Ето как Илон Мъск пречи на астрономите

Сателитите на Starlink затрудняват наблюдението на небето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честно ли вие всички вярвате кой какво направил и ще направи? Всичко е за заблуда да ви замъгляват съзнанието и промиват мозъците.Всичката техника,която е в момента е доста остаряла.Космоса отдавна е изследван и скритите елити отдавна си летят с чиниите.Ще се занимават с ракети,сателити и телескопи,ама друг път.Това;което се случва на Земята е за ваше знание само.И помнете,че зад всяко събитие има друго скрито,т.е. това което ви показват е за параван и контрол над вас.Време е вече да си отворите очите от дълбокият сън и да еволюирате.Направете го най-после.

Хаха, евалата :)

И кво да позволим на Мъск да симправи квот си сака на орбита като родна бащения ли. А сругите държави нямат ли право н глас изобщо тази орбитална бащения ще завърши много зле близките години.

С тая скорост на насищане на обекти в орбита след някое десетилетие всяко изстрелване на КК ще е "руска рулетка"

И как точно ще реши проблема Мъск? Ще ги боядиса черен мат ли спътниците?

Ами науката ще му помогне, ФИЗИКА, ХИМИЯ .. същата тази, която за 1 година изкара ваксина от най-ново поколение. Да беше ходил на училище, а не в кафето до училище, щеше да задаваш по-малко глупави въпроси.

Скоро няма да нога да вия срещу луната....

Той мисли да изтреля 32 хиляди спътника, двойно повече от колкото имаше преди да почне! Ще са на 5 нива разположени и това е пълно безумие! Сега и безос мисли да прави същото... до тука бяхме, важното е кифлите да поскат в инстаграма и да се гледа порно!

Няма бе той Мъск е измама с батута ли ше ги изстреля? Какво ще ни прожектират филми от Мохаве. Ти остави инстаграм кифли те ами в контакте блядуните ми руските тролове? Ако спре нета най сериозния отрасъл на Русия ще отиде по дяволите! Още мумията е казал че пропагандата е най важно от всичко. Ами ако спре нета в Китай най брууталната система за следене там какво ше стане? Половината камери в целия свят са в Китай следят всеки и всичко! Там се знае кой е боцнат те са на 100% де ама кой мрънка.

На мене пък самолетите ми пречат, през цялото време минават по небето и хвърлят сянка в/у реколтата ми.

Я да видим колко работа са свършили тия "астрономи" и колко дъртия Хъбъл. Е не можеш да се оплакваш, че колите по пътищата пречат на каруцата ти. От години трябваше да еволюирате, за да оцелеете. Никой не е длъжен да ви хрантути, а вие да гледате през стъкълцето още.

Кажи я тая простащина, дето я изръси, на екипа на VLT ( Very large Telescope| в Атакама. Производителността му е ако не по- голяма, то поне същата като на "Хъбъл". Защото от наземна астрономия нищо не стаав, затва отново там вече строят нов телескоп, с диаметър ан огледалото 40 метра. Тъпи хора, тъпи коментари. не мое ли да се руча - не го признавам...

Как успя да я изпляскаш тая тъпотия дете малко само ти си знаеш. При положение че точно в Чили 1/3 от годината са облаци. Половината от времето сменят алгоритмите за изчистване на образа от атмосферната дисторция и все нещо не им е тамън. Данните дето си чел за него са на перфекти условия, както съм сигурен, че и пише в мястото от което си чел за него.

вЕрно ли VLTто било в Атакама? Да не бъркаш с ALMA който всъщност е радио телескоп. В Антофагаста от Април до юли можеш да забравиш за снимка с 4те оптични телескопи. Тогава работят само останалите 11.

С други думи Мъск казва: "Ако ви преча, преместете се някъде, където няма да ви преча."

Точно това казва! Само, че на тоя етап това просто не възможно!

какво му е невъзможното? преди месец телескопа Джеймс Уеб пое път към място където никой сателит на земята няма да му пречи.

Джеймс Уеб стигна до мястото, където няма да пречи на никого (Точка на Лагранж номер 2), до дни се очакват първите снимки. Ще бъдат размазани, вероятно, няколко месеца трябва да се настройват огледалата.

Технически е възможно, но финансово е много скъпо...Само най-богатите държави, при това в консорциум могат да си го позволят. Нека Мъск подари един такъв телескоп на човечеството като дава такива идеи.

Всъщност докато станат 24, 30 и 39 метровите телескопи в Хавай и Чили до 2025-29 година нищо чудно с БФР да се качи един мощен телескоп на орбета. Съвременната технология позволява единично огледала от 8,4 метра диаметър, колкото е диаметъра на БФР, а теглото на телескоп, чието огледало само тежи 20 тона , е напълно във възможностите на ракетата. Мъск ще им го изстреля на цена от 10-20 милиона. Въпроса е да се съберат и да разработят бързо такъв телескоп

Ми значи web казваш а знаеш ли колко парици и колко години го проектираха web? питам те защото не всеки може да отдели 10-20 милиарда долара да направи телескоп като web! И това как да е, но можеш ли да ми кажеш колко телескопа има на земята и колко има в космоса сега? Предполагам не знаеш но да ти кажа на земята има много повече телескопи отколкото в космоса! А и още нещо има което точките на лагранж за точно определени и няма как да изтреляш толкова телескопи дето да са позиционирани в геосинхронна орбита! Да не говорим, че ако дори дори да искаш да изтреляш само 10-15% от сателитите дето сега ги има на земята в космоса това ще струва десетки трилиони долари! Е кажи ми въъзможно ли е да се изтрелят толкова много пари в момента или да!?

Просто дава идеи други милиардери да произведат и продават такива телескопи на нуждаещите се, или пък телескопа да си е собственост а да го отдаваш под наем за време.