Коментари - Горите може да съхраняват човешкото познание | IT.dir.bg
назад

Горите може да съхраняват човешкото познание

На всеки 10 минути хората генерират толкова информация, колкото е цялата записана история на човечеството. Това поставя въпроса къде да съхраняваме тези данни.

Обратно в новината

Коментари - Горите може да съхраняват човешкото познание | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се, че могат: като ги направим всичките на хартия...

Като прочетох заглавието на статията помислих че съм намерил съмишленици да 'хващаме гората', за да запазим човешкото (познание) от израждащия се свят, но после разбрах, че и там няма да оцелеем.

Интересно, някой дали си е направил труда да провери дали това вече не се е случвало. Може и в сегашните дървета да има закодирана информация от минали цивилизации. Ако няколко хиляди години никой не се е сетил да провери, какъв е смисълът от сегашния експеримент.

"На всеки 10 минути хората генерират толкова информация, колкото е цялата записана история на човечеството..." - то всичко хубаво, само дето 99,999% от тази информация са абсолютно безсмислени глупости, от сорта на административна и офис-информация, отчети, ISO, ITIL и бабината ти трънкине, дето не си заслужава дори да се изпикаеш върху нея, камо ли да я увековечиш в ДНК на дърветата... Според мен ИСНИНСКОТО познание на човечеството може да се побере цялото в една средно-голяма градска библиотека, а као се дигитализира, сигурно и на една microSD-карта (вече са с капацитет до 128 GB).

Видеофайловете генерират много по-голям обем данни в сървърите (и обикновенните компютри) и като трафик в интернет.

А хрумвало ли му е на тоя да се опита да разшифрова , това което е било записано в ДНК -то от по-древните от него ,преди да прави нови 'записи'

Няма как информацията да се запази след ферментация и дестилация. Но може глътка ябълкова ракия и за мезе ябълка. Приятно и здравословно.

да могат да запзят тази информация като ги изсекат и направят хартия на която да се запише :)

Не го разбирам но ми звучи гадно. що не оставят живата природа на спокойствие без да променят генетично и насочат усилия и ресурси за по полезни цели.

Упрорито с глупостта си се опитват да създадат ДНК на организъм, който ще заличи човешкия род. Все някога ще успеят.

Не могат да успеят. Пречат физичните закони и принципи. Някой иска да си задоволява егото, влизайки в ролята на бог, която не му е по мярка. Единственото последствие ще бъдат потрошени пари. Мога да гарантирам, че никога няма да успеят да създадат жив синтетичен организъм. Но ще се потрошат доста средства в това направление.

Dobromir Dimitrow

Напълно прав си!!!

Преди Исус Христос да дойде отново на земята, самият Бог ще го позволи на Антихрист: 'И му се позволи да даде дишане на образа на звяра, така че образът на звяра дори да проговори ...' Откровение 13:15

Ееее, ние като се затрием и след време дойдат чуждопланетяри, ще има да се чудят как дърветата на тая планета ще са по-умни от тях!

Рупаш ябълки и научаваш Уикипедия...

Адам и Ева от там са почнали, пък виж докъде са ни докарали :)

Трябва внимателно да избираш ябълките, да не хапнеш Майн Кампф вместо Война и Мир.

Това е мечтата на консуматора! Рупаш и "поумняваш"! Ама по-добре да са пуканки от ГМО-царевица, че братята оттатък голямата локва по- са им свикнали :)

Хубаво, ама глупостта не ходи по гората.

Има нещо, което човекът пропуска-горските пожари.

Дежа-вю: Александрийската библиотека.

Инфото необходимо за човека е закодирано в ДНКто!Запазването му е просто!Мъж и жена!Колкото до формулата как се бърка бетона в миналото цивилизации са размеквали камъка и са вдигали стотици тонове без машини!Кодирането на знания не е нужно преди стопирането на кодовете на алчноста омразата зависта насилието!

Хм, интересно. Тази идея я има подробно описана и играе много важна роля в романите "Илион" и "Олимп" на Дан Симънс, само че там информацията се съхранява в ДНК-то на хората и те могат да я достъпват по всяко време. Много съм любопитен дали наистина ще проработи експеримента на професора, както и дали следващата му стъпка ще е точно тази - да пренесе всичко това от дървета върху хора.

То явно и тоя доктор на науките, кандидат за нобелов лауреат и автор на много патенти я е чел тая фантастична книга. И решил да прави рисърч и да публикува научна статия. Не е ли страхотно нещо цивилизацията?

Сега въпросът "В гората ли си расъл" придобива друго значение :)

Проблемът на ДНК в живите организми е, че мутира. Мутациите са случайно разбъркана информация. След 100,000 години оригиналният запис ще е нечетим

Представян си що за същество ще е с ДНК само с чалга.

Уикипедия!?!? Нееее ...

Проблемът е там, че тези които оцелеят , едвали ще имат технически възможности да я разшифроват...

Някой от предците ни или от друга планета ни е създал за да си остави информацията в нашето ДНК :)