Физик предупреди, че контактът с извънземни може да сложи край на живота на Земята

Според Марк Бюканън търсенето на такива трябва да бъде регулирано на национално и международно ниво

Обратно в новината

Коментари - Физик предупреди, че контактът с извънземни може да сложи край на живота на Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извънземни взехме да търсим! :)

Хиляди години никой не ни унищожи, освен НИЕ, сами себе си и точно сега, ИЗВЪН земните щели да ни унищожат!!! Пита се ЗАЩО и за какво?

Пълна липса на логика в набедения за учен. Не трябвало да търсим извънземни цивилизации, понеже можело да намерим такава, дето ще ни унищожи. Ако са толкова напреднали, ще ни намерят и без да ги търсим.

Точно така, понеже сме недоразвити, просто мерим всичко със своя аршин... Понеже, поради недоразвитието си сме и с висока степен на агресия и непоносимост, към всичко различно и всичко, което не разбираме, считаме, че всеки по-развит от нас вид е заплаха... И всичко това е опосредствано от субкултурата на романи и филми, които ни облъчват с тезата за лошите извънземни, идващи за да ни унищожат и да си присвоят планетата ни. Елементарно и доста примитивно, наистина!

Има приятелско настроени има и враждебни

Помисли си какво е било преди 2000 години. Хората са били мноооооого назад в развитието си, а са се биели и е имало войни. Сега умножи тези 2000 години по каквото си искаш ... Винаги ще има такива нации, които да направят "резерват" на Земята, за земляните :) и да си използват ресурсите, за каквото им трябва.

4 пръсти изчадия ГМО-ЕПИЛИРАНИ МАМУНИ БОЙЙ, БОЙЙЙ....... А КЛЕСАВАТА МАЙМУНА ПЛОД НА КРЪВОСМЕШЕНИЕ ДЕТО ТРИЕ КОМЕНТАРИТЕ МИ ДА Я МАНДЪРСАТ 300 ОРАНГУТАНА ДОКАТО И ОТКЪЧАЧАТ РЕБРАТА ОТ ГРЪБНАКА.....

Русия е управлявана от извънземно гномче и вижте на какво е заприличала. Живота там замира и всичко живо гледа да избяга...

"Замира" само в твойта куха тиква...

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Винаги ме тормози едностранната и примитивна представа за извънземните, която се лансира. Всичките следва да имат едно и също разбиране и една и съща цел за нас: или цялата им раса до последното опашато зелено човече иска да ни избие, или всичките искат да ни помогнат, или всичките не се интересуват от нас. Защо никой не се поставя на тяхно място - как би реагирало човечеството, ако ние открием някакви примитивни туземци? Ще има такива, които ще искат да ги избият, такива, които ще искат да ги ограбят или поробят, но също така ще има и такива, които ще искат да ги защитят, предпазят или да им помогнат, а също така и да ги изследват. Някои ще искат да ги приобщят към нашите нрави, докато други ще настояват да не се докосват бита и културата им. Ще има и извратеняци, които ще искат да правят и други неща с тях. Затова примерите с индианците или мравките не са пълни. Имало е редица хора - учени и свещенници - които са искали да помогнат на индианците, да ги изучат и да ги разберат, да ги съхранят поне културно. С мравките е същото - не ни пука за мравуняка, понеже два метра по-нататък има друг. Но ако мравуняци не се срещаха толкова често и още повече, ако това е първият мравуняк, който виждаме, мислите ли къщата ще се построи? Или по-скоро в 50 км околовръст ще бъде обявено за защитена зона?

това което се е случило на племената от мисионерите и другите комисари е било най-трудно за понасяне, но пък, за да се включиш към цивилизация се плаща тежка цена.

Според мен Извънземни са ни посещавали и ни посещават от време на време.Та явно тези са от добронамерените или ако са от типа в Денят на независимоста може би пътуват вече към нас въпроса е кога ще дойдат.Истината е че има много вероятности по тая тема.Но немога да се съглася с тоя учен който явно приема една теория само.

Ами че те от векове си обикалят с летящите паници, и ни гледат сеира. Ако са искали досега да са ни затрили.

