Коментари - Това е новата най-любима книга на Бил Гейтс | IT.dir.bg
назад

Това е новата най-любима книга на Бил Гейтс

Бил Гейтс разкри, че неговата нова най-любима книга е "Просвещение сега" ("Enlightenment Now") на психологът от "Харвард" Стивън Пинкър.

Обратно в новината

Коментари - Това е новата най-любима книга на Бил Гейтс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това нагло същество, фен на еугенетика... Промотиращ ваксини, тестващ ги в Индиа и Африка "безплатно"... също така с огромни инвестиции в Монсанто - глобално-разпространяващата ГМО компания... Купува огромен имот и всички къщи наоколо, за да няма и 1 съсед.... бе голям човеколюбец. Смята че е богоизбран и знае как цивилизацията ни може да живее по-добре.... самозабравила се гнида, крадяща идеи и продаваща се на цру....

"Времето за хобита също е станало значително повече..." но пък плътно го изпълваме с гледане на телевизия, джиткане игрички и тн.

Той може да е създал Windows, но неговото дете не стои над половин час пред компютъра ;)

как можеш да каgеt, че живеем в най-хубавите времена / за бандити, наркопласьори и сутеньори - да/, след като всеки ден дрънкат оръжия и говорят за война и то ядрена !? От 30 г. не съм чувал думата мир в устата на политиците. Ядем най-големите боклуци в историята, ракът и болестите настъпват със страшна сила и морят наред, времето е шибано и т.н и т.н

Мрън-мрън-мрън-мрън...

че и май си ги вярваш. Ако не вярваш на историята, питай поне дядо си да ти обясни как му звучи това: "не съм чувал думата мир в устата на политиците. Ядем най-големите боклуци в историята, ракът и болестите настъпват със страшна сила" Питай го той колко е гладувал, какви войни е преживял, колко от близките му са умрели от болести.

Като няма война,която да намали населението, има болести ....

Ма той можел да чете и нещо различно от банковата си сметка!

Две са най-рисковите ситуации за всеки човек на Земята: да е пешеходец в България или ученик в САЩ. В първия случай има риск да го сгазят на тротоара, а във втория - да го застрелят в училище.

Тц, на все по-зле вървим. Златната ера беше преди 40-50 години в съветската казарма - епитом на човешкото щастие и удовлетвореност.

Целия негативизъм се дължи до някъде на самото общество и комерсиализацията на медиите. Лошите и негативни новини имат по-голяма гледаемост и оттам повече приходи от реклами. Самите медии и социални мрежи от друга страна станаха супер достъпни и агресивни. Иначе и съм съгласен с чичо Бил и психолога, че по обективни критерии нещата в света се подобряват. Разбира се това не означава, че по субективни това е така или че това е така за абсолютно всички.

начи без да чета подобни булшитни веднага виждам първи проблем - коеф на интелект не е равнозначен на образованост. Подобни дефинициони проблеми съществуват в повечето съвременни изследвания, които се стремят да изследват количествено и пунктуално вместо описателно проблемите от социалните науки.

Кой ти говори тук за образованост. IQ имат и маймуните и част от другите животни.

Какво предлагаш - всички да стоим необразовани на ниво селски дебили ли? Образоването под формата на четене развива мозъка и до омента е най-добрият двигател за развитие.

без да пишеш си личи и с не въоръжено око,че си проЗт комуноид и дали и раб фак имаш завършен но пък явно си добър в дегустацията на парцуца и в храченето

Пинкаро бил ли е у Северозападо, преди Девети и след Десети, ъ?

ти си стой там - там ти е мястото, не се напъвай - не става!

Населението на Земята расте, а разумът си е константна величина, тъй че нищо не е се е увеличило.

Нарича се Закон за запазване на интелигентността във Вселената :). Общото количество интелигентност във вселената нито се увеличава, нито намалява, само преминава от една форма във друга :)

Днес може и да е най-мирното и добро време за сащ. Но не за всички в сащ, а за тези от класата на Бил Гейтс. За милионите на социални помощи, купони и на практика без здравеопазване това е така, погледнато само от камбанарията на господарите на америка. А за човечеството - ако за американците вероятността да загинат на работното си място (което всъщност от години е в Китай), в катастрофа или пожар е намалял 90%, то за иракци, афганистанци, сирийци вероятността да загинат от бомба или ракета на американски дрон или да бъдат отвлечени от улицата или дома си, да бъдат оковани и давени в таен затвор на ЦРУ се е увеличила 9 000 000%.

Браво! Слагаш в малкия си джоб Георги Димитров по пролетарски лозунги, неподкрепени с никакви факти!

окото ная ближния си,а виж гредата в собственото си око... Стига сте го критикували,с умът си е станал милиардер,а не с кражби и измами,при това не за няколко години...Жалиш за милионите на оциални помощи,купони и без здравеопазване,но си мълчиш за повече от милион български граждани с образование и професия,които са не само безработни,но и без социални,а всички на практика сме БЕЗ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,като американците и сме опитни зайчета в ръцете на медиците ,защото се ползват масово неизпитани лекарства и т.н. и т.н.

Toa па! Светът се готви за Голяма война в Сирия. САЩ тия дни трябва да си измислят повод. И една миризлива димка ще им стигне!

САЩ си плачат за нов Виетнам, а вместо това може да стане Третата световна. Но преди да е станала, наистина живеем в най-доброто време - и досега, и може би и за в бъдеще...

А Господ свят ни казва че светът върви стремително към сяоат гибел и ни призозовава към покаяние и освещение чрез Исус Христос и Светия Дух. Търсете Господа докато може да се намери. Аз съм избрал да вярвам на Бог, а не на продавачите на розови хапчета, който ни казва че ще настане най-тежката социаално-икономическа и морална криза в света, защото имам пълно основание за това.

Щука

Прав си! Ама ей сега ще ти наслагат минуси неверниците! Дръжте се в Бога, там е спасението! А на автора Пинкър какво да кажа... Какъв е бил шансът да те взривят на летището преди 100 години и какъв е днес? Пълна промивка е тази книга, няма смисъл да давам повече примери...

Щука, така като ти чета глупостите си мисля, че е по-добре да си четеш библията, като от време на време може да прелистваш и жълтата преса. Тази книга наистина служи за промивка от такива като теб :-)

"Аз съм избрал да вярвам на Бог, а не на продавачите на розови хапчета" - на това, приятелю, му се казва оксиморон. :-) Просто от любопитство - на кой от всички близо 3000 богове си избрал да вярваш? За един приятел питам ...

А твоят Бог, може би, иска да Го хвали пред другите богове?

Па тоа много прост бре !!! Щом му са налага книги да чете !!! Бай Биле не е късно да станеш Джендър. По лесно влиза у г..оу отколкото у главатъ !!!

Ами то цялото ви комуноидно поколение е такова,пълно с такива "професорчета" като теб от някое село но пък има добра новина,скоро ще имате среща със създателя си та се пригответе както трябва