Съревнованието между различите браузъри през последните години е на малко по-ниски обороти, но това не значи, че между компаниите, стоящи зад създаването и лансирането им не прехвърчат искри.

Последният браузър на Microsoft-Edge е направен на база на Chromium и е нещо като събрат на Google Chrome. От компанията са направили различни модификации и въпреки, че двата изглеждат доста сходно и работят по подобен начин, между тях съществуват сериозни разлики.

Стремежът за по-бърза скорост, по стабилна работа и достъп до приложенията на Chrome Web Store обаче се оказват недостатъчни. Според Google в Edge има много сериозни проблеми в сигурността, които Microsoft са допуснали. Не е ясно дали са ги уведомили официално, както и какви мерки се взимат по-въпроса, но от няколко дни на всички потребители, използващи Edge започна да се появява предупреждение с препоръка да преминат към Google Chrome.

Съобщението е доста натрапчиво и се появява няколко пъти, без възможност да се скрие. Интересно е, че то се вижда само и единствено при Microsoft Edge, докато други браузъри, направени на база на Chrome като Vivaldi и Brave работят безпроблемно.