Франция изстреля военен сателит технологично бижу (видео)

Изстреляните спътници всъщност са два - и те са в основата на нашата мисия: Космос за по-добър живот на Земята, заявиха от Arianespace

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тъоака мъск няма ли нещо ново? Гошо кво правиш 2 дена, я веднага кзкопай нещо за идола

Една жена на пазара каза, че щял да пуска нов модел ракета - с цъфнали налъми...

Франсетата нещо се гърчат от както турчетата им "угасиха" самолетоносача Шарл де Гол на Средиземно Море при случая на който даже не можеха изпратят сигнал за помощ освен със индиански дим.. Великото им оръжие за минути стана безпредметно.

Французите го правят защото Турция скоро се сдоби с ядрено оръжие. Което означава загуба на Франция и запада на Средиземно Морският регион заедно с хидрокарбоновите залежи на турска акватория със стойност 55$ трилиона.

За туй ли Турция се перчи със самочувствие на големите сили като за начало гонейки посланиците им..?

_stankow

Турция няма ядрено оръжие. Има американско, складирано на нейна територия, изцяло под контрола на американските военни. Няма шансове за свое. Нито Русия, нито САЩ, нито Израел ще се съгласят.

За Хидрокарбононови залежи с такава стойност, трябва да се притеснява Руслямска държава, а не франсетата

Това пък от къде го измисли? Троловете на султан ердо вече сънуват мокри сънища. Ха-ха-ха

Ние сме в континентална Европа и ще произнасяме имената на нашия език и традиция. И а е а, е е е, и е и, английския не е мярка. А след брекзит само едно от средствата.

Какво визираш с този брекзит? Има още 2 държави, членки на ЕС, с официален език английски - Ирландия и Малта.

Тези и двете са едни държави...

А в колко немския е официален ? Би трябвало - немския да е официален .

английският е най-говоримият език в световен мащаб, включително Европа. няма значение в колко държави е официален. дори в Германия е задължителен втори език в училище.

Бижу.... Ахахахааааа...

10.3 тона нето до геостационарна орбита. Американците и руснаците като го постигнат свиркайте.

_stankow

На геостационарна орбита ли са ? Никъде не пише. Срещнах едни параметри апогей 35,2 хил. км и перигей 250 км. Не прилича да е геостационарна. Може да е геопреходна, може тепърва да ги донаместят. Освен това е от полигона Куру, най-близкият до екватора. Оттам е по-лесно да се се стрелят 10 т.

11.2 тона на ГПО, 10.3 тона чисто до ГСО. Двойно на Делта IV Хеви и тройно на Протон-М, а ти ако искаш ги пробвай как са от Куру. П.П. И не дигай много шум че ей сега ще дотърчи Дадата да кудкудяка фантасмагории за Фалкън Хеви.

_stankow

Че кой му обръща на него внимание !? :)

Американците тъпако отдавна са качвали и много повече и то доста отвъд ГСО. Всеки полет на Аполо е пратил към Луната по около 40-47 тона. Фалкън Хеви тъпако, може да не е качвал повече, но досега и не е опитвал пълен товар. То и не е имало поръчка. Всичко се покрива от Фалкън 9, който няколко пъти качва около и над 7 тона на геотрансферна орбита: На 22 July 2018, Фалкън9 качва спъника Telstar-19V с тегло 7,075 kg на GTO На 6 June 2021, Фалкън9 качва спъника SXM-8 с тегло 7,000 kg на GTO и т.н Та от това може да се прецени, колко може да качи Фалкън Хеви

Браво франсета! Важното при ядрен взрив е да вървите с Протегнати ръце Бавно Към гробищата Прогегнати ръце - развива се висока температура. Калашникът почва да се топи. Да не ви капе по краката Бавно да не всявате паника Да ви копат направо

забрави за белият чаршаф, с който да се наметнеш. хем ще го ползват за покров, хем ще спестиш стресиращите гледки от разпадащо се месо на околните...

Не бе, бялото отразява! Какво, не е ясно, но е по-добре от нищо!

а ние какво изтрелваме?

