Коментари - Германия показа лек танк за Източна Европа (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леките танкове, имат съвсем различни цели от тежките. Те са по-подходящи за разузнавателни дейности, преминаване през блатисти терени и пр. Тежките танкове са за случаи, когато се водят реални бойни действия от голям мащаб. Всеки род въоръжение има своето място и е чудесно че немците развиват едновременно леките и тежките си танкове

Сега остана и да изпратят фон Клинкерхофен и Хелга с това малко танкче

Имал оръдие като на новите модификации на Леопард-2. Абе то оръдието е просто една тръба бе! Със същият успех могат да заявят че са направили Трабантче с ауспух от Мерцедес. То до колкото разбирам тоя нов лек танк в сравнение с Леопард-2 си е точно като Трабант в сравнение с Мерцедес

готвят пак инвазия към източните територии

На това нещо май само цената му е като за танк. С това огромно туловище и висок профил повече прилича на БТР. Във война печели този, кйто сам си произвежда оръжието. България си произвеждаше БТР-и, не знам дали все още е в състояние.

Вкараха света в две световни войни, причиниха ни две национални катастрофи, залагайки на неспособността ни да мислим умно, сега ни готвят и за Трета. Пак ще има минаване на хиляди пленници по някои площади..

Немците ни готвят за пушечно месо. Айде, първо в Полша и след това в Германия да си ги ползват. Ние отказваме, дори да ни ги подарят!

Прилича ми на детска играчка , или танк от Втората световна война , с едно оръдие и две картечници, дори няма и толкова само с една картечница е . Като го видях отвътре ми прилича на някаква бяла стая от стъкло , пълен боклук е , не бих го предпочел!

да ве , тия германци не могат и не могат да се научат как се правят танкове !!!

А, дали концепцията на танка изобщо не е остаряла? Не е ли по-добре да се направи обикновено бъги, с картечница, няколко гранатомета и хубаво дистанционно управление? Няма да струва почти нищо. Всеки автомобилен завод ще може да пуска стотици такива машинки на ден, те даже ще са по-прости от съвремен автомобил. Да, разходен материял за еднократна употреба. Но един танк струва няколко милиона, а такова "дронче" ще струва няколко хиляди. 100 такива машинки точно ще свършат повече работа от един танк на същата цена.

По скоро глобалистките пачаври се готвят да го използват срещу евентуални бунтове. Пландемията показа че народите от източна Европа не са с толкова промити мозъци, като оядените джендъри на запад. При евентуални нови опити за евтаназия и контрол на населението се очаква противодействие. Иначе тази измишльотина не може да противостои и на Т34 от втората световна.

Как този немски боклук, който прилича на детска играчка , ще е по-силен от руският T-34 ??? Руснаците са номер 1 в строежа на оръжия, ако сте чували за новият руски танк "ТРМИНАТОРЪТ"! Номер 1 засега!

лек - евтин - уязвим - дреме им за екипажа - и от двете страни ще мрат славяни

какви са тези славяни? Доколкото по-грамотните знаем, такава дума се появява нейде през 18 век. Словени не е еквивалент на славяни, ама отде ли ще го знаете това?

Следващата война ще е в източна европа. Да купуваме...

Коментирате танка, а на мен идеята "за Източна Ееропа", ама хич не ми харесва. Да си ги държат у тях!

Източна Европа никой не я пита. Таже и на Германия и извиха ръцете.

Защо не да си го използват в Западна Европа

Ами щото си нямат орки, които ги нападат!

Имат си обаче послушни държавици роби които ползват за пушечно месо. Пращат си оръжието там и те да се бият. Или по-скоро тях да ги бият.

Аз предлагам да се правят за във бъдеще оръжия ,но по еколкогични с електро мотор за да не се расърди Грета Тунберг. Много замърсява въздуха тази индустрия.И тази война сега е също много не еколкогична,трябва да се питат зелените,какво ще правим.

Бой с пръчки ми звучи най-екологично. За мечове трябва да се кове метал а това отделя вредни емисии, дори за стрели за лъкове вреди на глобалното "нагряване". Те нали опряха до кравешката пръдня да слагат данъци.

Пак ли танкове в ИТ

lynx бе текстови браузер в Линукс. Ако го видят какъв е, разни ще се изкефят. ;)

В предстоящата войната в източна европа ли ще се тества

война с кои? Русия е минала за половин година 60км около 3015г очаквам победоносно да превземе Киев така че някъде 4015г вече може да се притесняваме за Варна !

Трябва и да спечелят хората там, а това е сложно. То и за САЩ е същото. Че могат да победят, но какво ще правят после. И в такива ситуации разчитат на вътрешни фракции в конфликт. Тук сунити ще заменят шиите, а там обратно.

