Физици прокараха светлина през непрозрачни материали

Технологията ще позволи изследване на клетки в биомедицината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Незнам за образната диагностика, но със сигурност ще ни гледат през стените от улицата докато спим! Край на играта криеница! Всевиждащото око ще е навсякъде!

Заслужава си да отбележим, че според материала светлината минала не само през цинковия оксид, но и през въздуха! Зарежете оксида, но да мине през въздух ... е те това е нещо велико!!!

На много материални обекти може да се намери електромагнитно лъчение с дължина на вълната което да преминава през обекта. С изключение на високотемпературната плазма до около 380 000 години след Големия взрив. От нея не е могло да излезе електромагнитно лъчение до тогава. След нейното изстиване под 10 000 К след периода от 380 000 г след взрива Вселената е станала прозрачна за електромагнитното лъчение и този сигнал сега се наблюдава като реликтов микровълнов електромагнитен фон.

"Учените са използвали бял цинков оксид на прах..." === Е, учени от Утрехт (Холандия), пак белото ползвали бе...

Ако един електрон е с големината на топка за голф, то разтоянието между ядрото и най-близкия електрон е около четири и половина километра. На практика всичко (според сегашната физака) се състои от празнини и тук-таме някой електрон/протон/неутрон/ и т.н. Ами що да не мине фотона между два електрона тогиз?

Щото свързан в атома електрона не е топче, както явно си го представяш от училищните учебници , а е тримерна пространствена вълна на вероятност която обгръща под някаква форма ядрото в центъра на атома. В тази вероятностна тримерна вълна електрона е навсякъде в нея. Или ако искаш представи си че се движи в нея с безкрайно голяма скорост. Това е една от причините квантовата механика да не се връзва с Айнщайн.

Офф, даже ми е досадно да коментирам.

Не те виня. Да се родиш тъп, не е избор, нито е престъпление

A в Пентагона , за какво ли бъде използУван ?

че кое й е непрозрачното, в такъв случай ?!?! та се сетих за онзи философски казус - какво би станало, ако едно всепомитащо гюлле удари един непоклатим стълб ....

Ще се роди нова вселена :D

Да пробват да прокарат светлина през ковид маска, тя вируси не пуска па какво остава за фотоните!