Коментари - Асандж: Google събира разузнавателни данни | IT.dir.bg
назад

Асандж: Google събира разузнавателни данни

Oснователят на организацията Уикилийкс Джулиан Асандж заяви пред Би Би Си, че основната дейност на Google е да събира разузнавателни данни.

Обратно в новината

Коментари - Асандж: Google събира разузнавателни данни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се прави като разбереш, че някой/нещо те шпионира? - Пускаш му дезинформация :)

Ако някой който е чел Оруел - "1984" и "Фермата на животните" ще види пълно съвпадение на това което става и накъде върви светът начело с неговия "лидер" САЩ! Дано само не се сбъдне наистина!

и колко градуса186 дето гори хартията по фаренхайт също е много хубав фантастичен роман има го и на радиотеатър за по-мързеливите :)

А впрочем, чели ли сте логическото продължение на "1984"? Започва оттам, където свършва той - "надеждата е в пролите" и, както изглежда, само в тях. Продължението се нарича "Майка" от М.Горки.

Олеле, ами аз като съм си търсил порно, сега съм в архивите им като тотален секс маниак.

И аз съм там няма да се плашиш. В кюпа сме предполагам повече от половината потребители на инет :):)

споко браточка и аз съм в играта - мноого сме - сиилни смее :))) :))) ...

Инсталирай те си Google Chrome

по-бързо събира информация за вас.

Оф! Вече и по канала на ЦРУ дават боза!

И аз не мога да разбера как може да се доверяваш на хора/а дали са хора е друг въпрос/,които те шпионират на всяка крачка ,а после ти казват FUCK EU.Та ти си основен фактор в най новата зараждаща се империя наречена европейски съюз,а те следят .При това съюзник.Егати съюзника,егати факторите управляващи.Май пак се качихме на грешния кораб,като при втораъа световна. з

империите не са териториални, нито административни вече... ако погледнеш как плащаме всички - виза, американ експрес, мастер... три компании. После всички ползваме фейсбук, гуугъл - дори и да не ползвате търсачката, банерите в сайта са гугъл и те също използват вашата брауз информация. Естествено Гугулъ никога не може да бъде осъдена, защото е най-добрият помощник на правителството на САЩ.

На мен пък ми спряха руската телевизия на айфона. Сеги требе да гледам само БГ телевизия и ББС....

АНС знае всичко за хората, живота ви , Целта на АНС и на разузнаването на още четири страни, сред които Великобритания, е да съберат всички данни, не само по-голямата част от тях, а цялата информация за личния живот на всички хора. И когато имат нужда, те могат да се разровят в тези данни. Има много доказателства за това и всеки човек би се разтревожил, че подобна система може да продължи да се прилага.

А защо не каже нещо за шпионирането от страна на русия и китай. За това може да се напишат томове. Ами защото е на руска заплата.

Водата е мокра...

Ето затова хората трябва да сменят доставчиците, независимо от това че могат да се лишат от някой удобства. Така се поддържа конкуренцията, за което те могат да имат силна роля. Но инерцията в мисленето е сериозна пречка. Никога не трябва да забравяме че удобствата не ни помагат да се изграждаме като личности.

Ами то не е тайна, че и facebook шпионира и използва личната информация на своите клиенти. През сайта дори се манипулира предоставената информация, спрямо трети лица или участници в нейната платформа.

Факт, гугъл и другите интернет играчи в това число и дир събират инфо, манипулират и портят всеки, под прикритието на маркетинг и реклама. Решение има сттига да ви пука за живота ви в мрежата и извън нея. Вижте информацята на resetthenet(.)org

Драги потребителю!В момента в който активираш своя нов смартфон , ти участваш безплатно в Big Brother! Заслужилите потребители на скъпи смартфони (които не си спират интернета) получават безплатен жив тапет - гола кака по избор!

Всичко което събират, образува биг дата, масиви информация. А според това какво сечение ще й се направи и с какви цели, може да се идентифицират и чувствителни данни в резултатите, приложими в различни управленски сфери. Това е бъдещето, живейте си спокойно, каквото сме си го направили ние всички чрез прогреса, това и ще живеем.

А не можем ли спокойно да не използваме телефони с Гугле Андроид и ай-сиктир-телефоне ? Можем ? Вижте колко сериозни хора се обслужват с някакъв тривиален апарат ! Вие също можете. Оставете Гоогле и Апле да си завират високотехнологичните играчки знаете къде.

В резултат на което Гугъл непрекъснато зацикля.

Я, колко интересно... А пък аз не съм знаел досега.. Ами освен да почна да им подавам инфо - че може да вземат и да ми плащат, като видят от кой сорс идва безценното инфо... :)))

h05, шегуваш се с този коментар, нали.... нема толко тупи ора. Нали?

Дефакто ние сме голи пред тия , и те виждат всичко , бах маа му

тоя престъпник лъже. В Гугъл всеки публикува това което иска.

Публикуваното е за другите хора. А самите Гугъл? То не е публикувано, ама си стои там и чака. Не се губи.

Всички използват информацията за търговия. Няма разлика м/у Apple, Google, Microsoft, Facebook и т.н.

Мухааааа, само на ползвателите на Андроид не им бе ясно до днес, че е така. Ха(кнато) честито.

"Присмял се хърбел на щърбел" - да не би епъла да е различно ? Очевидно е, че не си особено образован или интелигентен - пълен си със злоба поради това, но едва ли някой друг освен теб е виновен, че нямаш пари за качествен смартфон и плюеш нервно срещу Андроида ! Ама ти сериозно ли си въобрази, че като си избереш айфон няма да те следят, че даже са се погрижили и батерията да не можеш да си сваляш бързо ? Ама сериозно ли ?

Ти да не си рекламен агент на той андроид? Да не забравя и на боку тиквоча.

Докато ползването на гугъл не е задължително ми е все тая. Още от сега мога да им кажа, че колкото и да ме заливат с реклами, докато нямам пари, няма да си го купя. А на всички разузнавателни агенции, много поздрави от tor browser. п.п. И, не, ако пишете на Обама или Путин заплашително писмо и tor browser няма да ви помогне ;)

Ползвай Midori, или на български - Мадури...

Александър

Tor е бавен, и крашва. Базиран е на Firefox. Ползва се, защото ти позволява да сърфираш сравнително анонимно. Това му е предимството.

TOR е създаден от американските военни, които после "изоставили" проекта. Порови се по мрежата и виж че хората, които наистина имат основание да се пазят от службите не ползват tor. Това е само отместване на доверието.

Александър

Няма непробиваема защита. Има защити, които не си струва да се разбиват. Засега. ;)

Не си информиране американски троле - искаш не искаш и използваш Гугле. Като си купуш една дузина марки телефони (начело със Самсунг) ако не използваш Гугле (сложно е за обяснение) телефона не работи. В момента в който потърсиш нещо в Ггугле (на голям компютър) си техен.

Александър

Никой не е казал, че е задължително да ползваш Интернет, още по малко Гугъл. Ако искаш нещо, плащаш, нали така? Само при твоите хора е на всекиго според потребностите, от всекиго според способностите. ;)

Ем, а дубрутру!

Гугле-то не са го отричали това...просто го казват с "по-меки" и приятни за човека думи за да ти създаде вътрешно спокойствие и сигурност.Има куп документални филми.Просто не го отричат директно,а го извъртат .Голям прас.Всичко във Вселена си има цел,нищо не е случайно : )