Коментари - Връчиха Нобеловата награда за физика | IT.dir.bg
назад

Връчиха Нобеловата награда за физика

Дейвид Дж. Таулес, Ф. Дънкан М. Холдейн и Джей Майкъл Костерлиц спечелиха Нобеловата награда за физика за изследванията си върху екзотичната материя.

Обратно в новината

Коментари - Връчиха Нобеловата награда за физика | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз познавам откривателя на "спиновото " вещество.

Раздаването на Нобелови награди е класически пример за Просташки Комунизъм. "За да оцениш един човек да ли знае някаква материя, трябва да знаеш повече от него, в противен случай, нямаш право на глас!" Група от нищо-неразбиращи "оценява" труда на най-добрите в съответната област и им дава някакви пари с 30 години закъснение. Нобеловите награди е добра идея, но калпаво изпълнена. Парите трябва да се дават за работа, а не за отдавна свършена работа!

очевидно профана си ти! Ако беше чел и наблюдавал нещата щеше да забележиш че примерно тези които получават тази награда са публикували откритията си и модела прди 2000 г., за 15 тодини се е видяло какъв е ефекта от откритието. За това си има методики. Всички нобелови лауреати получават награди поне десетилетие след откритието си, като изключим тази за мир и донякъде за литература. За да се получи Нобелова награда в рамките на година-две откритието трябва да е фундаментално и с едва ли не незабавен ефект върху науката и технологиите.

прочети статията. В нея пише че откритията са направени през 70-те и 80-те години.Хората вече са забравили какво са открили, а "комитета" им дава награда. Те затова са очудени! Все едно да дадът нобелова награда на Николай Коперник, сега. А може и на Архимед!

а си "остър" като галош. я кажи къде използваш на тия "откритието", "топологична материя"!

Лоша работа,пак х'американци награждават а руснаците ги няма.....че нали беше уж "най-голямата българска награда "нобеловата....как тъй няма ръшани:)))))))))))ВОДКАТА ЩЕ УНИЩОЖИ ТОЗИ НАРОД И БЕЗ ВОЙНА

Какви американци и руснаци сънуваш, не прочете ли че са англичани!

Малее, ама то невероятно откритие бе! Да си кажа, честно казано, аз винаги съм си мислил същото!

Уви за "си мислих" не дават награди.

и ако неутриното има маса, как се движи във вакум със скоростта на светлината, за да се спази ОТО?!

Човека е получил награда щото доказал че има маса, а бай Иван доказва обратното чрез някаква теория, която най-вероятно не разбира, не е чел и без никакви конкретни данни - аджеба дали наистина се движи със скоростта на светлината това неутрино или малко по-малка... Изобщо всички нобелови награди трябв ад се присъждат на българи - то е ясно че ние знаем най - много

Неутриното не се движи със скоростта на светлината. Движи се със скоростта на изхвърляне от източника и почти не губи скорост заради нищожното взаимодействие с околния свят.

и аз точно това си помислих в началото но се оказа че се движат със скорост малко по малка от скороста на светлината.

Изобщо не разбрах тия за какво получават наградата! А един от основните принципи е наградата да се получава за нещо ясно и кокретно. Тия тримата май ги награждават за "цялостно творчество"!!!!

Дейвид Дж. Таулес, Ф. Дънкан М. Холдейн и Джей Майкъл Костерлиц са създали теоретичен модел на топологични фазови преходи и топологичната материя

Споко памперси,за вас ще има малко копейки и по една значка от посолството ако се представите добре и не пишете глупости