ЕС иска да ползваме технологиите си по-дълго време

Законодателството в съюза ще задължи компаниите да правят продуктите си по-лесни за ремонт и по-трайни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подобно искане "да се правят продуктите по-лесни за ремонт" е някаква недомислица. Може да изискваш определен живот на устройството или определена стойност на даден вид ремонти или определени екологични показатели, но не и да предявяваш преки технологични ограничения. Тея искания сякаш се правят от хора които изобщо нямат представа от производство на електроника. Да не говорим, че голяма част от проблемите за електрониката идват от динамиката в развитието на софтуера. Софтуера пък е тема която ще изскочи като заек от дупка. Как се пише софтуер и нека да видим що за свинщина представлява той понякога. Не може да изискваме утопии за хардуера, а на него да пускаме софтуер писан от идиоти, който попилява всякакви технически параметри на хардуера. А къде отиде "пазарната икономика" където потребителя казва какво иска за да си играе?!

А Qatar airways, слушалки, възглавница и одеяло, пластмасите от храната, изобщо не е проблем?!

ЕС да не се занимава с батерии и кабелчета ами да решава глобалното преустройство на 21 век. Да се ускори преминаването към електромобили, да се унифицират и стандартизират повече части. Една част от транспорта да премине към квадрокоптери. Архитектурата и свободните площи да са съобразени така че да има доволно място за кацане. Сравнително новите гета като Младостите, Манастирски ливади, Лозенец и др. архитектура тип ЛАБИРИНТ са абсолютно неприемливи, които са проектирани и изпълнени от скопени мозъци и неандерталци пропуснали еволюционния скок. Знанието трябва да стане общодостъпно , няма патенти няма авторски права и тем подобни ограниюения. ЕС действа като слон в стъкларски магазин . Трябва спешно да се извърши скок в мисленето и приоритетите, иначе ни чака не корона вирус , а множество корони които са предназначени да ни унищожат.

Тоест нова Инсигния ще може да се кара повече от 100 000 км, а нов Голф - повече от 120 000 км без смяна на двигател? И Галаксито ще може да се ползва повече от 8 месеца, без да светне, че му свършва паметта?

Питай преводчика.

Ами както направиха със зарядните, така да направят и с батериите. Да направят няколко стандартни размера, но буксите да са на едно място и с еднакъв размер (по аналогия с копирните машини е указано къде се центрира копирания лист, независимо от размера), и производителите ще си преценяват с кой размер да си правят моделите. А като искаш да си смениш батерията, а няма твоя в момента, може да ползваш по-малък размер и отстрани с уплътнители пластини.

Кой модел смартфон е с кран?

CAT?

да се чете Екран! Печатната машина не е отбелязала добре на листа, Е-то запада :)