Това, което се случва на Земята от години наред, а най-фаталното започна в края на 2019-та и тепърва предстои, НИ ГОВОРИ, ЧЕ РЕПТИЛИТЕ СА НА ЗЕМЯТА ОТ ДОСТА ОТДАВНА И ПРИТЕЖАВАТ ДЕ-ФАКТО ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА. ЖИВЕЯТ СИ СПОКОЙНО В ЗЕМНИТЕ УКРИТИЯ НА КИЛОМЕТЪР ОТ ПОВЪРХНОСТТА НА ЗЕМЯТА С ВСИЧКИ ЕКСТРИ, КОИТО ДОРИ НИЕ НЕ ПОЗНАВАМЕ. ТАКА, ЧЕ ПРАВИ СТЕ - ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА ТУК ОТДАВНА И СА СЕ ЗАХВАНАЛИ СЕРИОЗНО С ИЗТРЕБВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО !!! Тези, които не вярват, ще се уверят сами само след няколко години - ПЛАНЪТ ИМ Е ЗАДЕЙСТВАН ВЕЧЕ !!!

Е как събра толкова простотии в един параграф?

Важното е, че не е сам, дори когато е сам....

Айде пак се отвърза и се развряка, колко ли още ще наврякаш та и плюсове ще си нацъкаш докато те хванат и усмирят санитарите.

ютро како пено!това и децата в детската могат да го кажат!

така е с мравуняците.

Да направим сравнение на база на великите мисли на този "учен". (Явно иска да се занимава с политика...): Индианците са се напъвали да правят връзка с европейците и това им коствало свободата? И как индианците са работили по среща с европейците? Викали са силно от брега на океана? Пращали са гълъби? Аман от партенки!

Индианците и африканците добре си живеят в съвременния свят. Ако те са ни мерилото за това какво може да ни се случи, то няма нищо страшно. Даването на примери с тях е малоумно.

Според мен не разбра примера на човека. Той иска да каже, че не индианците са намерили напредналите европейци с викове от брега. С което той сравнява нашите сигнали изпратени в космоса. Тоест иска да каже, че дойдат ли извънземни. Ше са отдалеч. И няма да е заради нашите сигнали (индианското викане от брега) А ше са напреднала технология, която ше дойде отдалеч и ше ни открие.

Кой човек не съм разбрал? Тоя който е писал СЛЕД мен ли? По-скоро ти не си разбрал. Искам да да кажа че индианците и африканците са станали част от цивилизацията, а не са унищожени, както се пробутват малоумни тези. Съвсем друг въпрос е, че извънземни няма как да дойдат на Земята без да са тръгнали преди хиляди, че и милиони години насам. А това което ще дойде, евентуално, по-скоро ще са роботи с икуствен или присаден интелект, които единствено ще са любопитни да видят миналото на цивилизацията си.

Преди да си заживеят така добре, обаче, доста проблеми са си имали. Нека само си спомним за коренното население на о. Тасмания - избито и дори изядено от заселниците. Последната му представителка умира през 19 в. по спомен. Цял народ - изтребен напълно, а има и други примери. Ако една цивилизация е способна да стигне до Земята и иска да ни изтреби - би трябвало да успее. Дори след време да съжалява за това, за нас няма да е от значение...

Пирамидите са видимото доказателство за тяхното съществуване . Имат много функции . Едната е за навигационен ориентир . Подредбата им подсказва произхода им . Това е втория голям клон .

Ти ли ги строи тез пирамиди та им знаеш всички функции и чалъми?

Петьо, ти как си я представяш тая работа. Цивилизация която има технология да лети между звездите се нуждае от някаква купчина камъни за да се ориентира по земята.

Питай тях , не мен . Телепатична връзка с тях (видими и невидими ) имат екстрасенсите , които общуват точно с тези с произход Орион и Сириус . Другият голям клон са Лира/Плеади

Ами да, да оставим само на световното правителство, на американските и руски военни да решават тия въпроси. Те знаят как да контактуват с извънземни стреляйки срещу тях при всяка поява. Олигофрени!

