Google ограничава достъпа на Huawei до Android

Американското правителство иска да спъне най-голямата технологична компания на Китай

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоя андроид няма да изкара дълго . ARM частта от ядрото е тотално осра.а . само блъскат ненужни леъри и абстракции отгоре .

Отиде бизнеса на гугъл с андроид у ряката. Та нали 60-70% от андроид устройствата са китайски! Те си знаят най-добре но да слушат Доналд Дък и да направят тази простотия!? Та нали ако китайците намерят алтернатива (няма да им е лесно но напълно възможно) Цяла Индия и Китай + Русия ще минат на нея. Това ще е огомна загуба!!

Преди време БТВ заплаш Булсатком, че ще им спре достъпа до техните канали и резултата бе, че през следващата седмица сателитния оператор имаше +15000 нови клиента. Това май е същата песен на нов глас. Компания която силно надценява пазарната си позиция и отношението към нейните продукти, налагани чрез монополни способи, се опитва да навреди на по-малките от нея компании, на които дължи голяма част от своята пазарна позиция. Резултата може да пренесете и по аналогия. Едната изстреля сателит в космоса и стана партньор със световни технологични гиганти. Другата от компания №1 в бранша си и партньор със световните лидери в областта стана канал със затихващи функции запътил се към дъното и спасяван от пълен фалит само, за да може да изпълнява политически поръчки по време на избори.

Абе що не вземе целия свят да наложи санкция на тия крави застреляни, та да им дойде акъла най-накрая? То не остана държава несанкционирана за щяло и нещяло егати!

Е на това му казват конкуренция. Тоталитаризмът пасти да яде! Без доказателства ги осъдиха.

Така де, изправиха ги до стената и ги застреляха като кучета а които избягнаха растрела ги дадоха на прасетата. Отде ви изравят бе, като се напъвате да агитирате поне малко мозък намерете отнякъде да ви предпазва от тъпащини като тая дето си съчинил. Да, това е конкуренция и никъде не е казано, че светът е честен и добродетелен. Гадно място е всяка жива твар прави каквото може за да си осигури следващата глътка въздух, слугите дето ви пращат да пишете тия тъпащини също правите каквото можете, просто дотам ви стигат силиците.

Изгоряха панелните таласъми с китайските ментаци

Всъщност не, за 350 лева приличен телефон вече го имам година и половина, и да спре да работи - гугъл навярно ще имат грижата да се появят вируси и т.н. - ще е след месеци още, просто ще купя друг пак на разумна цена и ще карам нататък. Не знам дали се класирам в групата която визираш разбира се, за таласъм таласъм съм, не лягам по-рано от 3 и не ставам преди 12, но не живея в панелен блок....

Панелен талъсъм по неговата логика е да живееш под наем да караш кола за около 1000 лева ама телефона да ти е ябълка за 2000 и да ти вика звънни ми на вайбър.

Гугъл забравят, че те не са Богове, а в това динамично време в което сме днес, много бързо се намира алтернатива.....Ноооооо гугъл ще са голям губещ, оц цялата работа, никпой не печели, а Сащ вече бере душа.

Абе в случаят си се явяват ИТ боКчета .

Китайската работа е "пази боже сляпо да прогледа"!!! Да, изобретили са барута... но толкоз. До преди 50- 60 години ходеха с робошки и трепеха врабчетата, защото им яли ориза. Западът заради своята алчонст им навря технологии в ръцете и тия си повярваха, че са ги сътворили и се самозабравиха, ама до тук беше, след 5g има и 6g....!?!?!

Ами очаквах го още когато изместиха Ябълката от 2-ро място в продажбите! :) :) :) Въпросът е: Може ли да си го позволи Гугъл?

Както се вижда , може . Не ги мисли .

Абе тя и Нокия беше огромна фирма за телефони и имаше своя операцйона систем "Симбиян" ама всичко замина в канала.

