17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не забравяйте, че Германия е по-на север и слънчевото греене е по-слабо. В България тези възможности са по-добри. Ако например се поставят водогрейни панели по блоковете, то през лятото Топлофикация може и да спре работа, да не гори газ за топла вода по апартаментите. Системата може да се изгради както с водогрейни панели, така и с електрически. С електрически ще е по-слабо ефективна, но ще е по-проста за поддръжка. Проблема обаче е в разбирателството между хората.

Германците откриха термоса !

Направете цяла Германия един мега термос и да се приключва с мъките, да ви таковам в западните идиоти. Само САЩ спира ресурси и блокира доставки, Русия не е спряла нищо, но наплашените олигофрени ще се самоунищожат от глупост.

Едно време мерцедеса беше кола, сега е лачена прахосмукачка с Wi-Fi ... Да построиш най-голямата, тежка и неефективна батерия на света и да се хвалиш на всичкото отгоре?

мега идиоти построиха мега термос - логично

Ако германците са мега идиоти, то българоите какви са? Дебили на квадрат. Па за руснаците да не питам...

Усвоили са едни пари

Много малко логика намирам в тоя мега-термост, но както строим мега-батерии, защо пък да не правим и други гига-глупости.

Русофилите не виждат друг свят извън матушка в която никога не са ходили и няма да отидат.

Още един умно-красив. Човече, ти и сподвижниците ти сте болни. Каквото и да се коментире, на вас все Русия ви е в главата.

Термуса не знам дали ще помогне,ами събирайте стари автомобилни гуми ,че ще ви трябват таз зима.Може да изпратите делегация на опит при братята цигани за опит.

10 % и то само за Берлин в другите части на Германия нама ли домакинство.Каквото и да правите ще умирате от студ и вече 200 завода не работят.На добър път.

Тая година зимата, като ходиш за нещо до магазина, ще ти дават безплатно немска каска, или ушанка на изхода. За да му е гадно на Путин....лицемерни германци...

Чайник е решението, мега чайник.

е стига де, още малко ще кажеш самовар

Аз пък си направих едноместен термос за зимата. Смятам да се женя, затова догодина ще си напряв двуместен.

Направо да сипват и веро вътре, хем чиниите да измиеш, хем да се изкъпеш.

tonk11

Гледам бая възторжени отзиви. Пляскат, скачат, браво и т.н. А прочетохте ли какво пише? Това ще захранва 10%. Само 10% от потребителите. 10%. Останалите? На дръвца?

Ще си построят още 9 ако им трябват, като имаш технологии и специалисти можеш да си построиш всичко. Като нямаш... даже и нефта от земята не можеш изкара, даже безкраен да е

А друго е, да знаеш да го изкараш, ама да седиш и да се облизваш като цигане пред сладкарница, нали? Щото точно в това положение ще изпадне Германия, а благодарение на обня бабоеб Макрон - и Франция, която принципно е 100х по-добре от Германия във всяко отношение.

Я направо да вадят кюмбетата тип "циганска мечта" и мангалите за шиш-кебап. Нашите мургави сънародни/чки ще им покажат как се палят, а турските германци ще помогнат в печенето на агнешкото.

Затова ли германците прожектираха по талавизора клипчета, как да се топлят на свещ и да стоят с кожуси и одеала вкъщи?

Верно ли :)))))))))))))))) Аз немска ТВ и радио не съм слушал и гледал от години, горе-долу откакто започна пЛандемията... Това би било много забавно, може ли линк към някое подобно клипче, дет са пускали, ще ми е забавно да го видя :))))))))))))

Това е добра идея, но много по-добре е да ползват слънчеви колектори и директно да затоплят водата без да минават през електричество. Разбира се вятъра ще минава през ток и загряване. Понеже един тъпак надолу питаше за КПД на системата - КПД на на слънчевите колектори е 94%. Значително повече от това на ТЕЦ на газ. Разбира се че подгряването няма да е 24 часа,но и 10 часа, дори облачно време, са достатъчни. Натам вървят нещата така или иначе. Петрола и газа са ограничени ресурс и единствено могат само ценово да растат, докато свършат. Докато такава система е "вечна" и с изключително ниски "производствени" разходи в пъти по-евтино от затопляне с газ.

"Вечна" такава система няма. Това важи за късият живот на соларните батерии също. Отделно огромни площи са заети с тях, което направо е глупост. Има живот на панелите и материалите, освен това различни допълнителни негативни ефекти, като запушвания, и т.н. Вечна система е Природата, която човек се опитва да унищожи, и сече дървета като ненормален, които произвеждат кислорода, който всички дишаме.

Браво на немците! Поредно доказателство, че демокрацията движи прогреса. Не случайно има стара евроатлантическа поговорка "Сиромах човек - жив дявол!" Това при ватните простаци от руслямска държава никога няма да стане. Тях още не могат да ги научат да си затварят прозорците през зимата и да не гребат в буркана с хайвера със супена лъжица.