Ако извънземните имат зоологически градини и цирк, бих им препоръчал да вземат Тулупа и Шиши за зоологическата, а Тома Биков за цирка. Има и други подходящи.

Типично "американско" мислене - щом си "по-висш" значи единствената ти мислъл е да "унищожиш" по-низшия.

То па един живот.

Ако има високоразвити извънземни цивилизации те отдавна са(били) тук, даже може би те са ни създали или моделирали. Тогава сме експеримент или нещо като игра. При всички положения нямаме шанс срещу тях, но се надявам те да не са със нашето първобитно съзнание.

Няма страшно, Брус Уилис ще ни спаси

те чакат Брус Уилис и Чък Норис да се споминат и тогава

"...той отбелязва, че търсенето на извънземни е достигнало етап на висока технологична усъвършенстваност..." Преди 100 години, наѝ-добрите за времето си технологии също са били "етап на висока технологична усъвършенстваност". Мнооого сме далече все още от "високата технологична съвършенност" За мен първата стъпка ще бъде когато всеки един изкуствен продукт(произведен от хората), в края на експлоатационния си живот, бива рециклиран на 100%. Това е естествения кръговрат на природата а ние полагаме огромн усилия да се заровим в собствените си боклуци. Ебаси и високата технлогична усъвършенстваност...

Новите съседи. Коке си говори с Енрике: "Мислите ли, че има извънземен разум". Енрике: "За извънземен съм сигурен, но се съмнявам, че има такъв на земята".

Какъв парадокс, обаче! Земляните тръгнали да търсят разум в космоса, при положение, че на тяхната планета няма никакви следзи от него!

Извънземните нямат шанс! Те отдавна са видяли от космоса Летящата чиния и армията главанаци на Бузлуджа и затуй стоят далече от Земята, за да не ги порази Червената чума. Затова няма контакт с извънземни и никога няма да има!

До края на месеца пред конгресът ще бъде представен докладът за UAP, както вече наричат UFO. Очаква се да кажат, че има данни, че някой използва много напреднала технология и това не са американците, но няма да кажат, че са извънземни, защото, очевидно, това няма как да се докаже. Но ако предположим, че са те, то това означава, че са тук от поне 70 години и още не са стерилизирали планетата. Възможно е все пак да не са еволюирали от териториални агресивни маймуни. Но пък може да не им хареса такива да се щурат из космоса. Разбира се, цялата тази истерия може да е само ново ниво в световното затъпяване или някакъв опит за прикриване на нови технологии. Но щом и скептикът Сам Харис вече обърна плочата и каза, че сигурен източник му е казал скоро да се приготви да кани бивши високопоставени хора от разнузнаването, за да потушава конспирации и паника, значи нещата може и да са сериозни. Ето мнението на Харис: https://www.youtube.com/watch?v=dhxtgx1LiIU

И още някои скорошни новини от последните дни по темата. 1. Новият администратор на НАСА е разпоредил да се сформира група, която да разнищи свидетелствата на пилотите. 2. Китай разкри, че има своя програма за изследване на НЛО. Носи се слух, че ще се опитат да повдигнат въпроса пред ООН.

Навсякъде гъмжи от извънземни. Като дойдат на Земята бързат да избягат защото още сме неандерталци и сме заключени тук долу да ни дойде акъла. Контактите с нас все още са забранени и всички комуникации и мостове прекъснати. От нас зависи дали ще се издигаме нагоре или ще падаме в честотите и съответно измеренията надолу. Най-лошото е че властта се държи от най-закостенелите неандерталци. Докато не обърнем пирамидата по-добро не ни чака.

До Катя... хахахахахахаха Ти в кой свят живееж? Мисля че знам.... Само първото изечение прочетох! Няма да си губя времето за по натам. Успех Катя! Успех!

Когато публикувате коментар, след кликане на "не съм робот" изчаквайте 10-на секунди преди да кликнете на "изпрати".

