Европа забранява лаптопите с несменяеми батерии

Регламентът има за цел рециклирането на изтощените батерии и повторното използване на материали, особено на такива от райони на конфликти и социално напрежение

Обратно в новината

Коментари - Европа забранява лаптопите с несменяеми батерии | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще стане , верваме. Колкото се случи с директивата за еднакво зарядно

А телефоните с такива батерии? Много повече телефони се изхвърлят, отколкото лапатопи.

Статията прочете ли?

в това има смисъл сега остава да накарата производителите на телефони да направят същото и нещата ще си дойдат на мястото

Но лаптоп отвори ли се веднъж, няма събиране.

Пробвал ли си? Не е проблем да разглобиш лаптоп, да го почистиш и събереш отново.

По-скоро е обратното. Може да сглобиш лаптоп , но за телефон и таблет не е сигурно

ㅤ

Да те светна, че съм разглобявал нетбук до ниво слоеве на матрицата, заради пропита влага. Също съм му рециклирал и батерията. Модел 2012, работи и в момента без никави ядове. Няма нищо сложно, стига поне едната ти ръка да е дясна и да расте от правилното място.

Има резон, но практически всеки лаптоп е със сменяема батерия и сега. Е трябва да развиеш 5 болтчета, но са сменяеми

Епъл пак го издухаха ... ще ми се да видя как се сменя батерия на еър

Преди година и половина си купих Asus VivaBook. Лек, тънък, светеща клавиатура, IPS дисплей, че и на промоция. В момента има 6 пукнатини в пластмасовия корпус, а съм го мести само между дивана, бюрото и леглото. Батерията съм я ограничил на 60% и по-скоро кутията ще се разпадне, отколкото да се наложи смяната ѝ. ЕС-то докато се натуткат лаптопите ще са съвсем без батерии.

Асус марката е пръчка, никога не са имали добри лаптопи.

Дефакто ако имаш отвертка и дебитна карта, можеш да си подмениш всяка батерия на лаптоп сам. Освен всичко друго се продават такива. При телефоните обаче е съвсем друг въпросът.

В голяма грешка си

_stankow

Капка в морето А другите стоки с "програмирано износване", кога ? Телефони, автомобили, части, акумулатори за автомобили, бяла техника, всичко, каквото се продава, чак до четки за зъби и самобръсначки ! И не е само до отпадъците, ами парите на потребителя, неговата защита и безопасност ?

"планирано остаряване" е правилното . Bernard London измисля тая 'хубавиня' 1932 година . евреин (що ли не се изненадвам)

Първо ги разрешиха, прибраха парите, сега ще ги забранят и пак ще осребрят … а за телефоните, кога?

а като го направите задължително и за телефони и коли и самобръсначки и... абе сиреч както си беше преди... може да ви повярваме на зелените амбиции. До тогава обещаваме да ви пропускаме покрай ушите с глупостите със зелен оттенък.

Няма по-голямо удоволствие за мъжа да заточи бръснач и с едно движение да се обръсне. Или ти си кьосе....