Путин ви го каза, бе, дебилите! Още не сме почнали сериозно, Западът да заповяда, ако му стиска.

Чудесна машина! Да дадем старите съветски бракми на украинците, за да ги използат срещу човеконенавистните им създатели и да искаме, срещу това, отстъпка от германците за този модерен лек танк. По-нататък ще се стремим и за новия Пантер, когато съберем повече парички, в резултат от антикирупционната и антируска политика на Кирил и Асен. Дай, Боже да спечелят изборите убедително и заедно с ДБ да успеят да съставят правителство на прогреса, което да превърне България в още по-интегрирана част от Западната цивилизация.

и дай боже, да няма много градушки и порои тия дни че ще ни отнесе цивилизацията по територията

Като гледам колко плюса и колко минуса са ти натряскали драгите ни сънародници и ми идва да си хвана пътя и никога да не се завърна по тези диви места. Не сме народ, а мърша... за съжаление

Много грозно нещо, почти като задница на БМВ ... С ламинирано велпапе ли ще правят бизнес?

"Бронираната машина е изключително подходяща за Източна Европа, където голяма част от мостовете нарочно са направени, за да издържат теглото на по-леките съветски танкове, но не и на западните им конкуренти." - тва не знам кой го е писал ама ми се струва пълна тъпотия . има цивилни машини, които са по-тежки от западни танкове . отделно май изобщо не е танк, щом има отделение 6-8 войника

Могат да превозват хора версиите KF31 и KF41. Те не са и със 120 мм оръдие. В статията става въпрос поне за 4 варината на машината.

Готин танк само трябва да е по бърз и да избягва ракетите

Хайде, честито и разкарайте по-бързо съветските ръждясали железа от складовете на българската армия.

_stankow

>>>Източна Европа, където голяма част от мостовете нарочно са направени, за да издържат теглото на по-леките съветски танкове, но не и на западните им конкуренти. Мостовете се строят с 3-кратен запас, така че както ще мине 45-тонен Т-72, така ще мине и 70-тонен Абрамс. Виждал съм изпитания на моста при Захарна фабрика (прави се на всеки 10 ли, 15 ли години). По цялото платно бяха наредени танкове, един до друг. Но тогава имаше танкове. Сега изпитанията се правят със самосвали, натоварени с чакъл. И пак издържат мостовете, стотици тонове. Виж, по-тежките западни танкове ще имат проблем в черноземите на Украйна и блатата на Белорусия. А също ще им трябва по-тежък понтонно-мостови парк. Съветските понтони, които са на въоръжение в Полша, Украйна и цяла ИЕ когато се използват като фериботи (един танк на една плаваща секция, тласкана от влекач) наистина са разчетени само за руската бронетехника, до 50 тона. 70 тона им идва в повече. Няма да потъне, но неустойчиво, бавно, несигурно. Не става за бойни действия.

Не знам защо толкова се фокусирате върху танковете, те съставляват относително малка част от военната техника. Изключвам транспортната техника, имам предвид само техника която се очаква да взима участие в самите бойни действия. Примерно Абрамсите за които споменаваш, в армията на САЩ на 1 Абрамс се падат 30-40 други бойни машини, а задачите които се поставят само и единствено на Абрамс ... всъщност такива няма. Армията на САЩ не смята, че има задача на бойното поле която може да повери само и единствено на Абрамс и няма как да бъде изпълнена по никой друг начин. Да има конкретни задачи за които танковете са най-удачни, но и алтернативи има. в общи линии статията е подметнала една муха, а я раздуваш до слон.

Защото това е стратегията на бившия съветски блок. Те ушанките и сега я използват в украйна, защото нямат друго въоръжение, освен хиляди танкове останали от 70-те години. Успешна тактика срещу пехота и слабо въоръжени армии. Тотал щета срещу артилерия и самолети.

_stankow

Към солдат И какво "раздувам" ? Коментирам едно единствено изречение. Което преповтаря за кой ли път един мит, войнишка партенка ... Страшно "раздуване", няма що !

Правиш ли разлика между статично и динамично натоварване?

_stankow

Правя. И каква е разликата в двете, ако един танк пълзи с 5 km/h по моста във военно време, само и само да премине ?

а бе тва танкът ли е или компютърна графика ( първата снимка) ? щото 3-тата снимка е танка изрязан от 1-вата . отделно е супер чист и прилича на пластмасов

ама с оръдие.... Абе за втора категория танкисти.

Чакай сега. Според западните медии 1 преносна противотанкова система за $10 бона, изтрива един танк за $5 милиона. Защо тогава немците правят танкове?