Китайското менте пак плямпа тъпотии. 90% от Руслямците не са близвали черен хайвер през живота си. В жилищата си стоят с кожуси докато газят до колене във вода и лайна. Всъщност Руслямска държава е нищожен производител на хайвер. Все пак китайското менте проумя че това там са руслямци

Това дали пък не е с пари от някой евро-проект ? Колко милиончета изпапкахте ?

Чета коментарите и не спирам да се смея на идиощината по нашите географски ширини. Ако немците са решили да построят такова съоръжение, значи отдавна са проучили всичко, включително и рентабилността му! Няма нужда си губите времето пишейки глупости.

Съвременните немци не са точно като предишните

Да, лицемерието, и желанието за печалба за жалост са взели връх, като движеща сила там. Все пак да се надяваме, че това нещо изобщо ще влезне и в тестов период, па макар и за 10 % от населението на Берлин. Защото на мен ми прилича на поредната огромна кражба на ресурси и средства. Ако имаше такова нещо смисъл, щяха да са направили до сега хиляди такива, за да плащат по-малко за енергийни ресурси - немеца е стиснат като цяло, и цент повече няма да даде, ако има как. А те имат иначе разработки от ВСВ, които не са достигнати все още от повечето други нации.

Тази новина защо не е враздел "Безумни идеи?

Защото след няколко години ще им дойде модата и у нас.

Утрепахте рибата , благодаря за забавата. Газ е ясно че няма да има за Европа, защото защо да има. Така или иначе си имат термос те няма какво да ги мислим. Луда работа.

Уйде руската газ у барата

Някой явно послъгва, да правят тогава 10бр. и да си решават проблема. Все пак не нещо супер мащабно. Явно искат да позамажат нещата, но това ми изглежда доста жалко.

Рашистките текстописци по форумите са в атака . Друзя , утече ви великият незаобиколим газодоставчик за Европа , става най-обикновенна комунална фирма в рассията . Колкото и да се напъвате да сте оригинални , не ви се получава ... Скоро и гнъстта митрофанова няма да е тука за да и се радвате на мудрите ... У лево и потапяйте ... За завършек нови два товара втечнен пътуват за България !!

Строят един огромен уй! Ще мръзнат като кучета.

Кой за каквото си мечтае.

зимата панелите рядко виждат слънце и за по-кратко време когато го видят. Хич не мисля, че тоя "гигантски" термос ще допринесе нещо но нека не съм прав. Най-малкото трябва да построят стотици такива термоси.

браво. ако е вярно преведена статията то това са глупости на търкалета които гарантират източване на милиарди. и при сега съществуващите технологии може със слънчеви панели да се генерира топла вода през лятото и малка част през зимата. а и никой тук не казва за цената на изграждане на такава инсталация - панели, тръби, труд и т.н. и сега никой не може да ви спре да се отоплявате през зимата с панели за топла вода, само че цената на таква инсталация ще е толкова скъпа че......обезсмисля всичко. другото е новото строителство да е топлоизолация поне 30-40 см, но пак стигаме до цената

Аз не мога да разбера какво толкова всички реват за тая газ, особено за отопление, а не за производство. Зимата, обличаш си терличките, жилетката, елечето, кожухчето, и всичко е точно. На студено се спи по-добре. Завиваш се с юрганчето, под юрганчето чешеш сливата на жената, и проблеми никакви. Веднъж в седмицата в градската баня, която така или иначе работи, че да не се вмирисваш ептен като пор. И всичко е точно. Газ, газ, та газ. Баба ми и дядо ми преди 1944г все с газ се отоплявали, и живяха по 100години, и бяха щастливи до последно.

Баба ти и дядо ти са се отоплявали с дърва, не с газ. Хайде пробвай да отопляваш цял Берлин с дърва.

Това дето го казваш е добра идея, но защо не пробваш тая зима да не се отопляваш вкъщи. За хората от 20 до 50 може и да става, но какво ще правят малкте деца, бабите и дядовците, инвалидите, болниците и разни други такива.

Пенделска глупост след глупост, мила моя, майнольо. На това му се казва пусни питомното да ходиш да гониш дивото!

Много по-умно е да не правиш никакви иновации и да гориш газ и въглища, докато свършат. И после да се върнеш в каменната ера. Най-хубаво би било ракетите да завалят и тук. Тогава русофилската из*мет ще е най-доволна и даже ще иска още.

Внимавай какво си пожелаваш.....

Очертава се много интересна зима за всички в европата.

Ама тия са супер нахални. Дали този термометар ще издаржи на удар от Сармата?

Ся чакаме и огромна кафеварка, за да може берлиначни да имат поне топло кафе, като им резнат тока през зимата :)))

Тока в Германия няма да го режат. Отоплението(което включва и топлата вода) е проблемът. Но би било перфектно немците да поседят една зима на студена, че да се откажат от зависимостта си от фалирали и друг вид държави от Третия свят.

за 80 милиона германци колко "термоса" общо ще са нужни?

По-известен като резервоар за газ

прости германци -термос правели, мерцедес правели,бош превели.......... а вовата има сармат и всичко може да разруши..

kgoranov

и циганите са много добри в рушенето и за това все в мизерия живеят

Сакаш да кажеш че Путин има нещо общо с манго --прав си

Направо да изкопаят един ров до мантията и ще се греят на воля