Европа праща роувър на Марс

Мисията ще полети към Червената планета този септември

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пожелавам успех на мисията. Като гледам коментарите само политически глупости от хора които не се и тересуват от Космос

Ще се извежда пак с Протон-М/ Бриз-М. Предишното извеждане беше като по образец. Много сигурна ракета. Некакви киртаци програмисти, наети от подизпълнител румънец индо-пакита съсипаха след това кацането на Марс. Явно екип нает от евро-гейтаците. Фирмата му регистрирана в САЩ...

Това е щото САЩ първо беха в проекта, щеше да изстрелват с Атлас-5. После те излязоха, а подизпълнителската софтуерна фирма на американския мамалигар не е била изритана от проекта. Явен саботаж.

знаем кавко става с русктие марсоходи... и тоя ще се разбие.

Както краварските марсоходи кацат в анимационните филми на Холивуд, така и руските се разбиват само в твоите фантазии. В реалноста руските устройства кацат на всякъде по Космоса, а краварските само гледат небето от ниското на Земята.

така ще да е.. холивуд, моливуд... па се насирате от завист вече 60 години и се чудите каква опорка да направите и пак всичките са ви различни.

Ще стане задръстване и там...

Ура за Европа. Само така. Ще изпратим роувър на Марс, разбира се. Ние от Европата сме най-големите и най-умните. Колко му е да пратим роувър на Марс? Ето, американците пратиха сума ти работи на Марс и то още през 70-те години на миналия век. Руснаците се опитаха да пратят спътници на Марс, Китай прати роувър на Марс, Индия прати спътници и какво ли не на Марс, Арабите пращат някакви летящи килимчета на Марс. Кой ли не е пращал на Марс разни работи, та Европа ли няма да прати. Така де, няма да минат и 30 години, ще се помолим на Путин да ни даде ракети, ще помолим Турция да ни помогне и може и да пратим нещо около Марс. Ще изпреварим Буркина-Фасо, Афганистан и Папуа нова-Гвинея в надпреварата за Космоса. както и в правата на жените, хомосексуалистите, мигрантите и глобалното затопляне.

Бравус, бравус. Много стойносте коментар си писал, личи се че си многу интелигентен. И аз подкрепям твойто мнение. Европа сама нищо не може да прави. Европа трябва да се преклони пред Русия и Русия ще и помогне да стане велика и непобедима, както на земята, така и на небето, в водата и в Космоса.

Ама първото успешно кацане на космически апарат на Марс е направено от Русия на 19 май 1971г.

Арабите го пратиха на Марс с ракета "Мицубиши".....Който разбрал, разбрал....

Аз като специалист във военнопромишления и познавач на космическия сектор, мога да твърдя че това е много фалшива новина. Реално Европа нищо няма да праща, а дава едни пари на Русия за да мой Русия да произведе и да изпрати самоходни устройства на Марс. И думата "ровър" не се използва сред руските колеги, те предпочитат славянски термини. Начинанието е рисковано, но ако успее, то заръв път човешко творение ще стъпи на чуждо небесно тяло. Едно браво на Русия за куража да направи тази толкуз важна стъпка.

Дано се бъзикаш, защото направено от човека "нещо" е кацало на Луната и на Марс още преди десетилетия. Даже може би не знаеш, че и космонавти са кацали на луната.

Боже, евро агенция, с руски елементи. Абсолютен комунистически фашизъм... "Казачок", бе сериозно ли Путин е наш "партньор"? Къде е евро атлантическата космическа агенция, питам аз????

Нормално - все пак някой трябва да направи нещо което работи .