Google мести производството на Pixel смартфоните от Китай във Виетнам

Сред причините е коронавирусът, но и търговската война между Китай и САЩ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щото виетначците са имунизирани срещу коронавируса? Всичко друго може да е като причина, ама точно заради коронавируса да си изнасят производствата не е....

Радва се тя, ама ги няма!

кой му пука Pixel къде ще ги произвеждат? Самсунг продава към 300 мил телефона годишно, Хуавей към 250, Апъл към 200, Ксиоми и Оппо към по 120 ... Гугъл ъъъ рекорда им е около 4 милиона годишно. Сравнен с мащабите на горните Pixel ите сигурно в някой гараж го правят.

Парадокса е, че нито един то телехоните които си изброил не епо-добър от Пиксел. Бугатитата също не ги карат много.

ако бях служител на Бугати много бих се обидил от поста ти, но тъй като не съм мога само да ти се изсмея от сърце ХАХАХАХА но чесно казано разбирам аналогията ти. Бугати са перфектни е много тясно определена ниша - дребна спортна количка-играчка за пораснали богати момчеца която да си карат почивните дни на писта или до нощния клуб и обратно, а като цяло са непрактичен прескъп боклук. Та Pixel по същия начин ако те интересува само камерата и то само за нощни снимки и да няма по-велик от него, но ако ти трябва телефон и за друго освен за нощни снимки Pixel е непрактичен прескъп боклук. затова пък ти явно не схващаш смисъла на моя пост. производството на Pixel е толкова нищожно по мащаби, че практически то не се мести, сега вместо един завод в Китай произвеждащ по принцип телефони на някоя от другите марки, а между другото в свободното си време за да уплътни персонала произвежда Pixel, същото ще прави някой друг но във Виетнам. Като цяло ефекта от това преместване върху индустрията клони към 0. Виж ако някой от производителите които аз споменавам реши да премести производството си това ще касае стотици хиляди работни места и ще е най-значимата новина в бранша за месеци или години напред.

Никой не може да спре китайската икономика, Гуугъл правят боклук телефони, аз не бих си купил китайски телефон докато апъл правят най добрите

Явно нямаш нито пиксел нито епъл.

Доста дълго време имах Nexus 5 и беше абсолютно перфектен. Не вярвам да са влошили качеството с Pixel.

има огромна разлика в качеството между Nexus телефоните и Pixel телефоните. Конкретно твоя Nexus 5 беше дизайн и хардуер проектиран и произведен от LG. Те не са особено популярна марка телефони днес, но знаят какво правят когато стане въпрос за електроника. Харуера на всички Nexus телефони беше на някой друг, а само софта специално написан от Google. С Pixel обаче Google решиха, че те могат те лично да правят телефони въпреки че нямат грам опит в електроника. Да камерите се справят страхотно заради софтуерните алгоритми, но самите телефони Pixel като качество на харуер и изработка са пълен боклук сравнени със Самсунг и Апъл.

Pixel 4XL e най-добрият Андроид телефон който можеш да си купиш в момента.

Ако смяташ Самсунг(допускам че говориш за "S серията" за по-добрър апарат от Пиксел означава, че не си пипал Пиксел или си просто объркан.

Така е, но Айфоните ги правят в Китай.

Все повече и повече фирми ще изнасят производства от Китай. И това е нормално след като китайците почнаха да се правят на тарикати и да налагат нагло контра мита, което на практика беше повишение на вече съществуващи високи мита. Накрая приеха справедливите искания на Тръмп, но късно машината се задвижи и ускорява все повече.

Кой какво е приел и какъв ще е крайният резултат от ЧАСТИЧНОТО (фаза 1) търговско споразумение между САЩ и Китай ще стане ясно след поне година - две. Да видим и колко ще се точат преговорите за фаза 2 и дали ще се приключи изобщо. Защото тя е по-важната за САЩ. А междувременно какво стана с производствата дето щяха да се връщат в САЩ? Нали това беше уж и една от основните цели на търговската война на Тръмп? Гледам, че Тесла построиха завод в Китай и почват нов в Германия. Това не ми се вижда да е в хармония с идеите на Тръмп.

за индустрията няма мандати, избори и политически кампании. Индустрията ще я има и след като свърши мандата на Тръмп дори и да става въпрос за още един мандат. Когато Мъск строи завод гледа в перспектива 20-30 г напред, когато Тръмп разпалва търговска война с Китай единственото в главата му е как да си вдигна рейтинга днес.

Скоро на айфоните ще пише made in usa , завода се строи в Sturtevant Wisconsin

TEsla започна работата по завода предитърговската война, а и завода се построи според исканията на американците. 100% собственост на Тесла. Досега трябваше 51% да са китайски партньор. И връщат заводи в САЩ, но целта не беше само заводите да се връщат в САЩ, а и да се изнасят от Китай

@gg bg (нерегистриран) Скоро на айфоните ще пише made in usa , завода се строи в Sturtevant Wisconsin Що мислиш че някоя дебелогъза американка или 120 килограмов blackman могат да работят по добре от 60 килограмово китайче ?

написах къде ще се мести производството на айфон ,който не вярва да провери в гугъл , а тоя Данчо що си мисли че съм писал къде ще са по- качествено произведени телефони ей богу не мога да вдяна , егати 80 процентовите дебили

Виетнам е купен от китайците до корените на джунглата.

Изкупили са грънци. Виетнамците не могат да дишат китайците.

Действията на Google за вътрешно ползване в САЩ. Бегъл не може да се върне в САЩ но не може и да се изнесе от Югоизточна Азия. Виетнам е китайската Беларусь. Всички ембаргови стоки за и от Китай минават през Виетнам "законно". Виетнам е световна икжномика, вече. Водещи са в производството на тонколони и wifi устройства. В момента с удоволствие нося произведените във Виетнам зимни кожени обувки от любимата ми марка Timberland. Качеството е несравнимо високо в сравнение с досегашните китайски. Подобно на Google, Timberland също няма да върне производството в САЩ....продукцията ще стане непродаваема. Да, Виетнам е световна производител на авокадо. Поне авокадото в САЩ не е от Югоизточна Азия ха.ха.ха. Но в Европа и Азия- да.