Правят танкове за 1 милион и руслямците нямат ракети за да го изтрият.

Ей така, без ракети, тушонка и цигари Беломорканал ще отстъпят чак до Берлин. Нали?

_stankow

Руснаците нямат противотанкови ракети ? Нямат ПТУРС ?? Малютка, Шмель, Фагот, Конкурс, Метис, Корнет, Штурм, Вихър, Хризантема, Рефлекс ? Нямали били руснаците !? Половината свят е въоръжен с руските ПТУРС. Питайте израелците, питайте американците в Ирак, питайте в Сирия ... :D :D :D

Абе Станков ти в кой век живееш.Яко си се назобил с руска пропаганда от 1970 г.Е питахме ги и израелците и американците.Нямат нито един унищожен танк от руските ти боклуци.За сметка на това няколко хиляди "безаналогови" руски тенекии отидоха за скраб и в Сирия и в Ирак ,а сега и в Украина

Тихо че ще се събуди от тоя сън :) Да Станков Русия е наи велика там се диша свободно руските танкове са наи добри. руските филми са наи хубави а руските самолети на саи сигурни! Толкова е велика че им избяга дори наи голямата звезда Ала пугачова за дипломатите дето хвърлиха руските си паспорти няма да говоря въобще ! Танковете им са много добри ама на украинските селяни тракторите са по добри ! КвО стана с рускинята в космоса в Порнхъб я гледах страшна е спаси ги всичките ! Абе що откраднаха ербъсите и боингите аерофлот да не е оборудван на 90% с американски и европейски самолети що така ?!

_stankow

"Е питахме ги и израелците и американците.Нямат нито един унищожен танк" Явно не сте питали точните хора :) Говорете си там с тях, но не препредавайте тяхното мнение. Не е меродавно ! :) Ако искате да узнаете нещо - ами прочетете за Ливан, Голан, Ирак, Иран, Сирия, Ангола, Афганистан, за Виетнам даже, още тогава Малютката ги е громила. Вече 50 години. Събрали са се няколко хиляди победи над западното оръжие. И затова цял свят ги купува.

9M133 Корнет изстрелян и тоя танк става на съставните си части, щото Русия нямали противотанкови оръжия. Станков кво им обясняваш на тия безказарменци дето са виждали ПТУРС само на СНИМКА и си мислят, че само великите САЩ ги имат в албума. Остави ги да живеят в заблуди, то такива живота после ги наказва жестоко.

_stankow

Да, особено Корнет ! Тежък ПТУРС, 152 мм, 7 кг бойна част. Пробиваемост 1400 мм хомогенна броня, ами то няма танк с такава броня в проект даже за следващите 30 години. Нито в челна, нито в странична проекция може да му се издържи. Изобщо не му трябва да захожда отгоре, направо в челния броневи лист бие. Казвате защо им обяснявам. Ами жал ми е, деградирали, но все пак човешки същества ! Как се живее в заблуда като тяхната, 30-40 години само дойчевеле слушали, че и повярвали !

Произвеждат нови танкове,защото и в новата концепцията за водене на война танка има своята роля,но вече не като "бойна машина" за водене на битки с вражеските танкове,а като "оръжейна платформа" за подпомагане на пехотата.Основното ударение е поставено върху "високоточно ракетно и далекобойно артилерийско въоръжение" способно да порази вражеските командни центрове,оръжейни складове и комуникационни центрове дълбоко в тила на противника,а също така и подавяне на артилерията на противника.Тогава идва вече пехотата с подкрепата на танкове за превземани на територия.

Тази концепция дето и викаш "нова", е от 2рата световна или само на около 80години :) Че танк с танк не воюва (макар и това да се случва) и че танка движи с пехота, защото инак е уязвим много. Но през 2рата световна ПОВЕЧЕТО схватки са се случвали на ПОЛЕТО. А сега ПОВЕЧЕТО се водят в ГРАДОВЕТЕ, защото града се явява естествено укрепен район. Да, след битката града става на пух и прах.... нооо... те така се воюва сега. Но и тогава и сега, доктрината е че танка не воюва сам, а подкрепя пехотата.

сосиете и райфайзен напускат територията въпреки печалбите си в българия....обикновенно банките като разполагащи с изпреварваща информация първи се изнасят преди война....

КВС купува Райфайзен България, щото не знае това което знаели от Райфайзен. Кретен!

