Коментари - Facebook трябва да плаща на хората ББД? | IT.dir.bg
назад

Facebook трябва да плаща на хората ББД?

Специалистът на Financial Times Джон Торнхил счита, че Facebook трябва да създаде специален фонд, от който да плаща на хората безусловен базов доход.

Обратно в новината

Коментари - Facebook трябва да плаща на хората ББД? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се случи мигом си правя акаунт във Facebook. Или която и да е социална мрежа ... :D

Хаха, тези дават акъл ама пари ми се струва доста немислимо... Разбира се аз акаунт там нямам...

Точно, този все едно призовава ЦРУ да се бори с бедността :)

Това е опит за узаконяване на Робството и укротяване на НЕ доволството от Ционисткия Капитализъм по Света!

Да бе, та освен другите ми данни, да земат ЗАКОННО и финансовите ми...там веке нема измъкване.... Щом предоставяш доброволно данните си, това се смета че даваш законно власт над данните си....аз имах веке текъф случай, опитах да го клеймна в полицията и ми показаха кукиш.....дала съм си сама данните, демек не моем да отметнем нищо после като незаконно....

Добре де, какво ще се случи, ако всички в целият свят си изтрием профилите от фейса? Дали ще му сринем компанията на тоя?

Много удачен финансов съвет! Все чуваме милите милиардери с призиви за базов доход. Ами хайде, действайте! Нямаме нужда от благотворителности със съмнителни фондации за пране на пари, а от реален доход за всеки. ЗА ВСЕКИ! В един момент всяка фирма трябва задължително да отделя от Оборота /не от печалбата, защото я крият/ за този базов доход.

Еййй, най-голяма мечта - да се присламчиш към някого, който да "споделя" с теб печалбите си. А вариант ти да направиш фирма, да я развиеш и да почнеш да "споделяш" заработеното с някой лежач има ли?

Какъв е този пример с Аляска? Дават около $1000 НА ГОДИНА!?! Какви нужди могат да се посрещнат с такъв баснословен доход?

Във всеки случай по-голями нужди, от колкото без него.. С 50 лв. детски не можеш да купиш на детето и едни обувки.. ама всички си ги искат...

На повечето пенсионери това им е годишната пенсия, но затова са работили 35 и повече години!

Приказки за лека нощ. Ако facebook не бяха се сработили с ЦРУ щяха да изчезнат като MySpace.

Точно, този все едно призовава ЦРУ да се бори с бедността :)

Че те се борят с бедността. Ти за краварски милиардер да обеднява чувал ли си?