Коментари - Facebook засече и спаси самоубиец | IT.dir.bg
назад

Facebook засече и спаси самоубиец

Пуснатата от социалната мрежа нова програма с изкуствен интелект (AI) е помогнала на правоприлагащите органи в САЩ да предотвратят самоубийство.

Обратно в новината

Коментари - Facebook засече и спаси самоубиец | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А най-хубавото е, че Фейсбук и въобще всички месинджъри засичат терористи и наемни убийци, но няма да го обявят. Без някой конкретно да следи кореспонденциите - има разработен автоматичен алгоритъм, (ако може така да се нарече), който проследява използваните думи и словосъчетания. И при надвишаване критично ниво на определени думи се подава сигнал към разузнавателните служби - тогава вече имат основание да прегледат по-обстойно нещата.

а ако постна снимка на кенеф с надпис счупи се сега къде да ... дали ще ми пратят водопроводчик?

Фейсбук е спасил един самоубиец, но колко ли други самоубийци е подтикнал към последната стъпка? Тъжен.

и от какво са го спасили? нарушили са желанието му!

Това, че е спасен ЖИВОТ е ОК, НО.. това е поредното очевадно доказателство как ни следят. Кой знае още какви други АЛГОРИТМИ има за събиране на лична информация!! ... За администраторите естествено

Ще излезе прав Сорос за фейсбук. Все повече нещата отиват към описаните от Оруел държавни устройства. Преди си мислех, че англо-саксонците си имат такива центрове в който филтрират онлайн трафика и следят кой, къде, какво, защо, как, а то това си било доброволно прието и се наричало фейсбук.

Ще я пуснат от болницата и пак ще пробва.

Когато човек реши да се самоубива - няма спасение. Имах една леля. Щастливо омъжена с две деца.Беше "превъртяла". На два пъти я спасяваха /рязане на вени и тровене с хапчета/. Вкараха я в психото и там успя да се обеси на прозореца с чаршафите. Това беше преди 30-35 г. нейде - по комунистическо време.

Прави си извода, колко щастливо е била омъжена.. Човек не "превърта" без причина.. обикновено.