Само дето тоя райфайзен няма НИЩО общо с оня райфайзен

Бронираната машина е изключително подходяща за Източна Европа, където голяма част от мостовете нарочно са направени, за да издържат теглото на по-леките съветски танкове, но не и на западните им конкуренти. Майкавнидаебапроста бе! Източна Европа от 20 години е в ЕС и НАТО! Защо досега не направихте нови мостове? Защо досега не сминихте жп релсите в бившите съветски републики с европейския стандарт? Защо бе продажници скапани? Защо не ви ебе какво ще се случва тук! Затова! За вас са важни само свежата работна ръка и паричките ни, които измъквате през гнусните си хранителни верги, продаващи само 3-то качество хранителни отпадъци! Европа на 2 скорости... нале? Майка ви фашистка гнусна да е.а! долна!

Защото всеки сам трябва да си чисти кенефа, бе Щерев! Не може ти да кензаш, а друг да чисти мръсотиите.

И още - специален флаг за козяшки подлоги като теб. Да ви разпознават нормалните хора. Смятай какъв долен чокундур си та да определяш инвестициите в транспортна инфраструктура като... кендзане.

Като са ти построили "Метро", да не са ти сложили каишка на врата и да да те водят всяка сутрин рано да пазаруваш точно от там? Стадо, стадо-о-о-оо.

"Асфалт не се яде"!!! Спомняш ли си чий беше този възглас, кои партии го издигаха, когато се строяха магистралите и мостовете над Дунав?

Боклуко, за какво да го правят? Никога не са и предполагали че ще има война в Европа. Защото не са запознати добре с руслямските изроди и лайната като теб.

боклук е дрогата оплодила коврата, която те е из.рала.

Щерев,много си се възпалил бе червен хемороид.Пий си хапчетата и си лягай.Никой не ти е виновен че ставаш само за "хигиенист" Кадърните хора успяват в съвременна България

Въртете го, сучете го, тези, които ги слагате в тия консервни кутии са самоубийци.

Хайде пак за нас боклуците, а за Запада хубавите танкове с истинска броня.

Руските танкове ще го изядят тоз за закуска. Арматата няма равна на себе си поне през следващите 50 години. Третото Освобождение вече започна, еврогейове, кравари и резаци вече треперят...

Арматата ЩЕ е най-убава, само да успеят да произведат някоя бройка извън прототипите. Ех това руско ЩЕ. И е добре преди това да почне двигателя да не гасне и да пали :) Но май тая работа умре, защото импортозамещението не върви особено успешно, поради липса на части за западните машини, които ЩЕ произвеждат въпросното импортозамещение.

Един Украински танк размаза 6 руслямски. Щели да ядат това което изяде Москва преди да тръгне да освобождава дъното на Черно море

Война=печалба за военно-промишления комплекс, затова не се водят преговори за мир.

Пратете ни повече.

И без това сте се понасрали от Цезарите и Хаймарсите

Демек, тия ни подготвят цяла Източна Европа да бъде бойно поле. Лошо, много лошо, ще сдържат Русия като я хвърлят срещу нас, един вид буфери ще сме.

Добре е че сме близо и пророчеството на Елцин че пак ще ни освобождават ще се сбъдне бързо. Дано не аутсорснат работата на Турция, че вазелина ще бъде дефицитна стока.

То олиото стана 6 лв ти смятай какво ще е с вазелина...

А Руслямска държава е пуделче което се хвърля по заповед на запада. Тъпак!

По всичко изглежда, че леки танкове няма да вършат работа в Източна Европа.

Веднага го пращайте в украйна, че руската армия скучае и трябва да се научи как се трошат германски танкове "за източна Европа". То германците могат и телевизор да направят, ама Альоша може да ги счупи даже и с камък, пък даже да не знае как се прави нито камък нито телевизор.

То като се знае как ИДИЛ трошеше гермаските "тежки" танкове с обикновен съветски Корнет, тия по-добре да си ги палят във фабриката още

Чакай бе! Тя нали Русия отиде в Сирия да се бори срещу ИДИЛ. Сега според теб излиза, че са прави онези, които твърдяха, че Кремъл не воюва с ИДИЛ, а с противниците на АСАД. Значи не са воювали с ИДИЛ, а са ги въоръжавали.

Първо турците имат много стара версия на танка Леопард,без поставена реактивна броня и никакви модернизации за повече от 20 години използване.Преди 30 години концепцията за използване на танка е "танк срущу танк".Погледнете клиповете в Ютуб! Сложили танка на голото поле,неподвижен и в повечето случаи птурса го удря в страничната броня.Никакъв шанс за оцеляване.А за 30 години противотанковите средства като птурсовете и ръчните гранотомети претърпяха множество модернизации и усъвършенстване.А танка Армата с произведени 10 броя за паради и Су 57 с 4 наличини броя не може да окаже съществено влияние на бойното поле.За съжаление и въоръжението на българската армия е безвъзвратно остаряло за условията на модерната война.