17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Солар орбитър" ("СолО")- "Маринър 10", "Хелиос 1" и "Хелиос 2", "Месинджър" и "Паркър".... Някъде да срещнахте руско име ? Ето САЩ бяха на Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, Церера и Веста, седяха на Венера и Марс, потъпкваха астронавтите на Луната. Руската кочина обаче е била за последно преди около 31 години извън околоземната орбита (фобос) и никога извън орбитите на Венера и Марс.

Човеко, или ти плащат да тролиш, или нещо не ти е наред в главата. Как успя под новина за европейски проект пак да го завъртиш в посока "за" и "против" Русия? Естествено Русия си имат и успехите и кусурите, но тук става въпрос за достижение на европейската космическа агенция. Не можете ли за момент да се спрете с оплюването и да се порадвате на постигнатото?

Сигурно му плащат да провокира трафик. Невъзможно е да има човек, който да е толкова ненормален.

В Свободния свят никой не се занимава с плащане на идиоти като вас да дремат да тролят из нета целодневно... Хората работят, създават, постоянно разширяват границите на науката итехниката. Всичко, което ежедневно ползваме е продукт на ума, усилията и труда на Запада! Вие руските варвари за нищо не ставате!

По същия начин, като говориш против Русия, би трябвало да споменеш и другите страни участнички в изследването на Космоса, а те не са малко! Китай, Индия, Франция, Япония, Израел! Всичките те имат самостоятелни програми и свои успехи и неуспехи в усвояването на космическите технологии! Но ние не злорадстваме след някой техен неуспех,а винаги се радваме на техните, макар и скромни успехи. Човек като теб е с болно и покварено подсъзнание, винаги готов да се присмее и да подиграе другият, който той си е въобразил, че не е на неговото нищожно умствено и морално ниво!

Наистина ще е много интересно да видим как изглеждат полярните региони на звездата ни. Пожелавам им успех и дано всичко работи както е запланувано или даже по-добре от очакваното.

На повечето небесни тела (планети) полярните региони (полюсите) са покрити със замръзнали вещества (лед) - вода, метан, въглеводороди, разни окиси и т.н. Едва ли на Слънцето полюсите ще са в такова агрегатно състояние, но все пак е интересно!

Интересът се поражда от няколко неща. Тези, за които аз, простият, се сещам, са две. Почти сигурно е, че има и други. Първо, повърхността на Слънцето се върти с леко различни ъглови скорости на различните "географски ширини" (разстоянието от слънчевия "екватор"). Интерсно е как тези процеси изглеждат в полярните области, има ли вихри там, какво става в областта на оста на въртене на Слънцето. Второ, в тези области магнитното поле на Слънцето е почти изцяло перпендикулярно на повърхността му. Това също следва да води до интересни феномени. Вероятно ще може да се определи и дали оста на въртене съвпада с магнитните полюси. Въобще, очаквам редица интересни и любопитни резултати.

някой няма ли да донесе малко храна, че ще пукна тука от глад.

Роднините ти тук могат да не ядат, ти не можеш! Засрами се!