Коментари - Хъбъл откри най-близкия до Земята квазар | IT.dir.bg
назад

Хъбъл откри най-близкия до Земята квазар

Най-близкият до Земята квазар се захранва от две черни дупки, които се въртят бързо една около друга.

Обратно в новината

Коментари - Хъбъл откри най-близкия до Земята квазар | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Учените предвиждат, че в рамките на няколкостотин хиляди години двете черни дупки ще се сблъскат" При условие, че е на 600 000 000 светлинни години, могат да предвиждат дали ще го видим или не това, което вече се е случило...

Може да не е точно така! Квазерите са супер генератори във Вселената преобразуващи енергийните частици антиматерийни в енергийни кванти захранващи космическото пространство за производството на материя!

Нека следващия път когато Журналистчето като приписва от Wikipedia и други източници, да ги цитира. "Въпреки своята огромна яркост, квазарите не се виждат с просто око заради огромното разстояние, което ни разделя от тях. Енергията на квазарите пътува милиарди години, докато достигне до Земята. По тази причина, изучаването на квазарите може да даде на астрономите информация за ранното състояние на Вселената."

Tова е официалната версия. Има и други.

На пичовете от махалата не ще да им е много забавно....

Няколкостотин хиляди години нищо не са. Ще гледаме големите фойерверки като се треснат :)

За онези, които си мислят, че двойката черни дупки изглежда както е показана на снимката - това е просто картинка, а също и втората. Няма да е зле Дир да уточняват кога снимките са истински и кога - художническа интерпретация (нещо, което съм виждала в други сайтове, особено чужди), за да не се заблуждават хората.

Честно казано, ако някой не може да прецени дали е снимка или художествена интерпретация, то за него ще е без значение дали пише отдолу "снимка" или "рисунка". Отделно, може наистина да е снимка. Примерно, оригиналът да е рисунка и да е бил изложен на постер и някой я е снимал... demeque е снимка на художествена интерпретация... :)

Ясно е че няма снимки на черни дупки и показват артистична интерпретация. И в детските приказки е така. Как по друг начин да онагледят измислени истории и несъщестуващи обекти? Съвременната метафизика силно разчита на тях, след клато не мопже да представи доказателства пред по недоверчивите читатели.

Ама много сте компетентни, ей :) Само дето не правите разлика между черна дупка и квазар. Това не са снимки на черна дупка, а на квазар. Че конкретният квазар е породен от взаимодействието на две черни дупки е подробност.

Това не можаха ли да го снимат под по-хубав ъгъл?! :)))

дъ въ светна! - снимката е малко кофти, защото е изрязана от едно селфи с квазара!

ясно, повечето велики открития са открити случайно :))

бе тоя шушляк не може да се обуе с готов цървул, та на баба му квазера.

600 милиона светлинни години? Ще отскоча уикенда да ги разгледам ;)

Глей ся скъпа. Ща заведа там на медин месец. :)

Прати картичка.

Че колко му е?

вземи и всички кухи лейки русофили с теб :)))

chavdarlk

Отскочи, но ще си пропуснал събитието, защото след 600 000 години ще се е случило преди 599 400 000 години...

Отново черни дупки и отново култ към тъмнината и хаоса.

Без хаоса сме загубени!

Нима? Как стигнахте до този извод? Може би не сте преживявали хаосът но скоро ще имате това удоволствие. Тогава ще имате възможност да премислите житейските си концепции.

"Само този, който носи хаос в душата си, може да роди танцуваща звезда" - Ницше ... или в случая квазар ;P

Какво им е на тъмнината и хаоса, които Бог е приготвил за нас в необятната Вселена?

WTF?