Това се нарича педалски номер. Сега да видим за колко време хакерите ще намерят цаката на тъпото ограничение. "Не прави зло", а? Срам ме е за Google. Ако се дупиш на правителсвото, утре пазарът ще те надупи. Да припoмня само историята с месинджъра Telegram. Руското правителство поиска да може да чете съобщенията, собственикът на Telegram Дуров отказа, изнесе се да живее в Дубай и и каза на собственото си правителство да го духа под вода. Руското правителство блокира половината си интернет, но не може да спре Telegram. Ето това е истински независим човек! А тия от Google са пулхьовци (смес от пут#а и мухльо)

А не допускаш ли поне малко, че така и правителство , и собственик за пред абдалите по широкия свят прикриват активно мероприятие? Няма нищо по-важно от националната сигурност. За какво ти е свобода и достойнство, ако ще оставаш без родина или пак бъде докаран елциновският мутренски мрак и разрухата завладее всичко?!

sawo

Да притиснат Китай още малко и ще се чудят как да си произведат хардуера за iphone :) Доста чудене и почесване ще има :)

хардуера за iphone моге да се прави и във Виетнам . Аз съм виждал как завод на Филипс се премести за няколко седмици от САЩ в Мексико когато условията станаха подходящи в 2002 .

Не е толкова лесно вече, баджанак. А и никак не е утешително.

КНР буквално помита САЩ в сферата на високите технологии. Вашингтон е в глуха отбрана, в опит да задържи лидерските си позиции, но е обречен да загуби. Всичко е въпрос на време....

събуди се бе троле. Нямат една оперционна система. Целия хардуер е дело на САЩ и Европа. Това че ми боядисваш апартамента ми не те прави собственик, а нает работник чадо.

Не че нямат, а ги крият. Заплаха от нелоялна конкуренция - видя се, имало е защо. Те и руснаците криеха крилатите си ракети от сорта на Калибър, а всъщност те са изобретателите на крилатата ракета още по съветско време.

сериозно ли бе? Ама ти знаеш. Как ги крият щом сульо като тебе знае както крият :))) ех че сте смешни :))) Няма нелоялна конкуренция а защита на пазара. Никой не ги спира гоогле да правят далавери със Китай. Въпроса е друг - искат да правят 1 млрд човека с паничка ориз на ден или с 0.3 млрд човека ядящи по 5 пържоли, 5 бургера и 3 литра кола. С кой ще им е по-изгодно?

sawo

Щом няма нелоялна конкуренция, защо тръмпетино така скача срещу Китай? :) Нали това си е защита на пазара :) Усетиха се САЩ, че вече изостанат с 10тина години от Китай :) Ако можеха, щяха да са 100 пъти по-тоталитарна страна от Китай, просто нямат опит в това и тепърва вървят натам :)

щото крадат на поразия технологии. не вкарват един долар в развитие ма технологии а само консумират

Очаквайте китайските производители на мобилни устройства да преминат на собствена ОС и така да закопаят Гугъл...

Huawei имал вече ОС, да бе нека, да си я ползват със здраве...то има още 1037 ОС-та в света, ама ей на ползваме на гуглето....що ли...щото не е само ОС-то, ами още около 300 услуги покрай нея, заради това, че вече е зряла и е минала тестовете на времето (10+ години), заради това, че е относително сигурна и да най-големия технологичен гигант постоянно подобрява алгоритмите за откриване на зловреден код. Да може и да има проблем със следенето и хамериканското правителство, НО там все пак има някакво законодателство, което е в ползва на потребителите и противопоставянето е постоянно включително в съдебната система - т.е. има (относителна) свобода! А какво може да ни предостави Китай.....хайде....всичко друго, НО НЕ И СВОБОДА....Каквото и да имат китайците то ще си е само да вътешна употреба както и сега.....кои е ограничил да ползвате байду? Ми ползвайте го, че байду го има от поне 10 години.....е сега знам, некой източен трол ще каже, че ползва САМО байду и се чуства супер.....свободен и сигурно ще му повярваме всички, ама за лични неща ще си позваме някоя западна услуга (не е нужно да е платена, може и да е фосс)...

