Гърция иска да се сдобие с F-35

Южната ни съседка ще има едни от най-силните военновъздушни сили в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гърция и тюркие, "съюзниците" в НАТО са една крачка от конфликт. Тези самолети сигурно ги искат заради руската заплаха ;-)

Скоро няма да има какво да се яде ама за оръжие се наливат милиарди

от глад се умира след около месец два, от куршум може и след секунди ... хората още не сме дорасли, че да спрем да делим планетата на мое и твое. тъй че куршуми си трябват.

Ако фащ не се разпаднат в следващите 20 години гарантирам, че гърците ще си получат самолетите по-рано от нашите 70 годишни еф-ки. ха-ха...

Ама не дават. То наште си осем парчета 16-ки ги мотат още, та тези ли?! Трябва пак на старо да прибегнем до Горубляне, там могат да ти спретнат от нищо всичко каквото поискаш! Само сядаш и караш.

Тия измислине F135 са голям праз. В руските новинарски канали постоянно има снимки и клипове, които доказват че тез не са реално машни а по-скоро холограми на които Холивуд прожектира някакви нарисувани футористични самоляти. Не мой да повярвам че толкоз балаци се ловят на краварската мрежа.

Много подробно четох характеристиките на Ф 35.Общо взето и китайският,и руският еквиваленти са по-добри. А цената му е висока,т.е.,липсва съвпадък цена-качество.Гърците си знаят.Луди пари ще дадат,това е ясно.

За доста характеристики, ще ти трябва секретен достъп. Не всичко го пише wikipedia.

Холограми (с ниско качество) показват, как украинците приветстват руските "освободители".

А Радев какво чака, защо не поръча 500 от тези.

С обещанието да не летят край Турция, за да затруднят обучението на С400. А също и над сръбско, че там като видят невидимка хич не питат - направо я свалят.

Въпрос - Как Гърция може да си позволи да има 200 000 армия, сумати самолети и кораби, и сега да купува най-скъпите самолети с 2% от БВП за отбрана? Май-май кредитите които е получила до сега са само за оръжия, няма друго обяснение защо им опрощават дълговете. Армията и флота им се конкурират с турците. Само за сравнение - Румъния има 70 000 армия. при положение че има два пъти повече население. За България с 30 000 армия няма място за сравнение.

В общи линии за жалост летателните характеристиките на руския и китайски претендент на практика са без значение, те са негодни по други причини. Като изключим факта, че така наречените характеристики за които споменаваш са просто безполезна хартийка с която да си изтриеш задника преди да пристъпиш към реално сравнение на два самолета, пропускаш една изключително съществена подробност: руския и китайския претендент колкото и да са добри не са строени по номенклатурата на НАТО. Гърция е НАТОвска държава и армията и е адаптирана и построена именно около това. Това означава, че освен самолетите трябва да си купиш цялата инфраструктура и поддръжка която върви с тях. Това което днес наричаме модерна война всъщност означава главно един безкраен обмен на информация между отделните бойни машини и щаба. Ако искаш претендентите ти да са съвместими с НАТО просто ще трябва да изтърбушиш и да изхвърлиш цялата електроника от тези самолети и да я замениш с такава по НАТОвски стандарти. Ако имаш армия която марширува в синхрон, не ти трябват още 10 евтини войника, които маршируват по свой си начин, ако ще и по-бързо от останалите. Още 1-2 войника които маршируват в синхрон с останалата армия ще ти свършат много по-добра работа от ония 10. Въздушната война е много повече от двубой Ф35 срещу Су57. пп. горното игнорира политическия фактор. За Русия Гърция е вражеска държава, та за мигове Гърция може само да си мечтае. Китай е сред основните заплахи които НАТО определи за идното десетилетие, така че НАТОвска държава да се довери на Китай за такъв тип техника е просто смехотворно.

