетата не се е взривила, но е била празна, а около събитието руснаците няколко пъти лъжат, преди окончателно да се спрат на версията с катапултирането и приземяването с парашут.

Даааа, ей сега ще стане, даже без никакъв бюджет от Роскосмос. Само си лягат да спят ватните инженери, слагат си пръста в контакта и отиват на Луната.

А къде са страшните ракевти със страшните двигатели с които краварите уж били на Луната???? Познахте - документацията била случайно (как ли пък не) унищожена и сега не знаели как се прави всичко. Ние пък сме Дядо Коледа разбираш ли? На кой буклук му идва на идея че тия са способни на нещо освен на мошеничества? Както някаква чистачка бутнала случайно стилажите с пробите на американските спортисти от не знам си коя година насам. Ало, краварите ние не сме тъпи като американци. Не ни лъжете с такива елементарни трикове. Не фаща декиш. А какво могат руснаците се вижда и сега. Американските "астронавти" ги возят като чували с картофи насам-натам с руски ракети.

Документацията НЕ Е унищожена, тъпако, а заводите не съществуват. Ей така тия същите създадоха: транзистор диод интегрална схема процесор компютър монитор телевизор Лсд хладилник климатик микровълнова автоматична пералня миялна машина сушилня Микровълнова Лаптоп телефон ГСМ Грамофон говорител Асансъор електрически двигател електрически мотриси ел. крушка електрическия вентилатор параход самолет хеликоптер масовия автомобил дистанционно за телевизор 5 дневната работна седмица Фотоволтаичната клетка и панели електронната книга ебук операционната система електронни и компютърни игри ксерокса лазерния принтер миксера фритюрник Кока кола KFC Ядрените реактори Лазерите докато любимата ти Педерусия НИЩО. Добре че бяха немците да им направят ракетата Р-7 известна като Съюз преди 60 години че да има сега с какво да се хвалят.

Путкин се готви да избяга на луната.

Не ходи там бе Путкин! Кой ще пише глупости из форумите?

От какво ще бяга бе дебил миризлив? От тебе ли?

Цъ!Ще му правят там мавзолей!

години сън

Атлантите са били по-напред технически от нас и са загинали. Имали са Вимани, и като нямаха морал всички до един. Кво?

"нямаха морал"? Ти свидете ли си ? Как са нямали морал? Ей не го научихте този Български.

Не ги карат много тези Енергии.

Това е като оня виц дето един с Трабант питал един с Ролс Ройс. "как е колата?Харесва ли ти?" и на отговора "да" казал "щото гледам че не ги карат много"

що приписвате всичко постигнато от СССР на пияните ватенки !? повечето е проектирано и постоено извън любимата на дир.бг русия (в Украйна например!)

затова Русия сключи сделка с Украйна... Русия ще изстреля двата украински шпионски спътника а Украйна ще продължи техническата подръжка на ракетите Сатана, и това след като украинците ореваха света че Русия е анексирала Крим.

Фалшива новина

Така наречената Сатана няма нищо общо със Украйна а и вече е сменена от Сармат. Постепенно всичко гнило се изрязва и изхвърля.

стига бе! Верно ли! Остава да кажеш, че американците са победили Япония!

Дебилче , не си дочел това което си чел. Украйна е била част ор СССР. И какво е построено толкова велико там? Вселената? Нали ги виждаме сега на какво са способни. Не могат да пръднат сами.

Това за бюджета изобщо не е толкова принципиално. Когато започва надпреварата за космоса през 50-те и в СССР и САЩ работят по около 400 000 души в космическите им програми. Първенството печелят руснаците. Да напомня че тогава са били минали само 10-12 години от войната. Въпроса е кой как работи и каква инженерна мисъл имат.

клати флагове като ташаци

При липсата на атмосфера сигурно още се клати флага, ама тъпак не може да го проумее

деди,оня дето снима филма умре,така че може още да ти се клатят

Е и ти не си малък кретен.То много трябва да си умен за да се сетиш че е пълен фейк. Да живее Холивуд. Само там краварите побеждават Русия. В сънищата си.

