Гилдията на писателите в САЩ заведе дело срещу ChatGPT

Сред членовете на гилдията са Джон Гришам, Джоди Пико и Джордж Р. Мартин

Обратно в новината

Коментари - Гилдията на писателите в САЩ заведе дело срещу ChatGPT | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Avatar952

Значи човек може да си купи книга, да я прочете и това да повлияе на начина му на мислене, но създателите на ИИ не могат да си купят тази същата книга и да я използват за обучение на алгоритъма? Каква е разликата според авторите? Или според тях на хората също трябва да се забрани да четат закупените от тях книги, та да не би случайно някой от тях да се повлияе от прочетеното и да започне и сам да пише "низкокачествени книги".

Разликата е в това, че алгоритъмът не просто се обучава, а създава ново съдържание на базата на текстовете, върху които се обучава, при това без да дава кредит на тези източници. Това се казва и в статията. Това е плагиатство. Хората също могат да ползват книгите на други, но трябва да цитират и не могат просто така да ползват чужди идеи, за да създадат нова своя творба. В миналото е имало доста съдебни дела за това, не само за книги, но и за филми. За това става дума и в статията.

Ми да завеждат дела срещу всички щото всеки може да вземе копия на книгите им и да генерира нисколачествени произведения на тяхна база.

телекомите се бяха оплакали вкупом на Клинтън (или на Буш - не помня вече), че интернет-телефонията ще им изяде бизнеса, Той им беше отговорил тогава: "Ми развивайте интернет-телефония тогава! Какво ми се оплаквате?" Таи тия калъфи така...

Край на паричките за безделниците и драскачите! Подобно на коминочистачите и обущарите, и те заминават в историята...

Казал циничният тъпанар, за когото книгите имат цена, но не и ценност, тъй като през живота си не е прочел и една книга.

Щом чатботът GTP би могъл да генерира НИСКОКАЧЕСТВЕНИ електронни книги от какво се притесняват?

Че ще ги конкурира в този сегмент, разбира се!