Коментари - AI с 2-ра победа срещу китайски шампион по Го | IT.dir.bg
назад

AI с 2-ра победа срещу китайски шампион по Го

Изкуственият интелект AlphaGo на Google победи за втори път Ке Цзе - китайския шампион по играта Го

Обратно в новината

Коментари - AI с 2-ра победа срещу китайски шампион по Го | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демонстрирали са програма с отличен алгоритъм. За съжаление това не е "интелект" и на това отгоре само за играта "го". Ако същата програма може да реши въпросите на физиката тогава може да е интелект.

Да приложим твоя критерий към теб. Можеш ли да играеш отлично Го? Не. Можеш ли да решиш въпросите във физиката? Не. Значи нямаш никакъв интелект. (Ако на поне един от критериите си "да", нямаше да си в този форум)

Ти , понеже си интелект , дай едно общоприето определение за интелект, за да използваме понятието точно. Кой е по-интелигентен : Айнщайн или Бетовен , Нютон или Лобачевски , Б.Борисов или Моцарт ?

За тези които не знаят цитат от уикипедиа: "Невронната мрежа е модел за обработка на информация, вдъхновен от изучаването на биоелектричните мрежи в мозъка на човека и животните, образувани от неврони и техните синапси.[1] В наши дни учените често наричат изкуствените невронни мрежи просто невронни мрежи." С прости думи невроните мрежи са математическо копие на човешкия мозък.

От цялата статия ме впечатли най-много това, че пича знае колко са атомите във Вселената!!!

Броят им може да бъде изчислен за твое сведение ...

Броят е между 410 на 79 и 410 на 81 степен

Ако някой от вас е изиграл поне една игра Го, без значение от резултата, нека ми даде "+". Ако не е - да ми даде "-". Любопитен. (първо ще гласувам аз; давам си, естествено, "-")

Това не е изкуствен интелект, а програма която проверява всички възможни комбинации и избира най-оптималните по алгоритъм вложен от създателите и. Този софтуер използва груба изчислителна сила, за да спечели предимство пред човека. Може да провери милярди комбинации, но със сигурност няма да осъзнае и рабере дори една от тях. Този компютър не осъзнава какво прави. Човекът няма възможности с такава скорост да прави изчисления, понеже принципа на работа и предназначението на мозъка е различно. Но пък може ефективно да обработва всякакви външни сигнали и образи, което е непосилно за най-мощните супрекомпютри. И да мисли творчески по подобие на нашият Създател. Човекът създава супрекомютри, но обратното не е възможно.

Още първото ти изречение е грешно твърдение. AlphaGo не работи с пълно изчерпване.

На практика прави точно това. Търси най-подходящите ходове, чрез експертна система за оценяване, която се сългласува с базата данни на системата. Самата програма няма никаква идея какво прави, каквото следва да очакваме от съзнание и интелект, за който не спират да тръбят вавилонските жреци. Някой хора много искат да се правят на богове и започват много да се надскачат, но само на думи.

Прав си, прав си, не работи с "пълно" изчерпване. Това автоматично прави мнението на колегата невалидно, няма значение че останалите 99% (освен думата "пълно" и то зависи от това как се тълкува думата) са верни. Айде сега изпий си хапчетата да ти мине.

Да, интелектуалната точка на сингулярност( машина срещу човек) скоро ще бъде достигната: интересно е след това машината как ще реши, колко точно е нужен човек на нея, и планетата която обитава...собствено, не храня големи надежди за нас

Ох, поспрете филмите... Игри от типа на го и шах се свеждат до предвиждане на комбинации. Тоест, машината има преднина в случая, тъй като може да генерира дърво на решенията с огромен брой комбинации. Пусни си шах на компютъра, на ниво 4-5 да речем - трябва незабавно да се обявиш за по-тъп от него (считайки, че не си играл много, иначе ще трябва да вдигнем малко летвата).

е да ама въпроса е да се набие тая интелЕгентност в нещо с големина на диня поне...щото ши види малку зор да сурне неколко датацентъра по улицата и ше му е трудно да си събере мислите като скъса някой кабел:)))

"AlphaGo използва две неутрални мрежи..." Неутрални (neutral)? По-скоро невронни (neural).

Гогов пак е ползвал Гугъл-транслейт. Тук шефове няма ли? Няма ли кой да го уволни тоя некадърник?

Че защо да го уволнява? Те такива "журналисти" са необходими на Новия Световен Ред. Виж образованието накъде върви. Това само е достатъчно...