Айде вятърът пак духна в главата на Стенли Кубрик от 4-ти километър. И пак санитарите ще го накажат ама като не се научи да мирува така е, на ти сега космос.

Холивудския 4-ти километър. Там е пълно с пациенти

Руската космонавтика, руските учени и инженери са постигнали много. Сега обаче нямат пари и няма да постигнат нищо.

И инженери вече нямат.

petrovito

и горивото им свърши...ще внасят от хъба на Бойко

В смисъл че изведнъж са забравили как се правят двигатели за да се ходи до Луната ли? Това да не са кравари? Те така правят. Правят нещо, после чистачка бута стилажите и вече не могат да го повторят. Дебили. Явно и алкохола им е в повече, и народа им е тъп. Краварска трагедия.

О не вярвай заблуденнииийй!

чернобил

Само първото изречение като прочетох и реших, че повече няма смисъл...

да ти размажат мечтите за руско превъзходство. разбирам те.

сороска агитация. Умишлено са направени няколко грешки с цел да се принизят някои руски и съветски заслуги в космическите разработки.

Казахстан ще изпраща своите спътници с американски ракети, защото му излиза по евтино.

..."Русия обяви, че отново иска да прати хора на Луната"...??? Пропуснал съм събитието с изпратените руснаци на луната. Как съм могъл.

ОТНОВО ИСКА!!! Тя и преди е искала......

"отново иска" означава, че и преди е искала, но прекалено скъпите тогава проекти просто бяха спряни! Както и американската совалка Шатл беше спряна заради крайно скъпите и неефективни и ненадеждни космически мисии. По замисъл всяка американска совалка трябваше да лети по 11 пъти годишно до 100 пъти, докато с 4 работещи совалки се правеха вместо 44 само 4-8 полета годишно... Две американски совалки с по 7 космонавта се разбиха - "Чалънджър" при излитане през 1986 и "Колумбия" при кацане през 2003. Добре е да си спомним, че в 2011 американската космическа програма Шатл бе окончателно спряна и сега единствената им възможност на "космическата" и "лунна" нация да летят в Космоса е заплащане на Русия по 84 млн долара такса превоз за всеки космонавт до МКС. Въпреки, че НАСА би трябвало да има повече от 300кг "лунна" почва, никой май не е виждал такава, защото лунната проба в Амстердам се оказа от вкаменело дърво със земен произход, а всички раздадени капсулирани лунни проби по целия свят бяха си поискани и върнати обратно в НАСА... Кубрик бе убит, а за американската лунна програма вече не се приказва... Все пак може да погледнеш руските мнения за американската лунна афера на техния сайт www manonmoon ru както и скорошната руска публикация: Полёт на Луну – афёра NASA, даже вокруг Луны ещё никто не летал!

те руснаци мислят и че Земята е плоска и че препаратът за вана Боярищник се пие супер!

Дори в сънищата си американците не са ходили на Луната - дори само поради липсата на ракета, която да достигне необходимата скорост и скафандър със защита срещу космическа радиация (техните "лунни" скафандри са нямали такава защита). Ако сте ходили в Smithsonian National Air and Space Museum (намира се в близост до Зданието на Конгреса във Вашингтон) сигурно сте видяли тези "лунни" скафандри... а на гробището Арлингтон сигурно сте видяли символичните гробове на американските космонавти от изгорялата совалка Чалънджър... Много е писано и разказвано за това, просто потърсете на Интернет или Youtube за: "Moon Landing Conspiracy" "Stanley Kubrick moon landing" "Пиндосы на луне" "Необыкновенные приключения американцев на Луне" ...

Че те и Хамериканците никога не са стъпвали на луната. Лично техните си журналя направиха филмче за това как кадрите били заснети в студио и показаха всички студийни дефекти по снимките. Така че да не се бутат за големи луноходци. Единствената истинска известна лунна стъпка е на Майкъл Джексън :D :D :D, а не тази на Армстонг!

Съветска ракета? В СССР беше и Украйна и други!

Какво искаш да кажеш с това?

Казва, че съветската космическа програма не е само руска. Ти какво разбра?