Обещанията на Слави и македонец.

За по-добър живот на Земята след ядрен взрив.

"Алфа, бета и гама лъченията при ядрен взрив не могат да проникнат през вашата униформа. Най-много да минат през шубата и да стигнат до потника, не повече! Така че, при ядрен взрив изобщо не се притеснявайте за радиацията." "И така колеги, не се притеснявайте да работите с източници на радиация. Това е напълно безопасно. Ето например, някои руски офицери от флота седят по 3-4 години в атомните подводници, а в това време жените им раждат съвършено здрави деца."

ами как няма да са здрави децата? нали са били правени, докато татко е бил на караул в подводницата бре!

Каквото казва старшината е закон и не подлежи на обсъждане! Един непоряд по служба за незнание!

В шаха решили да въведат още една фигура - старшинката: може да ходи и да взема където и каквото си иска.

А срещу два ядрени взрива до храстите на отсрещния байр?

"Баир"!

интересно - за какво име спътник, който да подсигурява комуникации след ядрени експлозии? и то в следващите 15 години?

Наистина ли задаваш, такъв глупав въпрос? Всяка армия развиваща се технологично, по света, се мъчи да си защити техниката от ЕМ импулси. При това, не за следващите 15 години. Правят го още от както са открили, че А бомбите излъчват такива.

Франция заявява, че е остригала французите и ще ги остриже пак след 15 години.

Когато НАТО изстрелва военни спътници те са "бижу" , а когато това правят Русия, Китай или Корея това вече е ужасно. Както онзи виц, в който мъжа обякнява на жената какво означава "ситуация". "Това все едно да ме хванеш с комшийката на калъп. Разбра ли?" , казал мъжа. А жената "Да . Все едно да ме хванеш на калъп с комшията". "Аааа, не бъркай ситуацията с боя! " Отвърнал мъжа.

на теб явно ти харесва да седиш наведен с разтворени бузки от към руско, но на някой не им харесва и взимат мерки да не се налага

Джендърите да си траете! Вие сте майстори в това да обвинявате другите в това, което правите. Ако спрете да се въоръжавате и Руснаците ще спрат. Всяко действие поражда противодействие.

А Финландия най - добре знае колко са "миролюбиви" ватенките още от ВСВ. Откъде ви изравят все такива тъпаци русофилите бе?

Абе случаен боклук, Руслямска държава има повече оръжия от цялото НАТО взети заедно, а изобщо не включваме Китай и Северна Корея, та айде не се напъвай. Тъпак!

"случайния пътник",айде смени памперса и зачети 'киапитала" на Маркс,че в тиквите ви няма нищо друго освен диктатура на простолюдието

Ес Е Ес-17 (SES-17) Тъпаци от Дир. На английски Е не се произнася Е. Толкова сте тъпи в опитите си да транскрибирате имена. Като Амазон било Amazon Верно ли трябва да ги пишете тия неща? Никой няма да се сети, че Amazon е Амазон? Или Гугъл и Майкрософт и фейсбук, та ги пишете по два начина ?

Освен английски, има и други езици, като френски например. В случая спътниците са френски.

Владко,ама колко си умничък само не е истина-КАК ПРОИЗНАСЯТ ИНГИЛИЗИТЕ ГРЪЦКАТА ДУМИЧКА " NIKE" бе галфон?

Ужасен претенциозен брътвеж на корпоративни ПР празноглавци. Лозунги с дъх на съветска радио пропаганда. И какво му е специалното на това "технологично бижу"? Щяло да продължи да работи (от космоса) дори и когато на земята се случел ядрен взрив?! Не е истина просто...

Ами до сега такава защита за спътници, не е имало. Винаги се е знаело, че при ядрена война, първи го отнасят сателитите. Все пак това са очите на врага, над родната територия.

Китай изпита ракета за борба със спътници. Всички ревнаха, че това е предизвикало огромен космически боклук... Извод. Има забрана за атомни взривове в космоса. Значи ракетата не предизвиква импулси.

Ако има ядрена война, кой ще спазва каквато и да забрана в космоса?