Коментари - ЕС може да глоби Google с 6 млрд. долара | IT.dir.bg
назад

ЕС може да глоби Google с 6 млрд. долара

Европейският съюз ще обвини днес Google в злоупотреба с доминиращата си позиция на пазара на интернет търсачки. Компанията може да плати над $6 млрд. глоба.

Обратно в новината

Коментари - ЕС може да глоби Google с 6 млрд. долара | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

6 милиарда, за да хрантути ЕС търтеите, които се мъкнат на тумби от цял свят, както и отрепките и друсалките от собствените си страни. Крайно време е да се престане с това сиромахомилство и тази малоумна евросоциална политика. ЕС да не гони моьъците си с неадекватни данъци, а да ги задържи за да бъдем конкурентни, а не само да хленчим, когато хората създават качествени продукти и печелят от тях.

Не, неграмотник! Нарича се Конкуретно право и се занимава с въпросите един пазар да не бъде окупиран от една или няколко компании и бариерите за навлизане на него да не са твърде високи. Иначе се реализира монопол или злоупотреба с господстващо положение и ти като потребител страдаш най-много: плащаш необосновано високи цени, не получаваш максимално възможното качество и т.н.т.

гугъл е сатаната!!! САТАНАТА!!! контролира ви мозъците и нямате сила да минете на някоя от 100000000000 други търсачки!!!! БЕЗПЛАТНО!!! САТАНАТА!!!

Време е за хапчетата, приятел.

Гейтс, ти ли си? ;-)

Лично аз преминах на Yahoo. Засега не виждам разлика, но ще стане ясно при търсенето на по-специализирана информация.

Търсачката зад Яху е всъщност Бинг на Майкрософт. Можеш по същия начин да кажеш, че си минал на Бинг или направо да го напарвиш.

Компании като Гугъл трябва да бъдат разделяни на по-малки компании. Иначе конкурентите и клиентите страдат! Това важи и жа Майкрософт!

Конгломерати батка, ко да ги прайж :)

Това е здравата политика - контролира икономиката. Обаче в момента икономиката и политиката образуват конгломерат ... така че ... няма да стане. А и информацията се обработва по-лесно, като се централизира ...

Естествено, че Гугъл ще изважда на челни места при търсене СВОИТЕ услуги. Какво по-нормално от това? Има десетки други търсачки, с различни алгоритми и подредби на резултатите - да си ги ползват тях.

Да бе, който не иска да ползва друга.

Това не е ли същия аргумент, който можем да приложим и за Майкрософт - естествено, че ще си пакетират собствената операционна система със собствения уеб браузър. Ама всички ревнаха. Трябва да има контрол над тези неща - липсата на конкуренция и монополното положение не е добро за потребителите.

Ами някой да направи по-добра търсачка и да доминира на пазара.....

Не е проблема в търсачката на Гугъл, а с това че заради търсачката правят достатъчно кинти, за да пускат други продукти (не дотам толкова добри) безплатно с които съсипват конкуренцията. Като отидеш в магазина, искаш да имаш избор измежду нещата - затова е важна конкуренцията.

Иванушка, а защо се критикуваше толкова Майкрософт? Че са сложили експлорера във Уиндоус. Сега Гугъл лъжат пенсиите и пуберите 'цъкни тук за по-добър Интернет' и се сваля куция браузър. Освен това, точно както при IE навремето, е неразделим компонент, от Андроид. Двойният стандарт смърди.

Стига са се излагали, поне една нула още да бяха добавили, че да ги заболи евреите. На тях точно там им е слабото място.

Май на българите им по-слабо място защото само пари са им в ум аи устата пък все бедни си ходят! Време е да си погледнем в нашия двор а не само да сочиме комшийте и то далечните че са ни криви за нещо!

Алиса Б

Гугъл се спонсорира от доста места извън официалните канали за реклами, понеже е най-развитата шпионска служба в света. То стига да спомена под една десета от техните "услуги", които са уж безплатни: gmail, google, youtube, google books, android, picasa, docs, drive, calendar, earth, maps, g+, recaptcha, chrome, chrome os, g now, g dns, g play, g play music.... Всяка от тези и десетки други услуги, както и всеки сайт, ползващ някоя от техните услуги (а такива са по-голямата част), изпраща на Гугъл информация за потребителя. Нещо повече, тази информация се комбинира за всяка от техните услуги. Тоест знаят кой потребител какво устройство ползва, включително модел на телефона, IMEI, както и всякаква нужна и ненужна информация. За гласовото разпознаване на текст имат и гласа на потребителя, постоянно ме питат за телефонния ми номер, макар да съм 100% сигурен, че ги знаят и двата. И това е само една нищожна част от това, което Гугъл знае за всички. Тяхната търсачка не забравя. Помни историята на търсенията ми за последните 10 години. А вие си ходете бедни, богати, на мене ми е все тая. Аз просто не искам да бъда следен на всяка крачка.

Айде сега да помислим - правиш нещо, почваш да го продаваш и накрая гугъл вади по-лош продукт от твоя, но безплатен. Ти фалираш, защото хората дори не стигат през търсачката на Гугъл до твоя продукт, защото на челните позиции излизат резултати за техния продукт. Това се случва на не една българска фирма и не само с един продукт на Гугъл. Мога да дам примери.

Крайно време е да ги обвинят, че си дават параноидната система безплатно.