Коментари - Firefox вече е по-добър от Chrome | IT.dir.bg
назад

Firefox вече е по-добър от Chrome

Firefox вече е по-бърз и използва по-малко памет от Chrome.

Обратно в новината

Коментари - Firefox вече е по-добър от Chrome | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добър браузЪр от AMIGO няма.

Гладна кокошка просо сънува...

Все са по-добри, все са по-оптимизирани, все, все ама все са по-бавни. И как няма да са. Като отвориш дир-а най-малко 20 реклами се появяват. Как да е бърз?

Ей гении, само се излагате, като наричате IE безславен. Ако не беше конюктурното дело срещу MS, уж в защита на Netscape, сега нямаше да има други браузери.

Събрал Кернела всички програми, на заседание, и им дръпнал следната реч: - Всички се разпуснахте, крадете ресурси, никой не спазва никаква дисциплина, всеки прави каквото му падне... От днес ще има ред и дисциплина! А който пак почне да заема цялата оперативна памет и да крашва системата, ще яде бой през муцуната! Имам предвид, през наглата рижа муцуна!!!

Лично ползвам хром мозила и опера. Всяка си има своята красота.

Аз играя турнири по шах на 3 минути и ми трябва много бърз нет и браузър. Да няма лаг. До сега играех с хрома 64 битова версия без никакви приставки и добавки по браузъра и бях доволен от скоростта. Сега ще прбвам и новата мозила .... щом вече е по бърза от хрома..

От гледна точка на лични данни отдавна е по-добър от Хром. от гледна точка на сигурност едва ли е по-добър. от гледна точка на бързина е под Убунту и Виндовс 10 е най-бавния (включително версия 54!) от изброените: Хромиум, Хром, Опера, Вивалди, Слимжет и Сиимънки. Най-бавният е!

Не са толкова бавни браузерите, колкото бъгави сайтовете. с FirefoxESR съм и никакви грижи - просто лети. Е вярно, малко по-стара версия е, но Debian не се слави с най-новото, а работещото ;) Chrome попадна в категорията "тествано и забравено". За IExpoDera няма какво да се каже, просто е върха на айсберга, който се намира отдолу :)

Смях в залата. FF "вече е по-бърз" - ами това го слушаме от 10 години. Всяка версия вече е по-бърза, много по-бърза, до 3 пъти по-бърза от предишните и т.н. А реално новата версия изобщо не е бърза. Ако е много по-бърза от предишните, те трябва да са абсолютна трагедия ... или постоянно да лъжат. И най-важното - скоро да започват през 100 версии да вдигат числата, че да стигнат до версия 3000.0.0.1 по-скоро. Няма да се излагат като останалите с 4,5,6 я.

Явно никой не си е направил труда да тества SiimJet. Просто е върха и като бързина и като използвани ресурси, ще забравите всички останали браузъри. Успех на Chrome и F.F

Аз го ползвах цяла година и наистина е бърз. Ама Vivaldi 1.10 е най-бързият.

""Vivaldi 1.10 е най-бързият" - най-бързият ама чушки. Може да заема по-малко памет от Хром (ФФ не го броим изобщо между ''бързите браузъри) обаче има лаг като скролваш. Отвори например link на Вивалди и на Хром и скролвай бързо нагоре-надолу. Лага и накъсването при Вивалди спрямо Хром е зверско !

Мой, много си заблуден. Първо, СЖ е на основата на Хром, току що го пробвах и е отврат, като започнем от грозния дизайн, но иначе е добре че е на основата на Хром защото си влизаш в профила и синхронизираш. Обаче като почна да зарежда едни страници, по-бавно и от самия хром, лагове навсякъде, абе кошмар.

защо "вече"? че тя мозилата винаги си е вървяла по-бързо от хрома!

ChatGPT

Предпочитам да си ползвам Tor

Tor не е браузър, a мрежова услуга. Не знам как реши да го споменеш под статия за браузъри, само ти си знаеш. Ако говориш за Tor Browser - това е FF с инсталиран tor. Само че tor-a може да се ползва с всеки друг браузър, дори и без браузър а с различни и-нет приложения.

