Google постигна "квантовото превъзходство"

Сложни изчисления стават за 3 минути, вместо за 10 000 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вариации по темата: Застава Художник/само за истински художници става въпрос/ и започва да рисува. Появява се да кажем Джокондата. Застава Бояджията /истински бояджия, не от тези политическите/ и боядисва 20 години, но джоконда не се появява, макар и да е полезен занаята. Бояджията няма как да стигне до "квантово превъзходство" над художника. Взема един лист и молив математик/ама истински/ и записва условието на задачата, мисли, мисли и с малко букви, цифри и други знаци дава решението. Сетне едни дето хал хабер си нямат от проблема и решението започват да смятат. Ама смятали бързо. Колкото и бързо да смятат, няма как да стигнат до "квантово превъзходство" над оня с листа и молива. Те толкова за "квантовото превъзходство"! Не съм против прогреса, но намерете майстори да пишат статиите. Ако така боядисвахме, както пишете ...

И какво искаш да кажеш с това "остроумие"? Не е квантов мозък а машина създадена от много хора с "лист" и "молив". Правиш ли разлика?

А копа ли биткоини?

За 15 секунди ще ги изкопа всичките :)

дет може да смята само една сложна формула и нищо друго - общо взето за нищо не става

Каза ганьо дето е измислил точно нищо и жалкото му съществуване е безмислено. Това се нарича прогрес , малък/голям все тая. Добре , че едно време са измислили електронната смятаща машина та днес малоумници да пишат коментари като вашия.

И моят компютър вкъщи само фъфли като тебе...

Това е смешно - за какво им е такова измислено превъзходство като Русия има ядрено превъзходство и с едно натискане на копчето може да прати краварите на Луната... Хахаха

Па те тия от Гугъл точно с руснаците се съревноваха... поне там където могат.

Сергей Брин - един от двамата съоснователи на Google си е баш руснак...

Сложих ти "плюсче" . Прав(а) си , "кравите" все още не са стъпвали там и им трябва съвсем леко "подбутване" за да го постигнат .

А квантови mp3'ки на Кондьо ще плейва ли?

Ще са нужни най-малко 64 ядра..

Представям ви новият си компютър. Той е много мощен, направо е турбо мощен, дори би-турбо мощен. 10000 инженери трябва да работят по 100 години, за да направят толкова грешки, колкото този компютър за една секунда.

... колкото т.н. "невронни мрежи" имат нещо с мозъка на човек, толкова и "квантовата" физика има нещо общо с природата, вселената и нейните закони !

че някои хора, застинали в развитието си някъде в далечната 1984-а година, понастоящем имат само вятър между ушите...

Е нали предния ден пуснахте статия, в която бяхте написали, че са повторили еьперименталната задача с обикновен компютър, на кйто задачата била изпълнена за около 2 дни?! Щетете ли си изобщо статиите, проверявате ли си фактите...Коя информация е достоверна?

Абе нали производителността на компютрите се мери с FLOPS... та да питам защо в статията липсва стойността точно на този обективен показател за компютърна "мощ";)

твоето е все едно да мериш колко кофи вода съдържа морето.

Може да е 10 на степен еди колко си... но може да се изчисли и да се сравни с кофите вода в Рилските езера или с тези в река Мисисипи, нали... а от статията не е ясно кое с какво сравняват което може да се приеме за подвеждаща реклама;)

имаш ли идея как смята квантов компютър? няма как да сравниш въобще. все едно да кажеш колко пясък ти трябва да построиш пирамида като в Гиза. Начина на смятане е коренно различен. Ако разбираше от химия щях да ти го обясня за Мол (не, не е магазин) и мг/мл.

е няма как да ти го обясня като всеки път натискаш удивителната щото мразиш да те закопават в невежеството ти

И според теб от начина на смятане зависи крайният резулатат, така ли?! Че тогава това не е Компютър(сметало) а Тото машина... или ти просто си спал в час по алгебра. P.S. : Впрочм 512 кюбитов квантов компютър DWave има производителност 10 на степен 20 Flop/s, което което го прави 4000 пъти по-бързо от Tianhe-2, нещо такова би представлявало коректното представяне на горната новина-)

Да си спал в час по математика и физика е да изчисляваш разстоянието между звездите в километри щото си имал километраж на колата. Няма как да го обясня по-просто на човек без грам познания на всичко което е по-далече от носа му.

Както вече казах за изчислителната мощ на компютрите си има МЕРНА ЕДИНИЦА, И С НЕЯ СЕ МЕРИ ИЗЧИСЛИТЕЛНАТА МОЩ И НА КВАНТОВИТЕ КОМПЮТРИ... дори съм ти цитирал примерче от правилно написана статия от преди сума ти и години, това че ти имаш "дупки" в познанията си е повече от ясно, но не разбирам с какъв хъс продължаваш да се излагаш в мрежата по всяка тема под която коментираш.

Абе сельо... как да ти обясня че квантивия компютър НЕ Е ХАРДУЕР, а алгоритми???? Че няма кка да се мери ФЛОПС, щото с него се мерят броя на смените на състояния, докато квантовия компютър може да е веновременно над 1000 състояния... както ти казах... Седни да почетеш малко бе.... ееее... аман от дървени философи.

Знаете ли за какво са нужни мега-бързите процесори и компютри? За симулация на времето или в науката? Неее! Масовото набутване на облчните технологии, имат за цел да направят така, че всички данни да се съхраняват на облака, а не локално в устройствата на хората. Но най-важното е масовото подслушване. Разпознаването на глас, картини и т.н. Основно, за статистика, но не само. За това са нужни МНООООГО мощни сървъри, които да осъществяват разпознаването. Такава е нуждата от тия процесори. Айсде със здраве!

не си чувал... Можеш така да си криптираш данните, които съхраняваш на облака, че със съвременните технологии дори и всички компютри по Земята 10 000 години да смятат, пак няма да могат да налучкат вярната комбинация. Всеки допълнителен бит на практика удвоява времето за разбиване на ключа. Като си сложиш 4096-битов ключ и... да ходят да те "подслушват", ако могат :)

Бе и 4096 да е на квантов компютър не може да се опъне. Ще минаваме на квантова криптохрафия, но да видим как...

Кванти манти... друго си е руския танк и мацките с пушките.