Google: Microsoft Edge е един несигурен браузър

Препоръката е незабавното им преминаване към Google Chrome

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Google: Microsoft Edge е един несигурен браузър Препоръката е незабавното им преминаване към Google Chrome На Кои преминаването бе дира ????

Щото на гугъл ла.ната са много сигурни. Последно засякох, как при писане на парола в сайт, камерата ми се опитваше при всяко въвеждане на символ - казвам ОПИТВАШЕ - да ме снима, опитвайки се да прати опитите си за снимки на ...познайте - гугълски сървър... хахаха, само дето нещо не се получи :))) ...хахаха. Чудя се понякога за какво пускате такива статии, за кликове, или да забавлявате хората :)))

Аз па немам камера и нема и да имам.:)

В смисъл, че не е съвсем сигурно дали всичките ви данни отлитат към Майкрософт или пак са си пикали по ръцете. А за Гугъл такива съмнения няма.

На браузер Гарибалди,пробвай мозила или киви

Аз ползвам постоянно Edge (Chromium based) и не съм виждал такова съобщение, нито съм чел за това в интернет. Най-вероятно компютърът на автора е заразен.

Хаха...камера щяла да те снима...а за кий логър не си ли чувал. За кво да те снима като ти записват всеки натиснат клавиш!?

...сайта на Гугъл!

и какъв е смисъла на изказването ти? няма смисъл да коментираме сигурността на Edge, защото Chrome е несигурен ... страхотна логика!

Сакън ако случайно гугъл не могат да ти докопат кирливите ризи.

Могат да осъдят Гугъл. Майкрософт въобще не обръщаха внимание на браузера си и го бяха зарязали и така дадоха път на другите. А бе с най-големите възможности. Сигурно и някой диск можеше да си преформатираш през него. ;) Въпрос на гледна точка е, дали това е несигурност или възможности. Едва преди няма десетина години други браузери почнаха да догонват възможности които бяха в ИЕ5.5 . Част от възможностите така и не навлязоха. Тъй като неща се правят за всички браузери. Дизайнерите много мразеха ИЕ, заради различията. ИЕ-то бе свързано със системата и това бе проблема. Тук ползва Директ Х, през стил зареждаш джаваскрипт, там претърсва през контрола файлове. ;) Много неща просто не навлизат, защото са тежки, като 3Д, че изпържва процесора. И е сложно с математика. Какви буфери се заемат във видеокартите, компилиране на език за сенки, какви да са осветености, нормали за ъгъл на пречупване и какви ли не неща. Сега трябва да пригаждаш сайтове към тамагочита, упс смартфони. Иначе всички браузери имат бъгове. ИЕ-то на времето можеше да умре само от слепване на текстове. Се чудех как нещо на ИЕ му трябват 30 секунди, а не е веднага, докато го открия. Хрома и Файерфокса пък им се ядосвам, че пренареждат масиви по числени ключовете - например в джсони. Пуснал си си нещо наредено и онези ти ги пренареждат.

Интересно, значи и на гугъл недоносчето е несигурно. Понеже са едно и също нещо в основата си де.

Големи глупости си писал баце, вервай си.

Edge v.80+ е много по пъргав което се усеща на осезаемо на по-слаби машини. При Edge лисват много модули което води например до проблем при гласовото търсене и други онлайн услуги на гугъл, включително техни плъгини. Всичко това е с една цел, бързина. Това не се харесва на Гугъл.

И каква полза от толкова функции като забива по 3 пъти докато зареди, ако пък не е на кеф следва ctrl+alt+del . mozilla е N1, но за всеки влак си има пътници

В различни периоди съм бил на различни браузери. Преди държах по няколко за сравнение. Дори старо Сафари под Уиндоус. Много ползвах Файърфоксът заради Файърбъга към него, но сега имат всички подобно нещо. Всички браузери имат бъгове. Вече не се сещам част. Файепфоксът в началото се дънеше дори като изтриеш ред от таблица и оставяше празно поле. Не можеше да се справи и с ХМЛ-и с ХСЛТ-а. Но тава са технически неща, повечето оправени. Другото което обаче може да си усетил е, че ядеше страшно много памет. Само да оставиш такъв с много отворени табове и с времето може да ти забие компютъра. Имаше определено проблем със заеманата памет и освобождението. Имах чувството, че без нищо да правя, ще заема все повече. Хрома ли бе заедно със Сафарито с друга последователност на събития. Не помня вече, но единият бе последователност натиснат бутон, промяна, пуснат бутон, а на другите натиснат бутон, пуснат бутон, промяна. Такива неща объркват нещата. И пускаш JSON {66:"A",13:"B"}, а той го третира като {13:"B",66:"A"} на последователности на цикъл. ОТ къде на къде ще решава да го пренареди. Но аз гледам не точно като потребител, а е по-друга гледната точка. Също и към сайтове.

Доста браузъри тествах от потребителкса гледна точка и наистина различните корпорации умишлено затрудняват ползването на чужди приложения през браузърите си и обратното. Наистина М е тежичък, но пък има възможности да се орежат и подменят добавки , опции, визуализират блокират тракери превключват и т.н. , който се е интересувал знае. За хтмл протоколът е почти идеален И разбира се това което най ми хареса в него е 256b vpn с криптиране от точка до точка

Идеално си работи браузърчето. Много по леко е от хрома на гуглето. Лисичката разбира се също не е за изпускане.

Еджито е нещото по-добре направено от хром-ванадиум. И не променя 1001 неща в регистрите. За паметта на хрома, която заема няма да коментирам.