"Firefox вече е по-бърз и използва по-малко памет от Chrome." ... "Подобна технология вече се ползва от другите браузъри..." Значи последен въвеждаш една технология, но иначе твърдиш, че си вече 1!?

Два дни интензивни тестове на FF54 и резултатита са съвсем същите както преди да го деинсталирам. За съжаление само реклама.

ChatGPT

Прав си. Освен това диаграмата им е лъжлива. Преди време правих тест и ФФ ползва 1:1 абсолютно същото количество памет като Chrome

Винаги съм ползвал фф като основен броузър. Никога не съм имал проблемите, за които чета тук в коментарите. Като цяло съм доволен и се радвам, че го подобряват постоянно. Навремето съм ползвал и google chrome - още от времената, когато беше бета версия. Никакви проблеми, но го спрях, защото си мисля, че шпионира. Опера в момента е с webkit и си е реално Chrome, с козметични промени в интерфейса. Ползвам го също и като цяло съм доволен.

Ако си изпиеш хапчетата и след това и прочетеш, ама съвсем малко, ще установиш, че съвременните браузъри са IE и Chrome - всичко останало е базирано на Chrome (и Fire Fox, и Opera, и Midori, и Бог знае какво).

Хехе, доста грешна информация имаш. Преди да пишеш глупости мисля, че ти трябва да прочетеш малко. Firefox не ползва платформата, нито на IE, нито на Chrome (Webkit). Firefox си ползва техен енджин. Opera ползва webkit от няколко години и изоставиха техния енджин. Други не ползвам и не ги знам.

Платформата на firefox се нарича Gecko, изцяло собствена разработка на Мозила и няма нищо общо с ИЕ и Кром. На нея са базирани много други броузъри.

Хапчетата ти трябва да си ги изпиеш брат... викаш му да прочете малко, ти чел ли си изобщо?!? https://link IE от години не е и няма и да бъде в топ 2 популярни браузъри... Да не говорим за поверителността... не-случайно единствения браузър, кпйто има правилно претенциите че не те следи (или поне по-малко) - Тор ползва за основа engine-a на firefox...

Mihail Merdzhemekov

Изхождайки от факта ,че самочувствието на човека се гради върху неговите знания и опит при Вас се наблюдава истински феномен. Самочувствие с такъв размер , което стои върху... нищо ?!? Горещо препоръчвам да се дообразовате и да спрете с чалгата преди да продължите да поствате каквото и да е друго.

Ползвах го 10г но се отказах...махнах го дори и от телефона....сори ама ff е осран отдавна... големи проблеми с тежки страници..минах на хроме и всичко е ок....

Е явно нямаш сметка в банка която работи само с ff. Че го осират все повече - както всичко останало - няма съмнение разбира се.

Абе палячо пак ръсиш тъпотии, кажи ми една банка която работи само с Firefox и не работи с IE? Самоблудството с въображаеми лелки, тролеферми, путлеристи и гей паради си го запази за себе си и кажи една КОНКРЕТНА БАНКА.

LOL, тия откриха multi tasking-а. Дали пък не са го отхромясали (това със спичането и чакането без причина стана откак сложиха отдолу и те някакъв "chrome engine", въобще в гугъл има някой отговорен фактор дето не брои блокирането на UI за нищо). То ще се чуе, едва ли ще олекне особено. По-скоро навярно хром е натежал повече та ff минава за по-лек.

Чисто инсталиран FF винаги е страшно бърз. Нека мине седмица или месец и да видим дали отново ще забива докато си чете кеша при стартиране.

Не знам дали са притеснителни трите стилизирани шестици в иконата на хрома около кръчето, което може да мине за око или слънце. Тези окултни символи създават определено настроение в хората. Голяма параноя ще е това слухтене.

Ильоменати?

Слочаеност?

Фф го ползвах 5 год без прекъсване до момента в който спряха поддръжката на Дисконект преди 4-5 месеца. Сега пак са го пуснали гледан, но аз минах на Вивалди - по-бърз е и от Слимджет да не говорим от ФФ и Хром/иум.

