Коментари - Огромна галактика гравитира около Млечния път | IT.dir.bg
назад

Огромна галактика гравитира около Млечния път

Британски астрономи за пръв път забелязаха огромна галактика, която се движи в орбита около нашия Млечен път.

Обратно в новината

Коментари - Огромна галактика гравитира около Млечния път | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички тия приказки зо лощо осветен квартал са смешни!! Ами да му пуснат допълнителни лампи за слепи астрономи!!

"Новооткритото небесно тяло!" "Новооткритото небесно тяло..." "Новооткритото небесно тяло?" Цяла галактика, с хиляди или много повече звезди на огромни разстояния една от друга, пък "небесно тяло"??? Някак си много идиотски ми звучи.

Опитват се да правят аналогия с броя на звездите на хамериканското знаме. :)

От всичкото ясно и неясно до този момент и от всичките открития и неоткрития, за мен само едно е ясно - че никой още не знае как се е появила вселената ако въобще от някъде се е появила, какво представлява космоса, краен или безкраен е, що е това време, гравитация, материя и т.н.... с други думи никой нищо не знае, колкото и да си мисли че знае...

Практически неграмотен съм откъм астрономия и се питам дали такива "невидими" досега тела няма в крайна сметка да оправят сметките за гравитация дето се приписва на "тъмна материя". Може пък и някой астроном да чете и поства тук.

Сметките за гравитация си ги плащаме чинно, и тази галактика си я плаща. Въпросът е че им някои, които не го правят и не е ясно какво са те.

Тъмната материя се предполага, че е 6-7 пъти повече от нормалната. Затова може би ще е неочаквано да се намери чак толкова тъмна материя под формата на разредени галактики, че да се премахне нуждата от тъмна материя. Дори това да стане, нормалната и тъмната материи взети вкупом едва стигат до четвърт от известната ни вселена. Останалите 3/4 от нея са тъмна енергия.

Тъмната енергия се появи в уравнението за да обясни ускореното разширяване на вселената. Четох наскоро статия в която основната идея беше че ускореното разширяване на вселената може да се дължи не на тъмната енергия, а на отслабването на външни за вселената сили които сдържат разширяването и. Образно казано представете си вселената като мехурче появило се на дъното на дълбок басейн. Колкото по-нагоре изплува толкова е по-малко налягането на водата, и за това мехурчето нараства. Колкото по-близо е до повърхността толкова по-бързо се издига нагоре и следователно по-бързо пада външното налягане. За това и мехурчето се разширява ускорено.

'На тази база учените са установили, че Кратер 2 има диаметър от около 7000 светлинни години, което означава, че ако можеше да я видим, тя щеше да има размер два пъти този на Луната. ' веднага повервах че луната е два пати по малка от размер na diametara 7000 светлинни години....

Пише се пЪти. И ако все още не ти е ясно ако тази галактика беше видима с просто око, гледана от Земята би била два пъти по-голяма от Луната.

Изречение се започва с главна буква, освен това повЯрвах, по-малка, а на не по малка.....

А алчните американски корпорации само се чудят какво да палнат по нашата малка Зелена планета. Космосът е огромен и там е бъдещето на цивилизацията ни, но тъпите ограничени алчни мозъци няма как да го проумеят.

Ти нали си тук да им го кажеш. Отде ви изравят бе.

Тая статия е толкоз нескопосано преведена, че по-добре не я четете! Особено ако сте начинаещ в астрономията физиката и други науки! Ще ви докара толкоз главоболия ако и повярватв, че по-добре не четете!

Като стигнах до "британски астрономи" и спрях да чета нататък. Хубаво е този надпис в "новините" да бъде поставен най-долу...Така има шанс повече зомбита да бъдат "обработени" от новинарите...

Да беше се сетил и да спреш да постваш мъдростите си.

преди седмици пристигна за закачаnе към общ превоз и тн "ARMAGEDON KINGDOM".. Лично Армагедон предпочита д а почива при нас ..Най вероятно е пристигнал и е легнал да спи..Появиха се подържани от холограмни оръжия копия на духове тип"Armagedon 2016" в автомобили..

Идат ни на гости :)

И това ще се случи ...