Коментари - Идва краят на мобилните приложения | IT.dir.bg
назад

Идва краят на мобилните приложения

Мобилните приложения ще изчезнат след няколко години, а вместо тях ще ползваме функции директно в браузъра.

Обратно в новината

Коментари - Идва краят на мобилните приложения | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Луди ли сте бе, нали оттам дойдохме? Нали точно от забиващия флаш, бъгавата джава и скапания джаваскрипт се преместихме точно на мобилните приложения, за да са стабилни и удобни? И сега какво - хайде обратно в браузера? А да не повярвам.....

Иначе казано , гугълите искат всяка машина , в случая и мобилните , да станат просто терминали на гугълските сървъри . Всички приложения - на сървъра , данните - пак там , в "облака" , пълен контрол над цялата изчислителна мощност и памет на света ? Дали няма да им преседне ? Обаче тази безгранична лакомия за контрол на всичко и всеки много точно се вписва в мераците на "богоизбраните" за Нов Световен Ред . От мен - добре известната комбинация от три пръста !

безплатен и колко трафик ще гълта?? маи нема нужда да питам...

Ще рече браузърът да има пълен достъп да всички ресурси на телефона, както приложенията в момента, и съответно да ги записва на сървърите на Гугъл.

Щото в момента основните приложения на операционните системи не записват всяка дейност на телефона и не ги пращат в сървърите на Гугъл, Епъл и Майкрософт?

незнам какво наричаш основни приложения, НО огромната част от приложенията имат опция за клауд, ако искаш ползваш, ако не искаш НЕ. Съвсем различно е, ако искаш не искаш си при гугъла.

Аз пък Зукърбърг преди години се изцепих, че целият свят ще ползва интернет през фейсбук, даже телефон с фейсбук като основен интерфейс ми направиха, ама нещо света не ме слуша и си цъка извън фейса мамка му.

Има безброй приложения за които мобилните приложения са по добър вариант - например, когато няма нужда от постоянен интернет достъп. За гугъл и другите големи е по изгодно винаги да сме онлайн. Разработчиците трябва да мислят кое е по добро за потребителите, а не за гугъл.

Потребителите кой ги пита?! Банковите пароли - онлайн!

това са глупости, разбира се. на гугъл им се иска тотален монопол, но няма да може да стане. до каквото са се докоснали от гугъл, за пари, на говно е станало. вижте им търсачката. откакто изкарват от нея 50+ милиарда годишно е пълен отврат и всички резултати по силно комерсиалните keywords са ПЛАТЕНИ. тея, който са изкарали AdWords курс, в Лондон например, им се казва съвсем директно от обучаващия... ужасно е.

Явно въпрос на мода и тънки сметки за заграбване на пазара. А иначе - ползвал съм виртуален Office през един Chrome book и никак не съм доволен. Stand Alone Десктоп варианта си е къде-къде по-добър, по бърз а и не те кара да си записваш файловете на некъв си облак.

val55

Първо си осигурете защита на браузъра, а не както е сега с една антивирусна програма на цялата машина. Трябва съвсем отделна защита на браузъра, и то на първо място, а след това друга на цялата машина, както е сега...... Вие вече сте стигнали до този извод, и остава да го реализирата, колкото се може по бързо иначе.....

Не давай скъл, ами го направи...ако можеш!

бе братО... то идеята е да нема такава

Ако става дума за хибридните, го разбирам. Те всичките съдържат в себе си по един браузер, което е пълна безмислица. 50 приложения, 50 браузера. Другите честно казано и не знам как работят точно, но на тези с HTML описанията в тях е напълно безмислено да са различни - приложението си е просто страница.

Упс, пратих го 2 пъти. Че нещо са ме блокирали и ползвам проксита.

Ако става дума за хибридните, го разбирам. Те всичките съдържат в себе си по един браузер, което е пълна безмислица. 50 приложения, 50 браузера. Другите честно казано и не знам как работят точно, но на тези с HTML описанията в тях е напълно безмислено да са различни - приложението си е просто страница.

най-смешни са ми тези които ползват мозила...

Викат му application virtualization. Или в облачните услуги - Application As A Service. Досега се използваше масово за десктоп приложения - Citrix XenApp, App-V и много други. Явно и на мобилните приложения им е дошъл реда.

Значи ли това,че се "забива ножа" на дребните софтуерни филми, занимаващи се с правенето на приложения?

не, просто ще правят приложения за браузър

Едно приложение трябва да добавя стойност. Ако правиш приложение, само за да има проложение, значи да - няма да имаш бъдеще. Но facebook също е приложение макар и да го отваряш от сайт. Така, че хората които правят приложения не виждам защо да се притесняват. Хората, които са се специализирали в портване на приложения ... за тях не съм толкова сигурен. Ако нещо не добавя стойност за крайния потребител, значи е безсмислено.

