Коментари - Галактиката ни се намира в огромна "дупка от празнота" | IT.dir.bg
назад

Галактиката ни се намира в огромна "дупка от празнота"

Това може да обясни несъответствия в теорията за Големия взрив

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Галактиката ни се намира в огромна "дупка от празнота" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Локалната Група от около 50 галактики, част от която е и нашата галактика (Млечния път) е разположена в един крайщата на Суперклъстера Ланиакея, който включва още милиони други галактики. Това значи , че сме близо до т.нар. войд, т.е. голямо празно пространство с диаметър около 150 милиона светлинни години. И това е известно от поне последните 30 години.

Но пък има много място да си изхвърляме боклуците!

Тия “учени” шамани стават много палави покрай празниците и творят яко

Еееех, и галактиките бягат от нас да не им искаме заеми.

Вярващите в библейския "бог" тъпунгери могат да обяснят всичко - питайте тях и не харчете пари за разните му там Хъбъли, адронни колайдъри, МКС-та, Шатъли и пр.

А що пропуснаха, че има галактики които СЕ ПРИБЛИЖАВАТ към нашата галактика и дори ще се сблъскат с нея? За какво разбягване бълнуват. Червеното отместване е оптичен ефект, при който фотона губи "енергия" с разстоянието и си променя честотата. Големият взрив е голяма заблуда.

щото всичко ше отиде по дяволите и мн хора ще лъснат взимайки пари за нищо... доста сме далече от това да разберем какво и още по сложното защо става така

Накрая ще вземе да се окаже че астрономията си е губела времето защото смисъла бил играта в симулацията а не мъдруването върху размера на пикселите в нея :-)

Абе юнаци, колко пъти ще преливате от пусто в празно? От самото начало маса учени доказват, че Айнщайн не е прав в самата основа на твърденията си, че това е теория на частен случай - валидна при досветлинни скорости на обекта. Единия "парадокс на Ернфест", формулиран още 1909 го доказва. За ГЗК-парадокса и още куп подобни съвременни изследвания да на говорим.