Коментари - Космическите събития през 2016 г. | IT.dir.bg
назад

Космическите събития през 2016 г.

Отминалата 2015 г. бе изключително успешна за космическите изследвания на човечеството, но какво да очакваме от новата 2016 година?

Обратно в новината

Коментари - Космическите събития през 2016 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой, нищо не казва за Булсатком. През тази година, щяха да пращат собствен спътник в околоземна орбита и телевизиите да бъдат качени на него. Нищо не се говори по въпроса, а именно това събитие ще е много важно за нас българите. Не само ще си имаме собствен телекомуникационен спътник, но и в много области ще дръпнем напред. Сетелитен интернет ще има, навигации, телефония и какво ли не. Ще сме единствените в региона със собствен спътник и ще се ползва и от други народи под наем да качват и те телевизии. Ще покрива цяла Европа и части от Северна Африка. Някой, ако нещо знае по въпроса, кога ще го качват и др. подробности, моля да сподели.

единствените в региона със собствен спътник? Нима? ТюркСат имат 2-3 май вече. ХеласСат не са ли гръцки спътник? Или ти говориш за района около София!?

Хелас Сат отдавна ги продадоха на арабски косорциум и не са гръцки. Скоро излиза от експлоатация между другото, а за друг на неговото място не се споменава. За турските сателити не говоря, защото за мен това не е европейска държава. говорен преди всичко за останалите ни съседи в региона и на Балканите. А и между другото Тюрк Сат го гледат почти само и единствено турци и мюслита. Не познавам нормален човек да гледа ТРТ! Така, че това са сателити с доста ограничен кръг тюркоезични зрители, докато сателита на Булсатком, може да стане регионален и да се гледат всички балкански телевизии (уточнявам без турските). В крайна сметка, някой има ли някакво инфо за сателита на Булсатком или ще се заяждаме на дребно?

Никой нищо не казва, защото изстрелването на комуникационен спътник не е научно постижение. Би било техническо постижение за нас, ако сами го изстреляме, но въщност просто ще платим на други за това.

новият руски космодрум "Восточний" не "може би", а ще бъде въведен в експлоатация през пролетта или лятото. Най-късно през юни-юли!

Да и баш от него, ще летят за луната...опа те се отказаха. Вече 60 години се отказват. Нито едно истинско руско откритие през 2015-та, нито едно ще е и през 2016-та.

забрави да кажеш 'верваите ми'

"Очакванията са през 2016 г., благодарение на проекта ALIGO да бъдат открити гравитационните вълни, предречени от Айнщайн." Такива вълни нема!!!

то мое да нЕма, но ще бъдат открити ..... щом е планирано и има отпуснати пари за целта )))

Епа... нема!

А защо тогава звездите в галактиките са по-нагъсто в спирални ръкави? Не са ли на гребена на гравитационната вълна, създадена от двойка супер-масивни черни дупки в центъра на галактиката? Щото по-разпространените галактики нямат ръкави и това вероятно е защото супермасивната им черна дупка е само една.

А какво става с планетата "Х", наричана още NIBIRU?! От 2003 г. все я чакаме според специалисти, а досега все нещо се отлага. Я някой по-учен да ни светне като как стоят нещата.

ми тая планета ще се появи когато в статята по горе всички точки са постижения на русия, иран, северна корея и другите велики сили като тях.

Паисий

И защо тогава САЩ пак купи през декември от изостаналите руснаци 20 ракети за истрелване на косм.кораби?

Някаква прогноза колко ракети ще се взривят в кадър с HD резолюция? Щото най успешното нещо от 2015г. се оказа холивудския STARWARS, доколкото се съди по мнението на братята американци.