Ей сега си го ъпдейтнах на 54 и наистина се чувстват подобрения! Браво на мозилките

Господа редактори, думата имплементирам на български се превежда като внедрявам. Няма такава дума имплементирам на български. Научете българския най-сетне.

Българският език не е релевантен, когато става въпрос за ИТ.

Съвсем екзактен си !

Котилото на СУ наложи тъпите термини. Големи отварачки, големите фирми, големите заплати, пък говорят на полубългарски.

Няма добра българска дума. Внедряването е, когато дадена система бъде инсталирана и пусната в експлоатация. Имплементира ще рече по-скоро 'изпълни', 'направи', но някак не звучи добре. Няма лошо за компютърни термини да си остане английската дума. Никой не превежда (примерно) 'щепсел'.

Във всеки случай "внедрявам" си е съвсем на място тук, защото е приложима и за веществени обекти (машини, технологии, съоръжения), така и за обекти на интелектуалната собственост. Още една подходяща българска дума е "прилагам". Във всеки случай избор има и замърсяването на българския език с чуждица в случая категорично не е оправдано, както и за други думи от ИТ-сферата - "принтирам" вместо "разпечатвам", "логин" и "логаут" вместо "вписвам" и "отписвам" и т. н. Единствено може да се приеме ползването на чуждица за обозначаване на обекти и процеси, които са нещо съвършено ново и некога не е имало, нито пък има сега български еквивалент. Във всички други случаи употребата на чуждица е резултат на ниска езикова култура, небрежно и пренебрежително отношение към българската реч и най-вече на непознаване на родния език (как ще използваш подходящата дума, ако просто не знаеш, че тя съществува?). По принцип езикът трябва да се пози максимално чист и външни заемки да се допускат само в краен случай.

Mдаам..и Москвича е по-бърз от Ламборджини. По-бързо празни резервоара.

Ни ламборджини, ни москвич си имал... Със сигурност ламорджинито яде повече

Аман от кухи коментатори

и твоят не струва

И не угадих туй сега с по здрави гащи ли е или е за сметка на дантелите около тъмния проход!?

90% от хората си пишат, без да четат нито темата нито мнението на другите :). Става въпрос за новият FF. Какво е било, преди ден, седмица, месец няма значение.

има, защото употребата на "вече" е неправилна.

спомням си преди време как яко го бях намразил ФФ....... затваряш таб а паметта си седи заета и така след около час килваш ФФ щото е замръзнал....

Че аз изобщо не съм го виждал да намалява заетата памет докато не го утрепеш (не го следя от особено отдавна де, от няколко години само, откак гигабайтовете взеха да му отсесняват (!)...).

За уиндоус - k-meleon.

Много пъти от дълги години опитвах да мина на Хром, не се получи. Сега пък минах на Seamonkey, по-лек и бърз от лисицата, е с цената на по-малко плъгини, но пълно щастие няма.

Маймунката винаги е била по-добра от лисицата, нищо, че стъпват на една база.

До сега ли караш на Интернет иксплодър?

Kaрах си с лисицата, но опитах и маймунката.

Не, на нетскейп навигатор карам още.

+1! Аз от 3 години съм с PaleMoon, но идеята е същата - бързина и ефективност, на цената на няколко липсващи плъг-ина.

FF винаги зарежда от кеша при стартиране и трябва да рефрешвам страниците за да покаже реалната, малоумна работа.

Поредният, който не е чувал за настройката "Custom Settings" > "Clear history when Firefox closes". Има го още от 2013-та година...

И защо смяташ, че не съм чувал или се нуждая от тази опция? На никой браузър не му чистя кеша така а файрфокс е единственият който прави тези глупости - да ме принуждава да рефрешвам страници. Мога да препоръчам вивалди браузър, много добър хромоподобен но с повече къстъмизации и екстри, които са доста удобни плюс това, че ползва всички плъгини и екстенжъни от хромстора. Особено полезен е CSS stylebot с който всяка страница може да се обреже и нагласи изгледа по собствен избор, във файърфокс подобната добавка е някаква смешка ... та тая лисица отдавна е умряла още от ерата на мозила ако трябва да съм точен.

