Коментари - Chrome скоро ще блокира по подразбиране Flash | IT.dir.bg
назад

Chrome скоро ще блокира по подразбиране Flash

Браузърът Chrome, който е най-популярният в света, ще започне да блокира Flash съдържанието по подразбиране още през тази година.

Обратно в новината

Коментари - Chrome скоро ще блокира по подразбиране Flash | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЪПАНАРИТЕ ОТ ДИРА!! НЕ ЗНАЕТЕ ПРАВОПИСА!! НЕ НЕ СаДЪРЖАНИЕ-СЪЪЪЪЪЪДЪРЖАЯТИЕ Е !!!

а какво точно е "водещ сайт" и накъде води??? питам аз и отговор не искам

Интересно. Някога може и да си поиграя, но нямам доверие на Гугъл, камо ли на техем браузър. А и сега излезе Едж, така, че пак не ми трябват. Само Мозила за всеки случай.

Между другото на тези на които им забиват флашове, да си изчлючат хардуерната подръжка. Бе някъде с десен бутон на флаш и там някакво чекче.

Еее разгеле. Верно най-сетне както коментира друг. От кога се чака. И Java-та е убита за браузери. И на двете проблема е, че са външни продукти, а не част от браузера. HTML5 е просто обновен стандарт за код на страници. А съчетано с езика JavaScript (език към браузерите) може да си правиш динамични части. То вече се правят и със стилове CSS. Не че пак не може да имаш обръщения към външи продукти, но те се ползват супер рядко, като OpenGL-a или достъпа от сайтовете WebGL. Стандартни нови тагове в HTML5 си позволяват плейване на видеа и други. Той HTML5 хич не е нов. Има си го от години всъщност. Лошото е когато външни за браузерите организации налагат станадарти, включително Гугле въпреки Хрома - те ги налагат заради търсачката си. А IE-то навремето въобще не можеха да конкурират и така и сумати неща не влезнаха като стандарт, защото другите не можеха да го поддържат. В общи линии се избира каквото може да правят основните браузери.

Слава Богу!!! Белким спрат да го ползват за видео. Чакам 10 години, дано дочакам.

Най-накрая, дочакахме и това :) Странното е ,че още има обяви за набираме на ActionScript програмисти :)

IE ....

А бе ако html5 е публичен (не съм го търсил но предни версии съм намирал, белким и тая е така) ще е за добро.

Дам, и какви предни версии на html5 намери? И много ли ги търси...

Ей напълни се с гении ей. Колко по-очевидно да е, че съм търсил и намирал версии на html, навярно преди ти да си се докосвал до клавиатура.

А без flash player как ще гледаме банери, реклами, видео клипове от ю ту би и в бокс7, както и някои сайтове за онлайн игри и музика които се отварят пак само с флаш плеър? Коя ще е програмата която ще изпълнява функциите на flash player-a и от къде да я теглим?

пп. аз всеки ден гледам клипове от ю ту би и в бокс 7, а без flash player това ще е невъзможно. Няма да може да се отвори и зареди нито един клип. Да се откажем от тия 2 сайта ли? А също и от някои други като някои онлайн игри и някои радиота които го ползват?

Тубата е вече на html5 видео.

То Ютубето бе купено от Гугле отдавна. На Гугле е и Хрома. Мислиш ли, че ще се самоубият? ;) Че Ютубето няма да работи повече на Хрома.

Ами просто тествай, деинсталирай флаша, изчисти си историята на браузъра и след това си зареди тубата или бокса, в случая съм с хром без инсталирани добавки.

Преди се ползваше външен продук флаш. Сега в кода на HTML5 си има video таг и с него се посочва. Единствено не подържаше всичките разширения на видеа. Игри могат да се правят и само с JavaScript и HTML. То дори езика във фраша е някакъв JavaScript наречен ActionScript. Предимството е, че JavaScript по принцип си е за страницата и играта ти може да комуникира лесно с нея и все едно е част от нея. С ActionScript-а не съм се занимавал и не го знам. Посочения горе video таг е със стандартни контроли на браузера. Ако не се харесват се задава да се скрият и се правят нови за контрол. Може да взимаш и плейваното съдържание като картинки и например да скриеш самото видео, а плейването да го сложиш на друг елемент.

При мен е блокиран по подразбиране от много време т.е. въобще не е инсталиран, както и силвърлайт. Бъдещето е в HTML 5 наистина.

Айде гледай HBO GO без Silverlight и тогава се похвали...

Че, някой гледа ли HBO?

Хрома и Цинка не ги виждам нещо

Света ще стане едно по-чисто място без Flash. Компютрите ще харчат по-малко ток, а електроцентралите ще отделят по-малко вредни газове. За толкова години така и не успяха да го направят да използва по-малко ресурси и да работи без да забива.

"създателите на садържание" Добре, че поне едното Ъ е както трябва.

Може би е акроним на адско съдържание.

Аз пък Хрома съм го блокирал на моя комп. А флаша е друга тема.

Е, на твоя комп може да си правиш каквото си поискаш. И интернета може да си блокираш - твоя си работа.

е ще си го спре интернета. След като си наклика още плюсове, като истинските 'хакери' ))) Явно човека много държи да знаем, че мрази Хром. Гугъл със сигурност са много разтревожени от този факт.