Добиотичната ера е пред своя край. Няма и хиляда години /пренебрежимо време/. Ще евюлираме до кошерен разум във форма на частици. След не повече от 10 000 години, вече ще сме нещо като същества единствено и само в енергийния спектър. Пък колко ще сме "същества" е необяснимо от позиция на досегашните ни познания.

Кажи го простичко - ще сме в матрицата ! Дали американската или китайската ще стане ясно след време.

Не "може", а е абсолютно сигурно. И изобщо не става дума за целенасочено изтребване, точно както човек си строи къща /примерно/ и не помисля за мравуняка който изгребва с кофата на багера. Спасило ни е това, че с висока вероятност съществуването на извънземен разум изобщо не се интересува от биотичната ера и материални ресурси.

К

Всичко зависи до къде е развита съответната цивилизация. По скалата на Кардашев, ние сме още тип 1, ако попаднем на цивилизация тип 2 или 3, нищо хубаво не ни чака. (сценария с индианците и европейските заселници ще се повтори, но в глобален мащаб...и ние ще сме индианците). Ако попаднем на цивлизация тип 4 или 5 обаче са възможни два сценария, или ще ни изследват и помогнат самите ние да се развием, или тотално ще ни игнорират (както ние като цивилизация игнорираме мравките например, знаем че имат общество някакво, някаква организация, но на кой му се занимава да осъществява контакт с тях)

А може за тази извънземна цивилизация да се окажем в ролята на пчелите, която имат в нашата. Знае ли човек...

Едва ли цивилизация способна на междузвездно пътуване ще има нужда от роби. То ние почти вече няма нужда да работим.

М да.... Добре че само нашия свят че не знам какаво щяхме да правим.

Открият ли планетата ни Земя....ще станем ,като индианците и африкаците...Логично.

Ако ти си на тяхното място би действал така. За тях не знаеш как биха реагирали

И какво е станал с африканците и индианците. Живеят си в света създаден от белите бе проблем и даже имат екстри недостъпни за белите.

Най-близката звезда е Алфа Кентавър на 4264 кветлинни години. Дори да пускаме инфо за нас със скоростта на светлината, то ще пристигне тогава, когато или ще сме супер развита цивилизацшя, или отдавна няма да ни има, защото сме говеда! Това, при положенше, че там има дзверове, кошто искат да ни кльопнат. А, ако има такива, от които сме запрашени на днешна дата, те вече знят за нас и можем само да си носим новите дрехи! Ай назсраве и весело лято, че....не се знае!

К

Алфа Кентавър е на 4 и нещо светлинни години от земята (по памет).

Забравил съм точката след четворката! Прав си.

На български е десетична запетая.

Вариант 1: Ако срещнем извънземни на нашето или малко по-високо ниво на развитие, се очаква да действат както ние бихме реагирали с по-низши (ние и сега така постъпваме) - ще има борба за доминиране чрез елеминиране на непознатия вид. Кой ще надвие - не се знае. Вариант 2: Среща с много по-развита цивилизация предполага, че извънземните осъзнават риска от нулева заплаха спрямо тях. Тогава реакцията би била, както нашата реакция спрямо безвреден и безполезен организъм - никаква. Ще реагират на евентуален човешки комплекс за малоценност и евентуална глупава провокация от наша страна. Винаги ще се намери "лидер" в някоя държава, койтоо няма да може да преглътне егото си и ще излезе на обречена война. Това ще си е типична реакция на недоразвит интелект. За съжаление се наблюдава доста често в наше време.

Умрели извънземните да ни нападат. И за кво? Ресурси? Няколко астероида от милиардите в нашата слънчева система имат повече ресурси от цялата ни планета примерно - желязо, злато ... Вода? Комети, луни - фрашкани с такава.

Роби за забавления и прислуга.. същото което се случило със ниско развитите цивилизации на земята

Извънземни са ни създали по свой образ и подобие. Били сме работници/роби и забавление. Ще се върнат някой ден и няма да са доволни.

Няма страшно. Американците ще ни спасят. Я колко пъри са го правили във филмите че сега ли няма да наритат извънземните :)

Мама ме научи да не говоря с непознати хора на улицата. Вече и от космоса според този физик.