Свят без мобилни приложения значи доста зависим от разработчика на браузъра свят. Как би се отнасяла тази среда към свободнят софтуер? Става интересно. Въпросът е защо някой трябва да налага унифицирани тенденции. В природата има разнообразие. Нека го запазим и в информационната среда.

Оруел е писал по въпроса. И не само той... :)

Мобилните приложения като такива беше ясно още от началото, че са издънка, която няма голямо бъдеще. Пример - за чий ми е приложение за фейсбук, ако самият сайт ми се отваря от браузъра на телефона и хаби по-малко батерия? Самото фрагментиране в момента е безумно. Единствената причина да го има е, че стандартните приложения не бяха оптимизирани от към консумация на ресурси. Но не е ли логично всичко да бъде оптимизирано без значение дали ползваш лаптоп или телефон? От тази гледна точка и разбира се responsive дизайна приложенията за мобилни телефони изглеждат ненужни.

Хром или Чугун, си е чиста проба спам и опит на Гигъл да шпионира балъчетата:) Мозила, сега и Едж са си пушка и без да слагате спам от Гугула...ама хората са си оФци по принцип...

nobody

абе...преди говореше, че само IE бил за ''сериозна работа'' а Мозила ползвал във фирмата само ''оня от ксерокса'' а сега гледам дрънкаш съвсем друго- Мозила си била пушка ?!? Или всеки който вече е конкурент на Google ти става симпатичен, а? Колко ти плащат на месец МС/Апл да спамиш непрекъснато глупости? ГУлЕм си овчо ...

съобщение на Майкрософт: Едж не поддържа тази страница, ползвайте ИЕ11 или друг браузър.

...А през 2000г автомобилите ще летят с крила.

Жалки напъни на Гугъл, за да се ползва лайняния им браузър.

хром си е много добър браузер! сигурно най-добрият

Муахахаха..... Няма най-добър, точно затова ползвам няколко. Всеки си има някакви кусури и проблеми, както и силни страни.

В същност Хром е най-добрият браузър...

Добър, добър... колко да е добър... абе... става...

IE 6 е безспорно най-добър! ;)

"В същност"правописът ти не е от най-добрите!Когато го коригираш,може би ще успееш поне малко да ни убедиш в твърденията си...

Някой журналист, който си няма и представа от това, за което пише, се е опитал да направи поредният превод на статия от чужд сайт. Функционалността се нарича Google Now on Tap! За да работи ние като програмисти трябва да предоставим контекстуална информация на Google Now и той на базата на нея да покаже релевантна информация

Демек Гугъл искат API към всяко приложение, за това ли става дума?

Никакъв шанс, докато има различни браузери. Те приложенията и сега са си с такава архитектура, само дето се обменят данни а не GUI (html). Просто програмистите предпочитат да направят натив GUI за различните платформи, вместо да се порят с различни браузери и техни версии.

явно целта на гугъл е да станат монополисти в доставянето на възможността сайтовете да имат функционалността на апликациите което не знам дали е възможно но от гледна точка на разработчиците би било голям + хром има много бърз енджин които мачка джаваскрипта до машинен код - V8 явно е нещо в тази посока

Те сайтовете отдавна я имат тая функционалност. Проблемът са браузерите. Една и съща страница, НЕ се показва еднакво на разлините браузери. Дори на различните версии на един и същи браузер не се показва еднакво. Затова се губи страшно много време и нерви, за да се направи що годе еднакъв дизайн. Затова повечето програмисти правят 3 натив приложения (за android, ios и windows) който си изглеждат ОК на всяко устройство (масово) а бизнес логиката я изнасят на restful сървър (обикновен web сървър).

А когато някой от потребителите пръдне, Tap ще му каже нежно-доверително: "Наздраве, сладък."

това се казва реплика. браво!

Някой може ли да ми преведе това: "Google извършва индексиране на приложенията и дълбоко прелинкване, като целта е да се уеднакви съдържанието между и отвъд пределите на приложенията."

Ами значи например, че ако в някоя екшън игра си избереш примерно М16, Google ще ти спре играта и ще почне да ти обяснява кой е създателят, от колко време се произвежда, кои страни я използват, в кои войни е участвала и т.н.

Стършел

Ако предложат и онлайн пазаруване за модела - защо не?!

Skynet

.. и се почна старата песен - това приложение иска версия на браузъра еди коя си ....

логично само не знам дали ще успеят а ги направят достатъчно бързи