Коментари - F-5E Tiger II: Какво знаем за американския отговор на МиГ-21 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 2-3 години индийски МИГ21 свали Ф16 . Дано не е като тия които очакваме . Във виетнамската война на един свален МИГ 21 са се падали 8-9 американски . През 7дневната война иракски МИГ21 каца в Израел . В зона 51 го разглобяват и нищо особено не намират . Американците решават , че успехът на миговете се крие в подгоовката на летците .

Много трудно, да не кажа почти невъзможно е да се сравнят машини дори когато са воювали една срещу друга, защото има твърде много допълнителни фактори, които вляят на резултата - количество на бойната техника, подготовка на екипажите, сервиз и поддръжка, количество и качество на оръжейните системи, стратегия и тактика на използване, базиране и наземен контрол и т. н. Всяка машина има силни и слаби страни и обикновено когато успееш да се възползваш от силните печелиш. През 1967 г. израелските Мираж доминираха над МиГ 21 в близките маневрени боеве на малки височини и избягваха по-големите, на които двигателя на Мираж започваше да прави помпаж. В началото на виетнамската война МиГ 21 причиняваше големи неприятности на свръхмодерния F-4 Фантом, който нямаше оръдейно въоръжение, а американските пилоти по онова време не тренираха близък бой поради концепцията за далечното прехващане. След промените в модификацията F-4 Е (монтиране на супер скорострелно 25 мм оръдие и нов вариант на ракетата за близък бой Сайдуиндър), както и адекватното обучение на пилотите загубите на МиГ станаха катастрофални. Във фолклендския конфликт всички технологични и количествени предимства бяха на страната на аржентинците, но далечното базиране и отличната подготовка на британските пилоти решиха конфликта. Истината е, че става въпрос за отлични машини и доказателство за това са произведените бройки и големия брой страни, в които са на въоръжение.

Стоенчо защо не сравниш Веспа с Вятка?

Знаем, че е по-бърз. Пада по-бързо и гори по-дълго.

Впрочем чудесно е, че американците дават отговори на въпроси поставени от Руснаците преди 60 години. Алоооууууу, войната се води в 2023-та, а не в 1956-та. Какво ще отговорите на последните достижения на братушките дето бракуваха прехвалената ви ПРО още преди да успеете да я завършите?

А бе ти от някой паралелна вселена ли идваш? Щото глупостите дето ги дрънкаш тук не са се случили.

Досега не съм видял нещо западно да са бракували братушките както им казваш. Иначе са си просто руснаци и не са ми братя нито се чувствам задължен да съм им по малък роднина. На тези варвари сме им дали азбука а те са ни дали само сифилис. Така че по по-лека с лиготиите. Колкото до оръжията не вярвай толкоз на руската пропаганда да не се окаже че ще стане като социализма - ахххаха да го победят и се разпаднаха. (СССР).

ти въобще чете ли статията преди да надуеш памперса F-5E Tiger II има дължина от 14.6 метра. Размахът на крилете е 8.13 метра. Празното тегло е 4 347 килограма. Максималната скорост е 1 741 км/ч, а ефективният боен радиус е 220 км..... МиГ-21бис има дължина от 14.7 метра. Размахът на крилете е 7.15 метра. Празното тегло е 5 167 килограма. Максималната скорост е 2 175км/ч, а ефективният боен радиус е 600 км.

МиГ 21 е върхово постижение на изтребителната авиация за време си. Има страни, които още го ползват в своите ВВС.

Почти 2 пъти по-тежка и носи с 30% по-малко оръжие. Във Виетнам червените терористи, заедно с китайските 2 МЛН тералористи, ядоха дървото всеки ден от армията на Виетнамската република. Докато САЩ доставяше оръжие. После Кисинджър предаде Виетнам за извади Китай от орбитата на СССР. Днешен Китай е факт благодарение на Кисинджър.

Миг21 е отдавна история. Та става дума за сравнение на два исторически самолета. Все пак ние имахме МИГ21, но бяхме помолени чрез скопяващия лъвове Соломон Паси да ги направим на скрап за да сме били уж по-силни (или разсилни) в НАТО. Та каквото и да знаем не ни касае. Просто най-верочтният ни противник има много по-добри от тези.

Наследника на F-104 «witwenmacher», фабриката за вдовици. Същия боклук, предназначен предимно за износ в страни, получаващи американска военна помощ. От към 2000 произведени, в аварии са загубени около 500, свалените не броим. ДОСТОЕН наследмик.....

Последното изречение просто не е вярно. Може би не е лошо авторът да се осведоми относно възможностите за модернизация на МиГ-21 бис, прелагани от Израел. Те са с доста съвременни радари. Носят наименованието МиГ-21 Lancer и бяха на въоръжение при нашите северни съседи.

Радарът е най не използвания компонент във изтребителната авиация. Той се включва само за секунди преди запуск на ракетите, при приключен заход към целта и задължително при команда от щурмана. Така, че няма значение какъв е. Така или иначе диаграмата му е широка има няма 30-40°. даже колкото е по скапан, да се разбира по близко гледащ, толкова е по добре. Но за въздушна полиция, би било добре да е добър, съгласен съм.

Щурман, това са някакви супер остарели прашасали съветски концепции за чугунени глави. Ако нашата авиация (или каквото е останало от нея) още действа по тия доктрини и правила, то жална ни майка.

Човекът е професионалист, а Дидо - дилетант.

ДИДО ИДИ ДА ИЗДОИШ КОЗИТЕ . ТЕМАТА НЕ Е ЗА ТЕБ .