Тук не хващаш истинския проблем. Той не се намира в противопоставянето на китайсия продукт с американския. Защото тези компании вече са с инвеститори от всякакви страни. И това че една фирма е регистрирана в щатите не означава че продуктите ѝ са измислени от американци. В интерес на истината в Гугъл си работят и много българи, но това не прави един или друг продукт български. А сега по същество - проблема е, че щатите искат да командват целия свят и когато нещо не им изнася, или почват да хвърлят бомби или започват да налагат санкции. Апропо ЕС включително един от най-лоялните съюзници на САЩ в лицето на Великобритания твърдо отказаха да не работят с Хуавей, и продължават да изграждат 5Г мрежите си с тях. Проблема е, че щатите лека полека се превръщат в някакъв вид деспотска държава опитваща се да се наложи с цената на всичко над останалия свят. Това Китай свободен ли е или не - ами 2 милиарда човека си живеят мирно и спокойно. Ако не беше така досега да е станало революция, която никой не може да спре. Не можем да налагаме на другите хора как да живеят. Можем да налагаме единствено на самите нас. Американците да си гледат собствената държава - не да се бъркат във всички останали.

Най смисления коментар.

Всичко е борба за 5G мрежата. Huawei се оказха най-подготвени за новото предизвикателство. И за огромните печалби, които предстоят с инвазията на 5G.

я сега иди погледни акциите на Циско за полседните 10 дена. ей така... за кеф.

А сега се запитай кой и как ги надува.

Кво циско бре, то няма харвуерне развой от пет години , това го вършеше моторола. В циско имаше 12к служители преди 5 години сега са около 3к. Циско може да стартира на ново само с държавна финансова инжекциа. То е умряло отдавна.

ама никой от вас не погледна акциите. Ха сега погледнете акциите на хуйвей.

sawo

Погледнахме акциите.. къде е драмата? Мръднали са с долар? :) Huawei са се покачили с долар за последните дни.. :)

Това сам да си режеш клона, на който седиш ми се струва малко безумно, но явно чичо Дони е хванал здраво за топките собствениците на Google-то. Жалко за компанията. Ако се създаде такъв прецедент големите страни и компании просто ще подпрат андроида да бъде забранен и ще се вкара нов играч, на когото чичо Дони да не може да извива толкова лесно ръцете.

То щото така лесно се прави нов играч....ей го пускаме и вече го имаме. Така лесно се прави ОС, така лесно се правят после програми....така лесно се пускат на пазара (ох да верно, че пак трябва да ги продаваш на запания пазар)....дори и да не им ограничат ОС-то (т.е. андроида), кой ще е този, дето ще си вземе телефон без Google Play store??? А да те китайцете имат много и все така едни хубави....сигурни и все така с местни програми...банките ще си умрят от кеф да си сложат вътре софтуера....бе всеки ще си умре от кеф да ги олзват тез магазини!!!

ами за твое "съжаление" новия играч вече го има, просто не е пуснат извън Китай, което може би ще стане по-скоро отколкото Китайците са си мислили

Много ме забавляваш. Имам приятели които работят в софтерната гейминг индустрия. Почти всички игри, които разработват ги пишат на определена платформа. След това ако се налага съвсем леко допълват и компилират за PS, xbox, WII, PC и каквото пожелаеш. Никой няма време и ресурс да пише апликации само за една платформа. Защо да кешираш само от едно място като може да го правиш от няколко?

а що си мислиш че и тая платформа няма да е съвместима?

Проблема с програмите на новата ОС най-лесно се решава, ако новата ОС ползва приложенията за Андроид.

Хахаха навремето точно такива като теб ни убеждаваха че Линукса за нищо не става и няма никакъв шанс, а сега какво стана????

Нормално...очакваше се, очаква се още и другите китайци да бъдат ударени като Шаоми, Опо и знайни и незнайни такива! Няма как иначе, не може да не даваш на гугъл (разбирай всички западни компании) достъп до местните китайски Интернет услуги, а да продаваш на западния пазар....няма как. Ответе си пазара и ние ще си отворим нашия отново!!! Стига сте обвинявали запада!!! Китай е супер затворен, не може никакъв бизнес да правиш вътре, протекции на всички производства с всички средства (преливат се милиарди от печеливши в други, които не са, само за да се разкара конкуренцията в другите държави) ... еми няма как, беше ясно, че ще се стигне до тук, АКО Китай поне малко не се отвори...