Иии какво значение има проста главо? Демек всичките постижения са били на всички други в състава на СССР, но не и на Руснаците. Понякога сте просто жалки в желанито си да ги усмеете! Не ми пука за руснаците, даже не ги харесвам, ама пък вие сте чак смешни и жалки вече. Спрете се бе хора др. работа нямате ли си!? Вместо да сте загрижени за нашето състояние вие по цял ден се занимавате с Русия и Америка. Ама те са си добре ние как сме!?

Реднеците са ходили на луната само с ракетата носител "ХОЛИВУД".

Защо от 1969г. до днес американците не са ходили на Луната при положение,че са разполагали с разработка на ракета носител?Руснаците за тях е ясно нямали са и нямат ракета носител.

Това не е вярно. И след '69- та са ходили на Луната.

Добре ,може да съм сбъркал с годината ,последно да са ходили 1980г. ,а от тогава досега са 38г

Американците никога не са имали тежка ракета, която да може да стигне до Луната. Тяхната лунна програма беше от начало до край фалшификат, като само първата степен на ракетата беше пълна с гориво (това се вижда по заскрежените стени на първата степен, докато другите степени бяха без гориво и не бяха заскрежени), колкото да стигне до стратосферата. Докато Русия имаше такава ракета, но космическите проекти, в които участваха по 1200 предприятия, бяха спрени. След като Русия в 1970 "прихвана" фалшивия американски "космически модул" на Аполо 13 и 8 месеца по-късно го предаде на американците в Мурманск, всичко беше дълбоко засекретено, ръководителя на американската "лунна" програма фон Браун беше уволнен и американската лунна афера спряна. Все пак може да очакваме в 2021 год по давност да излязат засекретените за 50 години руски данни за американската "лунна" афера.

Странни сънища имаш...

Пълни малоумици. Всички полети са давани директно за разлика от засекретените руски. За тъпаци като тебе е добре да знаят, че даже имаше програма Съюз Аполо. А САЩ изстреляха огромния Спейслаб наблюдаван от цял свят в продължение на години. Руснаците НИКОГА не са прихващали американски космически модул, а една от десетките тренировъчни макети-капсули за приземяване и намирането им от флот, която руснаците предават през 1970. Последната Лунна мисия е през декември 1972 г. А полета на Аполо 13 е през април 1970 или 3 месеца след отвличането на макета от руснаците.

Не случайно тази ракета я наричат "космическата консервена кутия" в целия свят. Хората по сета на са тъпи като краварите и знаят че не е имало никакво кацане на Луната. И затова на заявлението на Китай че ще пратят хора на Луната НАСА веднага обяви. "те може и да не намерят там остатъци от нашето кацане понеже било минало много време от тогава" Щото нямаше как да обявят че някаква чистачка е бутнала стилажите на Луната.

И 1980-а не е, надолу... Не мислите ли че трябва малко от малко да се запознаете с проблематиката която коментирате преди да коментирате? А иначе е ясно - и Сатурн 5 и Енергия са доста скъпи ракети, затова американците съкращават наполовина планираните лунни мисии, а руснаците Енергия са я изстрелвали още по-малко пъти.

Така наречената "космическа надпревара" всъщност е надпревара кой първи да създаде балистична ракета. И това прави СССР. Първата балистична ракета извежда в орбита Спутник.

Първата балистична ракета, която достига до Космоса е ФАУ2.

Р-7 на руски също "Семерка" е първата "междуконтинентална" балистична ракета в света. Прав си, забравих да уточня.

Фау2 достигна до Лондон през 1945, като ракетите бяха изстрелвани от скрити площадки в Хага, Холандия. След това английската авиация бомбардира и по погрешка мирни жители и изтри от лицето земята жилищен квартал от Хага (квартал Безауденхаут). Много по-късно фон Браун беше ръководител на американската "лунна" афера, а германски ядрени учени създадоха американската атомна бомба, с която бомбардираха Япония....

Атомната бомба не е създадена от германски учени, а от американски. Някои от тях са имали германски произход, но са били американци. Германски учени и инженери създават съветската ракета Р-7

Първи създават балистична ракета германците. Останалите възпроизвеждат.