Коментари - Учени получиха гориво с помощта на бактерии | IT.dir.bg
назад

Учени получиха гориво с помощта на бактерии

Британски и финландски учени получиха пропан, като използваха бактерия, характерна за човешките черва.

Обратно в новината

Коментари - Учени получиха гориво с помощта на бактерии | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво дивно ухание ще обгърне планетата...

Абе хубаво, ама писалият това материалче не си ли зададе елементарния въпрос "от какво все пак въпросните бактерии произвеждат това гориво??" Каква е изходната суровина???

Процесът обаче още не е ефикасен търговски-?!?! - Процесът е икономически неизгоден, какви са тия преводачи, където ги намирате?!?

кон пърди, вятър вей.

Ами аз га ем боб, права газ. Той гори. Палил съм го и съм палил и виждал. Е, мрише, ама гори. Ко праим ся?

Как ко праим? Ми боцкаш един маркуч отзаде и правиш бизнес. Само не знам как ще ти дадат лиценз и дали ще е достатъчно налягането да пълниш бутилки...

Ама недейте така, че току виж сложили акциз на боба ...

Тези учени просто са извадили от стомаха на огнедишащ дракон подходящите бактерии.

Ако тази бактерия попада в човешките черва след като е част от боофилма, как ли ще обгазява човек? Съдейки по растящата нестабилност в света заради сбърканите човешки концепции и разбиране за света, не трябва ли да се притесняваме от такъв "прогрес"?

Ако Е-коли попадне в червата ти, голяма вероятност има да гушнеш букета.. Всяка година в САЩ умират около 3000 души от зараза с тази бактерия. Става като ядеш храна заразена с животински фекалии.

Имаше една НФ навремето - "Енерган 22". Дали няма да се окаже прекалено пророческа като Оруелската "1984"?

Те и японците направиха петрол от листа ама после сметнаха че няма да им стигне цялата растителност на света само за един ден световно потребление на петрол. То това да не са ти гигантските папрати и секвои на милиони години, гниещи в недрата. Така де тез бактерийки в промишлени количества с кво ще ги храним че да пръцкат метан.

Защо смяташ че петрола се дължи на праисторическата растителност и гигантските папрати? Те как обясняват факта, че петрола и газа го вадят от километри дълбочина, включително и от океана. Помислете, преди да повтаряте глупави теории по инерция. Инерцията в мисленето е толкова вредна за обществото, колкото и лъжата.

Абсолютно доказано е че нефта въобще няма общо с гниене на някакви неща! Въобще цялата еволюционната теория не става за нищо!

край на бизнеса за араби и руснаци!

Това го слушаме от 50 години.

Александър

Доста неща слушаме от 50 години, не само това :)

А още повече - край на долара като световна валута, т.е. практически фалит на САЩ!

Не че нещо но най-големия приход на американците не е от петрол!!! По-скоро и те ще се възползват от по-добрата технология и ще бъдат още по-производителни и креативни!

Характерно за неудачника (в случая путинофил) да ненавижда успелите - диалектика майн фройнд!