Ами Китай е четвърт от света, и вътрешния му пазар съответно. Тъй, че и без ФАЩА ще просъществуват.

+100

Няма проблем, ще направят телефони с Майкрософт или Епъл. Момент, по една случайност и те са американски.

Okay ama Windows phone e veche v istoriata, a Apple v decline. So....

Непослушковците се наказват. Да си вземат поука другите компании, какво ще стане ако не слушкат!

Ко викаш https://www.huaweicentral.com/hongmeng-is-huaweis-first-ever-self-developed-operating-system/ :D :D :D

Toва че си плосък не ти дава право да пишеш под статии. Виж какво си написал, после се опитай да го осъзнаеш и тогава пак пиши

1. Google Analytics Google Site Analytics 45.3% of web traffic is tracked by Google Analytics 2. Google Static Google Cdn 36.8% of web traffic is tracked by Google Static 3. Google Tag Manager Google Essential 35.3% of web traffic is tracked by Google Tag Manager 4. Google Fonts Google Cdn 27.8% of web traffic is tracked by Google Fonts 5. Google Google Advertising 25.0% of web traffic is tracked by Google 55.0% Trackers using cookies. 5.1% Trackers using fingerprinting. 4.6MB average data usage by trackers 6. Facebook Facebook 7. DoubleClick Google 8. Google APIs Google 9. Google AdServices Google 10. YouTube Google 11. Twitter Twitter 12. ScoreCard Research comScore, Inc. 13. Amazon Adsystem Amazon 14. CloudFlare Cloudflare 15. Google Syndication Google 16. Google User Content Google 17. Amazon CloudFront Amazon 18. Google Photos Google 19. Criteo Criteo S.A. 20. New Re

Голям праз, съществуват безброй системи FOSS, независими приложения от F - Droid, Yalp store и много други. Така или иначе не е препоръчително да се използва нито Gmail нито другите приложения на Гуугъл защото те са шпионски

как дърпаш мили очички. ша ти подарят една камера... да те... тИлифон..

На мен ми е все едно дали използвам андроид, или нещо друго което ми върши същата работа! Ако жълтурите измислят нормална операционна система която работи, а те почти сигурно имат вече тъкава, не се знае кой ще е губещия в случая. Като вземем в предвид че най-хубавите смартфони освен Самсунг са китайски, може да се окаже че гугъл ще потънат на мобилния пазар! Почти всичките апликации са на независими разработчици, които надали ще им пука дали е андроид, или нещо друго, като имат пазар! Особенно платените!

Smeh

Мдааа... 30 млн разработчици ще зарежат пазара на гоогле и ще се хванат да пренаписват всичко за китайски телефон. Абе вие луди ли сте? Този филм го гледахме вече. ZTE май беше.

https://en.wikipedia.org/wiki/ListofcountriesbynumberofInternet_users

1 млрд човека с купичка ориз на ден или 0.3 млрд дето плюскат по 5 пържоли и 5 бургера и пият по 3 литра кола. с кой би правил бизнес?

да, ама не. Откак излезе iPhone се рекламира не телефона, а джобният компютър. Това, което всички се опитват да изкопират е не мобилният телефон, а джобният компютър с еко-системата му от приложения. И специално в момента огромните он-лайн магазини, които те заливат с музика, книги и игрички. Съответно потребителите няма и да пипнат нова платформа, която има 1/100 от приложенията за Андроид или епъл. Това уби майкрософтските пориви въпреки, че имаха най-добрият хардуер и най-дълбоки джобове.

Али бали, дали нямат клауза в която е упомента че при едностранно прекратяване на отношенията странта инициатор трябва да изплати Х милиона неустоики? Това ще влезе в сила след месеци дотогава я камилата я камиларя

и никога е нямало.

Ama разбира се че знаеш ти водиш бизнес за милярди...

тези не си дават сметка, че ако продължават по този начин, в бъдеще ще отслабят позициите на Google.

Това е коментар на незапознат със собствеността на близо 90% от познатата мрежа