Коментари - Акционер съди Microsoft заради огромна глоба | IT.dir.bg
назад

Акционер съди Microsoft заради огромна глоба

Акционерът на Microsoft Ким Барович е завела дело срещу компанията заради глобата от $731 млн., която ЕС наложи на американците във връзка с Internet Explorer.

Обратно в новината

Коментари - Акционер съди Microsoft заради огромна глоба | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На отворен ли се правиш бе? Хубав ден.

Това е едно от безумните искания на ЕС. Как може компания да не може да си слага собствен продук, като браузера? Най-малкото през него могат да изтеглят друг. А ако предлагат листа от браузери, кой ще определи каква да е листата? Едва ли някой в света ги знае всичките. Може и сам да си направиш браузер. ;) От къде на къде едни ще са в нея, за сметка на други? Има включително текстови браузери, на които даже не излизат картинките - например lynx и w3m за Unix/Linux. От къде на къде, ще искат браузери като Chrome и FireFox пред други? Това е малко все едно на производител на коли, да му изискват, някой от частите му да може да е избираема от друг производител - например ГПС-а. Който иска, да си го сменя после.

То пък един браузър...

Няма никакво значение какъв е браузера. Сега поне пишат, че са изисквали листи с алтернативи. В по-предни години, се канеха да ги наказват, че имат IE изобщо. Което е леко казано абсурдно. За множеството хора, това ще значи, че нямат интернет. То ест ги подгониха, че предоставят интернет на хората. Дори и само за целта да си изтеглят друг браузер. Все едно да произведеш нещо и някой друг да ти нарежда, как да го орежеш. Освен това не съм убеден, че разните МАС-ове, iOS, Android, Linux и така на татък предлагат версия на IE? ;) Май имаше такава странна напрвена за Linux ;) , а от скоро май и за iOS. От къде на къде за едните ще има един стандарт, а за другите друг? Не го разглеждайте от гледна точка омразата Ви към Microsoft. А между другото едно време IE бе супер. Другите браузери не можеха да му стъпят на малкият пръст. Бе свързан с Windows-а и той определяше възможностите му. Ако искаш да си форматираш някой диск през него. ;) Там си се извикваха контроли на Windows-а и примерно си претърсваш директории за нещо. ;) Имаше връзка с DirectX-а, а като си представя, че от 2009 не може да навлезне WebGL-а. IE-то бе зарязано и затова се появиха другите. Както изпуснаха и Гугле. Две големи грешки на Microsoft. Другите браузери тогава, не можеха да следват IE-то, защото не можеха да предложат неговите възможности. Затова и те (възможностите) не се ползваха. Което пък бе спъване на развитието на сайтовете. Почнаха да навлизат подобни 10 години по-късно.

Така е, не му тракайте минуси на човека. След като Netscape загуби срещу IE ( вярно, заради операционната система и дошлия наготово браузер) те се престориха на Mozila, Goodzila, Apache Foundation etc и станаха радетели на отворения код, което на пръв прочит се харесва на хората. Харесва им се, щото 90% настолни компове са с Win и де що има зловреден софт се пише за него. Не ми се мисли, когато всеки злонамерен програмар, който ДОРИ ВИЖДА И КОДА на атакуваната от него Linux-клонинг OS ,какво ще стане. Но ще го видим съвсем скоро...

ти не си бай иван, ти си саше:) няма такива простотии:) отдавна не бях чел по-смотано мнение:)

:))) Никой не може да ме задължи да ям суши с клечки - ям го с вилица или с пръсти. А ако повече въобще не ям суши, нищо няма да загубя.

сега ще му обяснят на този галфон с кривки и тарнспортири, че именно поемайки риска да си платат глобата са изкарали многократно повече и той е гушнал дивиденти. И това си е самата идтина. Точно чичко Бил, който изработи поединично, но едновременно и IBM и Xerox и самия Стиф Джобс, ще се остави на някой са Баровчи да го учи на далавери.

Печатните издания, които държат на името си, пшат под статия източника, а не вътре. Ама това си е вашиа сайт и вашия начин да пишете. Все пак сме българи, от което следва - пари ми дай, акъл не ми давай. Хубав ден :-)

Пеца, ти днес май си станал с Д-то нагоре, а?

Защо под статиите ви липсват източници, откъде сте преписали, изкопирали, взаимствали дадена новина?

След като посочва точно тези лица, той знае защо ги посочва. Не си по-умник от него. А освен това тази глоба беше преди време, ама кой да ти помни...

Tarikat

г-н Редакторе, Бил Гейтс се оттегли преди много години от управлението на Майкрософт, така, че няма как да се заведе въпросния иск! Освен това Стив Балмър е в оставка от септември 2013 г.