_stankow

"Въздушната война е много повече от двубой Ф35 срещу Су57" Ф-35 не може да излезе в двубой със Су-57, по никакъв начин. Су-57 ще трябва да се бие с F-22. Със Ф-35 ще се разправя Су-35. И пак няма да влезе в двубой, защото не му е това задачата, да се бие с изтребителите. Ф-35 е бомбардировач. Промъква се, пуска ракетите и бяга. Абсурдно е да чака да дойде Су-35 и да го насмете. Су-35 е и по-бърз, и по-тежък, и по-маневрен, и носи повече въоръжение. При това само ракети ВВ. А Ф-35 трябва да товари повече оръжие за борба със земните цели, остава му тегло само за 2 ракети ВВ за зор-заман. Не казвам, че е лош самолетът. А че заради назначението му и вероятното използване не може да се сравнявaт F-35 и Су-57. Ако става въпрос за истински двубой между чисти тежки изтребители за завоюване на превъзходство - тогава трябва да се сравняват F-15EX (подновено е производството му) и Су-35.

Важното е какви доходи получават и какви данъци и такси плащат.

Чака служебно правителство и тогава поръчва Грипените!

Когато говорим в контекста на Гърция, няма как да става въпрос за двубой срещу Ф22. Ф22 е забранен за експорт, отделно е забранен да взима участие в учения на НАТО, тъй, че шанса да се окаже в Европа е минимален. Ако утре има военен конфликт Гърция - Русия в небето ще се срещнат най-доброто което Гърция има - главно Ф16 и ако купят Ф35 може и от него, срещу най-доброто на Русия - Су - 35 или 57 ако реално някога влязат в по-масово производство и въоръжение. Локхиид - мартин, ВВС на САЩ и НАТО определят Ф35 като multirole fighter. Не разбирам защо ти имаш различно мнение. Мисля и самата класификация на самолета го издава. В САЩ тя е съвсем простичка F - fighter; B - bomber. В общи линии Ф35 е правен да става горедолу за всичко, каквото му окачиш по такова ще стреля. Няма такова нещо като стандартен боекомплект. Това дето го пишеш, че Ф35 щял да има ракети ВЗ, а Су35 само ракети ВВ нека просто забравим че си го написал. Боекомплекта се определя от вида мисия, ще стреля по наземни цели слагаш ракети ВЗ ще пази от вражески истребители слагаш ракети ВВ. По същия начин Су35 също може да има грешния боекомплект, ракетите ВВ не са еднакви винаги, в общи линии се делят на 3 основни категории главно по обсег. Су35 въоръжен с ракети с голям обсег примерно R33 или R37 в двубой с Ф35 ще са просто излишен товар. Правилния инструмент за правилната задача! Ф35 може да носи нужните инструменти за поразяване на цели във въздуха и е напълно способен като изтребител. Самолети като Ф22 15, Су 27 35 57, френския Рафал, китайския J20 се класифицират като air superiority fighter демек от тях се очаква да са доминантата във въздуха, но това не означава, че само те стават за въздушен бой. Иначе за шансовете във въздушин двубой на Ф35 съм напълно съгласен. С колеги експерти ВВС сме коментирали въпроса, в общи линии отговора им е "Ако пръв се появи на радара на Ф22, Су 35 57 шансовете му за успех във въздушен двубой клонят към 0. Ф35 има шанс ако не бъде открит, засече противника си пръв и стреля успешно.".

пълни измислици на руската сталинска пропаганда, тома неверни и шоп-а който казва че такова животно няма са единствените които се ловят на тия простотии.

Кое сръбско? Онова, дето невидимите го изравниха със земята, на цената на един 20 годишен самолет ли?

И кой е руския еквивалент? Щото нищо руско няма на пазара, само съветско пребоядисано. Имат някакви анимации и картонени модели...

Ами и БвПто им по малко от румънското. Как аджеба гърците поддържат тази армия. Има нещо гнило.

ги ли пенсионираха?