Ползвам всички основни браузъри по професионални причини. Всички си имат кусури. Апропо, ако коментиращите си бяха направили труда да прочетат статията, щяха да разберат, че ускорението се отнася за най-новата версия на Мозила, която за сефте имплементира многопроцесност по отношение на таб-овете. Да се сравняват по скорост СТАРИТЕ версии на Мозила с Хром е безпредметно, защото досега Мозила нямаше изобщо такава функционалност, а в Хром я има от години.

FF винаги е бил по-добър от хрома.

"По-добър" в лага и забиването да. Тук съм съгласен с теб. Затова и дяла им пада с по 1% на месец и вече ги ползват под 14% от хората. Пазара ги изхвърля, не стават. Вече са почти мъртвец.

Само неадекватни тийнове ползват хрома и си мислят, че е по-добър от ФФ.

Аз съм с опера на Андроида. Само тя лесно прави врап на текста за по-удобно четене. Забива на няколко дни, ама не е фатално.

тия са като джавистите..все не знам си колко пъти била по-бърза от C, а като пуснеш джава приложение, може да ти прилошее от лаг, а процесорите на 100% и вентилаторите на макс :)) Firefox-a дори не е в % по-бавен от Chrome, a в пъти. Лага е страшен още от първия таб, а като отвориш 10-15 ти смазва цялата ОС. На Хрома може и 200 таба да се отворят без проблем.

батка, при хубав интернет с ФФ съм отварял в табове почти целият pornhub.... без какъвто и да е проблем. това говорим на истински компютър, не на iphone/ipad

ако на същия "хубав" комп. сложиш Хромец, ще отвориш в табове, не един, а 10 pornhub-a без проблем!

ФФ винаги е бил по-добър от Гном, Чугун или както се казва това гигълско недоразумение. Интересното е, че ползвам вече година Едж и е супер добре.

Гном e графична среда под Линукс. Къде е Гном, къде е браузъра Хром ? Казвал съм ти и друг път..да си ЛАМЕ, не е за хвалене,ама ти не спираш! Още те помним какви ги редеше навремето, как ФФ го ползвал във фирмата ви, само ''оня от ксерокса'' а за сериозни работи се ползвал само IE! Виж се колко си прост само..ламенце дребно и безвредно..

Да не се обидиш - ама много тъпо ти е изказването - даже и в Microsoft ще ти се смеят.

да бе да ... ff е пълен с memory leaks

Хрома не струва отдавна. Освен това си стои най-нахално като процес дори да не съм го стартирал и си шпионира. Дадох му специално да се не се стартира при зареждане на компа и пак се пуска наглия. ФФ напоследък пък успява да ми забие редовно. Нещо не се справя с некадърно написан JS. :-) Докато му спре изпълнението минават 10 мимути. Дори след ъпдейта с тази с новата последна версия вчера успях да го забия и се наложи килл. Опера винаги ми е бил любим браузер. За съжаление и там се появиха проблеми със скоростта.

как успявате да "забиете" който и да е браузър ми е много чудно...

Той човека е написал как - " ФФ напоследък пък успява да ми забие редовно. Нещо не се справя с некадърно написан JS. :-) Докато му спре изпълнението минават 10 мимути." По същия начин и при мен. А от една-две седмици и друго забелязах - с пускането на ФФ-а, Комп-а забива, "ламБата" на харда започва да свети непрекъснато, компа замръзва целия, и така няколко минути....Оправя се само с рестарт. Интерсно, обаче с Хром-а тези мизерии не се получават. "Компа" е старичък, да не кажа архаичен - пентиум 4 - 2.4, ддр 512 рам, 80 гб хдд, от далечната 2004 година:)

Хрома го развалиха отдавна, вече го ползвам само за проверка на пощата. За редво сърфиране - Опера, а за плащания - Лисицата

А при тестовете за 3D как е? Преди няколко месеца, там където Chrome удряше твърдо 60fps, FireFox едвам стигаше 44-48fps.

FuckTheEU

Вече? Винаги е бил според мен.

Абе като ти види човек скапания ник, е напълно достатъчно да не те взема насериозно и относно техническите теми!